Gezond lunchen betekent brood en beleg vervangen door een weelde aan groentjes. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Dan is deze geweldige lunch-salade van Colruyt een perfect begin. Bovendien kan je deze salade perfect inzetten als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een barbecue.
Gezond lunchen betekent brood en beleg vervangen door een weelde aan groentjes. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Dan is deze geweldige lunch-salade van Colruyt een perfect begin. Bovendien kan je deze salade perfect inzetten als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een barbecue.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 40minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
40minuten |
Ingredients
- 300 gram quinoa
- 0,5 rode ui extra fijngesnipperd
- 1 rode puntpaprika in fijne blokjes gesneden
- 0,3 komkommer in blokjes van 1 cm gesneden
- 1 bosje platte peterselie fijngesnipperd
- 100 gram droge groene linzen
- 8 dl groentebouillon
- 1 eetlepel appelazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje tijm gedroogd
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de groentebouillon aan de kook. Gaar de linzen, samen met een snuifje tijm, gaar (ca. 35 minuten). Laat daarna uitlekken en afkoelen.
- Spoel de quinoa onder koud water en gaar vervolgens in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Laat eveneens uitlekken en afkoelen.
- Meng de afgekoelde quinoa met de linzen, de stukjes komkommer, paprika, rode ui en peterselie.
- Roer de salade goed om en breng op smaak met olijfolie, appelazijn, peper en zout. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind