Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 5 eetlepels quinoa
- 1 kg butternutpompoen in blokjes versneden
- 1 bosje peterselie
- boter
- peper, zout en nootmuskaat
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Meng het gehakt met het eitje en de quinoa. Breng voldoende op smaak met peper en zout.
- Rol gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal. Gaar de balletjes in een ruime hoeveelheid water.
- Breng daarnaast de stukjes butternutpompoen aan de kook in voldoende gezouten water.
- Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de gegaarde gehaktballetjes aan tot ze mooi gebruind zijn.
- Giet de gegaarde pompoenblokjes af en stamp tot een smeuïge puree. Hak het merendeel van de peterselie fijn en meng onder de puree. Kruid tot slot af met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de puree met de balletjes er op. Bestrooi net voor het opdienen met enkele peterselieblaadjes. Smakelijk!
Recipe Notes
Mag het een beetje verfijnder zijn? Gebruik dan kippengehakt, dat smaakt iets ronder en beter af.
Share this Recipe
Speak Your Mind