Als je graag eens een minder bekende keuken uitprobeert, hoef je het niet ver te zoeken. De Zuid-Duitse keuken is niet beroemd, maar heeft heel wat lekkers te bieden. Spätzle, een stevige pasta die lijkt op noedels, gecombineerd met stukjes eend en champignons in een romig sausje: eenvoudig maar heerlijk en origineel!
Als je graag eens een minder bekende keuken uitprobeert, hoef je het niet ver te zoeken. De Zuid-Duitse keuken is niet beroemd, maar heeft heel wat lekkers te bieden. Spätzle, een stevige pasta die lijkt op noedels, gecombineerd met stukjes eend en champignons in een romig sausje: eenvoudig maar heerlijk en origineel!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 500 gram spätzle noedels kan ook
- 2 liter rundsbouillon
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje look fijngesnipperd
- 1 eendenborst
- 500 gram fijne champignons
- 1 scheutje witte wijn
- 2 dl room
- 1 bosje peterselie fijngesnipperd
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de rundsbouillon aan de kook. Gaar er de spätzle in volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime, hoge braadpan. Stoof de gerookte spekreepjes aan (zonder vetstof).
- Voeg de gesnipperde sjalot en look toe. Laat even fruiten op een laag vuur.
- Versnijd ondertussen de eendenborst in hapklare blokjes. Halveer de champignons indien ze te groot zijn.
- Voeg de champignons en eendenblokjes toe. Laat even aanbakken. Kruid met voldoende peper en zout.
- Blus met een scheutje witte wijn en voeg de room toe. Laat inkoken.
- Giet de gegaarde spätzle af en roer onder de saus. Werk af met fijngesnipperde peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes
Als dit gerechtje nog wat steviger en smaakvoller mag zijn: bestrooi met een handvol geraspte kaas en laat enkele minuutjes grillen voor het opdienen.
Share this Recipe
Speak Your Mind