Pastinaak | Pastinaak |

 

Recepten - pastinaak

Pastinaakpuree met jagerssaus

Pastinaakpuree met jagerssaus
Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.

Coquilles met pastinaakcrème

Coquilles met pastinaakcrème
Coquilles hebben zo'n verfijnde smaak dat ze weinig extra nodig hebben om te schitteren. Dit hapje kiest voor een pure, winterse smaak als gezelschap: pastinaak. De zachte maar karaktervolle smaak van deze typische wintergroente zorgt voor een feestelijk hapje waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan.

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)
In dit fantastisch recept haalt Sofie Dumont die typische sfeer van gezelligheid op die zo kenmerkend is voor de feestdagen. Dit hartverwarmende stoofpotje van wild met verfijnde accenten is perfect om een kerst- of oudjaarsfeest culinair te doen slagen!

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)
Wie van kleurrijke gerechten houdt die én vegetarisch én gezond én origineel én heel smaakvol zijn, is bij Sandra Bekkari zonder twijfel aan het juiste adres. Deze smakelijke ovenschotel zit propvol lekkers. Perfect om een kille herfst- of winterdag te bestrijden met comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen.

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.

Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree

Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree
Winterse kost mag dan soms wat saai zijn (stevig, zwaar, niet zo verfijnd,...), op een kille dag gaat er niets boven een eenvoudige ovenschotel vol lekkers. Nooit moeilijk om maken en je kan meteen een portie voor twee dagen bereiden. Leuk aan dit recept is de smaakvolle basis van typische wintergroentjes in wildfond. Zo wordt het toch nog dat tikje verfijnder!

Rosbief met jagersaus en winterse groentefrietjes

Rosbief met jagersaus en winterse groentefrietjes
De winter is voor velen het minst geliefde seizoen, zeker als het op eten aankomt. Nochtans zijn er tijdens de kille maanden heel wat lekker en smaakvolle groenten te vinden. Groentes als pastinaak, peterseliewortel en aardpeer zijn uitzonderlijk smaakvol en hebben een stevige textuur. Perfect om gezonde frietjes van te maken. Tel daar een sappige rosbief en een stevig sausje bij, en je bent plots blij dat het winter is!

Pastinaaksoep met knapperige erwtjes

Pastinaaksoep met knapperige erwtjes
De start van de herfst staat in de keuken synoniem voor de start van het soepseizoen! Niks smaakt beter op een gure dag dan een dampende kom verse soep. Eén van de lekkerste (en lange tijd vergeten) soepgroentjes: pastinaak!

Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten

Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten
Bestaat er een betere klassieker dan stoofvlees met frietjes? Winter of zomer, altijd lekker. Daarnaast kan je makkelijk variëren op die beproefde klassieker. Dit seizoensrecept brengt het beste van de herfst- en wintermaanden op je bord: gemengd stoofvlees van wild (ree, haas en duif), met een fijne selectie van wintergroentjes (pastinaak, koolrabi, raapjes, wortel en aardappel). Smullen maar!

Normandisch stoofpotje

Normandisch stoofpotje
Wie Normandië zegt, denk - op culinair vlak - aan appelen, cider, zeevruchten en kaas. Heerlijk authentieke ingrediënten waar heel wat lekkers mee te bereiden valt. Dit recept haalt inspiratie in die traditionele Normandische keuken en koppelt dat aan een Belgische aanpak. Het resultaat is een heerlijk stevige stoofpot, ideaal na een fikse wandeling langs woeste kuststroken.

Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje

Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje
Zin in een gezond gerecht dat barst van natuurlijke smaken? In dit uitgebreide recept komen heel wat typische herfstsmaken heerlijk samen.

Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen

Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen
Tijd voor een feestje maar geen inspiratie voor een feestelijk hapje dat bovendien enigszins origineel is? Zoek net verder; deze sprankelende pastinaakmousse met Noordzeegarnalen tilt je de aperitief naar een hoger niveau zonder moeite.

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus
Zin in een feestelijk gerecht dat prachtig presenteert maar je geen uren laat zwoegen in de koeken? Kleine hammetjes, ook wel jambonneau's genoemd, kunnen je redden. Ze zijn fraai, smakelijk, makkelijk bereid en passen bij een veelheid aan groenten. In dit recept gaan we aan de slag met drie heerlijke herfstpuree's (spruitjes, venkel en pastinaak) en zorgen we als finale voor een pittig mosterbiersausje.