Gerookt Paprikapoeder | Gerookt Paprikapoeder |

 

Recepten - gerookt paprikapoeder

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst
Geen betere combo dan kip en rijst. Hoe je die twee combineert kan op talloze manieren, op z'n Mexicaans bijvoorbeeld! Leer in dit recept hoe je zonder moeite een alledaagse portie comfort food op tafel zet die toch voedzaam en vers is!

Jambalaya met merguez

Jambalaya met merguez
Een jambalaya kan je best omschrijven als een Creoolse variant op paella. In combinatie met groentjes en lekker veel kruiden wordt rijst gebakken tot een smeuïg éénpansgerecht. In dit alledaagse recept doen we er fijne merguez-worstjes bij.

Spaghetti met bloemkool en scampi

Spaghetti met bloemkool en scampi
Wie spaghetti zegt, zegt Italië. Deze populaire pastasoort kennen we het best met bolognese-saus. Altijd lekker, maar er valt nog zo veel meer te ontdekken! In dit recept maken we de lange slierten klaar met knapperige stukjes bloemkool, scampi en een romig sausje van kokosroom en curry.

Penne met spek en boerenkool

Penne met spek en boerenkool
Op een drukke werkdag gaat er niets boven een snelle, lekkere pasta waar je alle leeftijden mee kan plezieren. Dit recept zet je best in tijdens de herfst- en wintermaanden, dan is de ster van dit gerecht (boerenkool) optimaal!

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)
Jeroen Meus houdt van klassiekers, maar geeft ze even graag een leuke twist. Klassieke gehaktballen met tomatensaus tovert hij in dit recept om tot een Provençaalse variant. Heerlijk met wilde rijst, maar ook puree is een uitstekende keuze.

Rigatoni met venkelworstsaus (Ottolenghi)

Rigatoni met venkelworstsaus (Ottolenghi)
Volgens Ottolenghi is het cruciaal dat elke (thuis)kok enkele geweldige recepten voor een tomatensaus achter de hand heeft. Altijd lekker, ook voor de allerkleinste. Voor de tomatensaus in dit recept gebruikt Yotam venkelworstjes, wat een enorme smaakbom is. De (optionele) afwerking met enkele toefjes verse pesto maakt er een doordeweeks en toch royaal gerecht van.

Kipblokjes met witte kool

Kipblokjes met witte kool
Witte kool is ietwat vergeten groente die al eeuwenlang ontzettend populair is in West-Europa. Deze typische wintergroente kan je tegenwoordig het hele jaar door krijgen en is vooral geliefd in stoofpotjes. De voedzame groente is echter heel wat veelzijdiger dan dat. In dit recept maken we er een simpel maar lekker sausje van met wortel en tomaat, aangevuld met malse kippenblokjes. Voedzame comfort voor jong en oud!

Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)

Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.

Chili con carne (Sofie Dumont)

Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.

Gemarineerde kippenbouten

Gemarineerde kippenbouten
Kippenbouten zijn makkelijk klaargemaakt, niet duur en toch erg lekker. Ontdek in dit recept een heerlijke marinade die bij talloze bijgerechten past. Bovendien kan je bijna al het werk aan de oven laten.

Piripiri kip met rijst en koolsla

Piripiri kip met rijst en koolsla
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.

Spaans stoofpotje met chorizo en kabeljauw

Spaans stoofpotje met chorizo en kabeljauw
Wie al wat avontuurlijk durft te zijn in de keuken, weet dat vis en vlees prima gecombineerd kunnen worden. Dat gegeven kom je wel vaker tegen in landen met een ruime kuststrook. Zo combineren Spanjaarden de pittige smaak van hun befaamde chorizoworst graag met een mals stukje vis. Dit heerlijke stoofpotje met orzo brengt je dan ook in geen tijd naar de Spaanse costa's.

Tomaten-gehaktbrood

Tomaten-gehaktbrood
Met dit recept kan je heel wat tafelgenoten aangenaam verrassen. Iedereen kent een klassiek gehaktbroodje, dat je er een verfijnde tomatenvariant van kan maken is dan weer minder bekend. Gecombineerd met een tomaten-groentesausje en pasta, maak je zo een origineel Italiaans festijn!