Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
12personen | 5minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
12personen | 5minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 pastinaak
- 1 glas schuimwijn
- 100 gram grijze garnalen gepeld
- 4 kerstomaatjes
- verse bieslook
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Breng aan de kook in lichtgezouten water en laat pruttelen tot de pastinaak helemaal gaar/zacht is.
- Giet af en laat even uitlekken. Mix fijn - zorg dat alle brokken verdwenen zijn.
- Voeg het glaasje schuimwijn toe, dit zorgt voor een prikkelend, licht-mousserend en zacht-bitter accent. Kruid af met wat peper en eventueel nog wat zout maar zorg dat je de smaak van de pastinaak niet overheerst. Roer met een garde tot een homogene mousse.
- Laat de mousse afkoelen in zijn geheel of schep onmiddellijk netjes op lepels en laat dan afkoelen.
- Werk af net voor je serveert door in de pastinaakmousse enkele garnalen te duwen - dit hoeft niet te zuinig, de smaak van pastinaak is immers best dominant. Voeg tot slot een kwartje kerstomaat en twee stengeltjes bieslook per lepel toe. Laat het feest beginnen en je gasten smullen!
Notities
Dit aperitiefhapje of voorgerechtje gaat uiteraard perfect samen met een glaasje uitgelezen schuimwijn.
Deel dit Recept
Speak Your Mind