Recepten - Romantisch
Zeeduivel in botersaus (Piet Huysentruyt)
Een smakelijk stukje vis, zoals zeeduivel, heeft weinig nodig om echt te schitteren. Zo'n eenvoudige klassieker uit grootmoeders keuken is botersaus. Helemaal niet moeilijk, en dankzij dit fantastische recept van Piet Huysentruyt kan jij er een waar culinair feestje van maken. Met een smeuïge puree van spekjes en spinazie tot de afwerking van grijze garnaaltjes toe: dit is feest!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bieslook, boter, botersaus, Bourgondisch, dagelijkse kost, feest, feestelijk, garnaaltjes, garnalen, gerookt spek, grijze garnalen, kabeljauw, klassiek, klassieker, kust, luxe, luxueus, noordzee, Piet Huysentruyt, puree, spek, spekjes, spinazie, spinaziepuree, spinaziestoemp, stevige witte vis, stoemp, vis, vlaams, Vlaanderen, witte vis, zee, zeeduivel, zondag, zondagse kost
Risotto met geroosterde scampi en paprika
Deze verleidelijk lichte risotto met gegrilde scampi is de perfecte keuze voor een gezellig diner of een knusse tête-à-tête. Risotto is vaak een zwaar gerecht, voornamelijk door de behoorlijke hoeveelheid Parmezaanse kaas. In dit recept niets van dit, dit elegant gerecht barst van smaak zonder op de maag te liggen.
Tagged With: diner, droge witte wijn, gamba, gamba's, garnaal, garnaalstaarten, gegrild, gerookt paprikapoeder, gerookte paprika, gezellig, grillen, intiem, italiaans, Italië, liefde, oven, paprika, paprikapoeder, rijst, risotto, rode paprika, romantisch, saffraan, scampi, scampi's, tête-à-tête, valentijn, vis, witte wijn, zeevruchten
Steak met Cajun patatjes en rodekoolsla
Met dit toffe en vooral verrassende recept scoor je zonder twijfel! Dit gevarieerd en kruidig recept combineert heerlijke wereldsmaken tot een verfijnd en toch stevig gerecht waar je tafelgenoten aangenaam mee zal verrassen. Perfect voor een gezellige avond of intieme date.
Tagged With: 14 februari, aardappel, aardappelen, basilicum, biefstuk, cajun, coleslaw, fris, fusion, geroosterd, gezellig, grill, grillen, intiem, kruiden, kruidig, liefde, oregano, origineel, oven, paprika, patatjes, rode kool, rodekool, romantisch, roosteren, rund, rundsvlees, salade, steak, valentijn, verrassend, wereld, wereldkeuken, werelds
Glaasje met garnalen en avocado
Een fraai hapje is de perfecte eye-catcher om een feestelijk moment lekker te starten. Wanneer je hapjes presenteert in een glaasje zorg je er bovendien voor dat ze makkelijk uitgedeeld en opgegeten kunnen worden. Dit feestelijke hapje met garnalen, verse kaas en avocado is lekker en toch eenvoudig.
Tagged With: amuse, chic, chique, citroen, cocktail, cocktailparty, dille, eenvoudig, feestelijk, fris, garnaaltjes, garnalen, glaasje, glas, grijze garnalen, guacamole, hapje, in een glaaasje, kaas, kerst, kerstmis, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, party, Pasen, roomkaas, tapa, tapas, verfrissend, verse kaas, voorgerecht
Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango (Colruyt)
Originele hapjes voor een feestelijke gelegenheid, vragen om een verrassende combinatie van smaken. In dit toffe recept van Colruyt wordt dat idee perfect uitgevoerd: een toastje van peperkoek met het sappige van mango en karaktervolle van zwarte pens. Een heerlijk hapje voor elk feestelijk moment!
Tagged With: aperitief, aperitieven, Colruyt, feest, feestelijk, hapje, herfst, kerst, kerstmis, koud, koud hapje, makkelijk, mango, origineel, Pasen, peperkoek, speciaal, tapa, tapas, toast, toastje, uienconfijt, verjaardag, verrassend, winter, zoet-zout, zwarte pens
Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)
Wanneer je in volle voorbereidingsfase voor een feestelijk moment zit, kan het soms lelijk tegenvallen om lekkere dingen te vinden die origineel zijn en toch snel klaargemaakt kunnen worden. Vanuit die filosofie bedacht Sandra Bekkari dit leuke hapje. Snel klaar, gezond en een lust voor het oog.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, aperitiefje, bezoek, citroen, citroensap, ei, eieren, feest, feestelijk, fris, granaatappel, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, hapje, kerst, kerstmis, king krab, kingkrab, krab, maritiem, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, peterselie, rode currypasta, Sandra Bekkari, smaakvol, verjaardag, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, yoghurt, zee, zondag
Portsaus
Een gerecht helemaal tot in de puntjes afwerken doe je in veel gevallen met een uitgelezen sausje. Een klassieker waar je nooit iets mis mee kan doen: portsaus. Dit romig sausje met een zoete smaaktoets dankzij de Porto past bij heel veel stukken vlees. Vooral wild kan je naar een hoger niveau tillen met dit lekkere, feestelijke en makkelijk te maken sausje.
Tagged With: Belgisch, bij vlees, bijgerecht, Bourgondisch, Bourgondische keuken, chique, feestelijk, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, luxe, luxueus, porto, portosaus, portsaus, rode porto, romig, room, roomsaus, royaal, saus, tijm, vlaams, vlees, wild, wildseizoen, winter, winters
Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Tagged With: bosvruchten, comfort food, comfortfood, dessert, dessertje, desserts, easy, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, karamel, makkelijke recepten, nagerecht, nagerechten, panna cotta, romig, rood fruit, room, simpel, suiker, vanille, vanillestok, vanillestokje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetig, zoetigheid
Pink Gin
Voor liefhebbers van gin is deze ongelooflijk eenvoudige cocktail een must-drink! Met niet meer dan gin en angostura bitters zorg je voor een verfrissende en karaktervolle aperitief. Leuk weetje: het drankje werd bedacht voor de Royal Navy. De 'bitters' waren een medicijn, de gin maakte het drinkbaar.
French Martini
Op de beroemde Martini bestaan talloze varianten. Als een cocktail gerust zoet mag zijn voor jou, zal een French Martini je zeker bevallen. Met wodka, frambozenlikeur en vers ananassap zorg je voor een originele variant.
Tagged With: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, ananas, ananassap, aperitief, Chambord, chique, citroen, citroenzeste, classic, classy, cockatil, degustief, drank, drankje, drinken, elegant, frambozen, frambozenlikeur, Frankrijk, Frans, French Martini, klassiek, likeur, Martini, new york, party, poolparty, stijlvol, terras, vodka, voorgerecht, wodka
Bellini
Een Bellini is een heel klassieke en luxueuze cocktail waar je echt mee kan uitpakken op een feestelijk moment. De van oorsprong Italiaanse cocktail combineert Prosecco (Italiaanse schuimwijn) met perzikpuree.
Tagged With: aperitief, aperitieven, Bellini, cava, champagne, chique, cocktail, cocktailparty, drank, drankje, drinken, feest, feestelijk, fris, fruit, fruitig, italiaans, Italië, klassiek, luxe, luxueus, party, perzik, perzikpuree, prosecco, schuimwijn, terras, terrassen, traditioneel, Venetiaans, Venetië, voorgerecht, wijn
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Tagged With: boter, chique, coquilles, coquilles saint-jacques, eenvoudig, gezond, gezond eten, gezond koken, limoen, luxe, luxueus, mager, Pascale Naessens, peterselie, select, simpel, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, snel klaar, vis, witte wijn, zee, zeekraal, zeevruchten, zilt
Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Tagged With: asperge, asperges, dieet, fris, fruit de mere, gezond, kurkuma, lente, limoen, mager, origineel, parmezaanse kaas, rijstdrink, sana, Sandra Bekkari, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, soep, waterkers, zeevruchten, zomer
Appelflappen
Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.
Tagged With: appel, appelcompote, appelen, appelflap, appelflappen, appelmoes, bakker, België, Belgisch, bladerdeeg, cassonadesuiker, dessert, Elstar, feest, feestelijk, gesuikerd, grootmoeders keuken, kaneel, kids, kinderen, klassiek, klassieker, koek, koffie, koffiekoek, koffiekoeken, nagerecht, rozijnen, rum, snack, stoven, suiker, thee, traditie, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vanille, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Bavarois van aardbeien (Roger Van Damme)
Met dit recept maak jij het ideale valentijndessert! Roger Van Damme leert je een bavarois maken; luchtige pudding die vooral in taartvorm beroemd is. Deze variant met aardbeien is niet moeilijk om klaar te maken en bovenal romantisch lekker.
Tagged With: aardbei, aardbeien, aardbeiencoulis, bavarois, coulis, dessert, fruit, fruitig, gelatine, liefde, nagerecht, njam, pudding, roger van damme, romantisch, rood fruit, room, slagroom, suiker, toetje, valentijn, yoghurt, zoet, zoetigheid





