Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 1 klont echte boter
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 handvol krulpeterselie gesnipperd
- 12 Sint-Jakobsvruchten
- 200 gram zeekraal
- 1 limoen uitgeperst
- 1 glas droge witte wijn
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Fruit de fijngesnipperde sjalot in een flinke klont echte boter in een steelpannetje.
- Blus met de witte wijn en voeg de gesnipperde peterselie toe. Laat even stoven en besprenkel met wat limoensap.
- Bak ondertussen de zeekraal kort op in een andere pan. Kruid met voldoende peper en een beetje zout.
- Smelt in een derde pan opnieuw wat boter en bak de Sint-Jakobsnoten, gekruid met peper en zout, langs elke kant 2 minuten aan.
- Dresseer elk (diep) bord door op een lepeltje saus zeekraal te schikken en daar enkele Sint-Jakobsvruchten op te leggen. Smakelijk!
Recipe Notes
Essentieel in dit recept is dat je de ingrediënten niet te lang laat garen. Sint-Jakobsnoten worden snel taai als je ze te lang laat bakken. Zeekraal hoef je slechts op te warmen, als je het langer laat stoven wordt het donker en verdwijnt de frisse smaak en textuur. Let ook op met zout, zeekraal is lekker zilt.
Share this Recipe
Speak Your Mind