Recept - Parelhoen op grootmoeders wijze

Parelhoen op grootmoeders wijze
Recept Afdrukken
Liefhebbers van lekker eten weten al langer dat het allerbeste uit grootmoeders keuken komt. Er gaat niets boven traditionele kost, bereid zoals het al decennia bereid wordt. In dit recept ontdekken we een echte zondagse of zelfs feestelijke klassieker: parelhoen. Dit fijne, magere vlees komt niet zo vaak meer op tafel en leent zich dus perfect voor een plechtig moment.
Parelhoen op grootmoeders wijze
Recept Afdrukken
Liefhebbers van lekker eten weten al langer dat het allerbeste uit grootmoeders keuken komt. Er gaat niets boven traditionele kost, bereid zoals het al decennia bereid wordt. In dit recept ontdekken we een echte zondagse of zelfs feestelijke klassieker: parelhoen. Dit fijne, magere vlees komt niet zo vaak meer op tafel en leent zich dus perfect voor een plechtig moment.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de stukken parelhoen op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven oven op 160°.
  2. Schil de aardappelen en kook gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  3. Verhit een klontje boter in een braadpan. Laat goed heet worden en schroei de stukken parelhoen langs elke kant tot ze mooi gekleurd zijn.
  4. Schik het vlees in een ovenschaal en laat nog 10 minuutjes verder garen in de voorverwarmde oven (160°).
  5. Bak ondertussen de spekreepjes aan in dezelfde pan. Halveer de champignons (grote exemplaren kan je in kwartjes snijden) en bak mee aan. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de zilveruitjes en parelhoen toe. Overgiet met de wildfond, dek af en laat nog 10 minuten zachtjes garen.
  7. Giet de gegaarde aardappelen af en snipper er wat peterselie over. Schik de aardappelen net voor het opdienen mee in de pan. Lekker met een rood wijntje of bruin bier. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*