Recepten - Vis - Schaaldieren
Aardpeer-spinazie met grijze garnalen en ei
Snel, simpel en comfy eten met een luxueus randje op een kille dag? Exact wat je hieronder kan vinden: een rustieke maar opvallend smaakvolle puree met aardpeer en spinazie, aangevuld met niets meer dan een spiegeleitje en grijze garnalen. Lekker eten moet niet moeilijk zijn!
Tagged With: aardappelpuree, aardpeer, aardpeerpuree, aardperen, België, Belgisch, boerenkost, comfy, eenvoudig, ei, garnalen, grijze garnalen, paardenoog, puree, rustiek, simpel, spiegelei, spinazie, stoemp, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten
Penne met pastis en scampi
De kunst van een geslaagd pasta-gerecht zit 'm in eenvoudige maar karakteristieke ingrediënten. Exact wat dit smeuïge gerecht met mascarpone doet: de smaakmaker van dienst is pastis, het bekende anijsdrankje uit Frankrijk. De delicate en verfijnde smaak is een perfecte match met scampi.
Tagged With: anijs, chili, comfort food, diepvrieserwtjes, eenvoudig, erwtjes, farfalle, Frankrijk, Frans, italiaans, Italië, knoflook, look, makkelijk, mascarpone, pasta, pastis, penne, rucola, scampi, smeuïg, snel klaar, vis, voor elke dag, witte wijn
Scampi met venkel en tuinkruiden
Geen zin in altijd weer dezelfde charcuterie op je brood? Of zocht je een lekker, verfijnd voorgerechtje? Deze kruidige scampi's in een fijn sausje met venkel zijn exact wat je zocht!
Tagged With: bieslook, brood, groen, groene kruiden, hapje, klente-ui, knoflook, koken met wijn, koriander, kruiden, kruidig, lunch, Marsala, met brood, oregano, peterselie, romig, saus, scampi, scampi's, snel klaar, starter, tuinkruiden, venkel, vis, voorgerecht, wijn, zee, zeevruchten, zure room
Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)
Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Tagged With: bimi, broccoli, broccolini, cashew, cashewnoten, dieet, diëten, éénpansgerecht, fris, geen koolhydraten, gemarineerd, honing, knoflook, koolhydraatarm, lente-ui, look, low carb, mager, marinade, Oosters, Pascale Naessens, scampi, sesam, sesamolie, snel klaar, soja, sojasaus, tomaten, tomatenconcentraat, vermageren, zoet-zout, zuiver
Aardappel-knoflookpuree met scampi (Piet Huysentruyt)
Vis en puree is een klassieke maar gouden combinatie. Ook scampi past door de zachte structuur perfect bij een smeuïge aardappelpuree. Wie scampi zegt, zegt ook knoflook. Wederom een klassieker zonder weerga. Dat weet ook Piet Huysentruyt, vandaar dit makkelijke en traditionele gerecht: puree met knoflook, scampi en gefrituurde peterselie. Simpel maar smaakvol!
Tagged With: aardappelpuree, authentiek, gefrituurde peterselie, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, knoflook, knoflookpuree, look, niet moeilijk, noordzee, peterselie, Piet Huysentruyt, puree, scampi, scampi's, stoemp, typisch, voor elke dag, zee
Spaghetti met bloemkool en scampi
Wie spaghetti zegt, zegt Italië. Deze populaire pastasoort kennen we het best met bolognese-saus. Altijd lekker, maar er valt nog zo veel meer te ontdekken! In dit recept maken we de lange slierten klaar met knapperige stukjes bloemkool, scampi en een romig sausje van kokosroom en curry.
Tagged With: Aziatisch, bloemkool, curry, fusion, kerrie, kokos, kokosroom, komijn, kruidig, makkelijk, Oosters, paprikapoeder, pasta, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, vis, visbouillon, voor elke dag
Linguine met scampi en chorizo
De combinatie van vis en vlees is altijd win-win. Je zorgt voor meer variatie in je eetpatroon en kan meer smaken combineren. Deze snelle, romige pasta met zongedroogde tomaatjes voegt de pittige smaak van chorizo toe aan fijne scampi. Het ziet er best chique uit, maar is eigenlijk snelle en comfortabele kost voor elk seizoen!
Tagged With: chorizo, comfort food, Italië, knoflook, linguine, look, mediterraan, mediterraans, oregano, pasta, pikant, pittig, romig, room, scampi, snel klaar, spaghetti, Spanje, surf 'n turf, tomaat, tomatenpuree, vis en vlees, voor elke dag, witte wijn, zongedroogde tomaatjes, zuiders
Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei (Loïc Van Impe)
Dit simpel gerechtje van Loïc Van Impe is ondanks de bescheiden lijst aan ingrediënten verfijnd en smaakvol. Je maakt het bovendien ook makkelijk klaar voor één persoon. Enkel een eitje pocheren vraagt misschien wat ervaring, maar daar heeft Loïc een trucje voor!
Tagged With: aardappelpuree, bieslook, dragon, één persoon, ei, garnalen, gepocheerd ei, grijze garnalen, groene kuiden, kruiden, kruidenpuree, Loïc Van Impe, peterselie, pocheren, puree, stoemp, tuinkruiden, verfijnd, vis, zee
Moules marinière (Rick Stein)
Mosselen zijn en blijven uiterst eenvoudige en toch fantastisch heerlijke schaaldieren die we met liefde regelmatig klaarmaken. Je hebt er niet alleen weinig werk aan, met een minimum aan moeite heb je een erg smaakvol resultaat. De Britse tv-kok Rick Stein is er ook dol op: in dit recept vertelt hij hoe hij ze klassiek en eenvoudig ("marinière") klaarmaakt.
Tartaar van asperges en garnalen
Een fris (voor)gerechtje dat op en top lente uitstraalt én een beetje chiquer mag zijn? Deze fraaie tartaar van asperges en grijze garnalen is wat je zoekt.
Tagged With: asperge, asperges, bij witte wijn, communie, ei, feestelijk, garnalen, grijze garnalen, hapje, lente, Pasen, peterselie, starter, tapa, tapas, voorgerecht, wasabi, witte asperges, zeekraal, zilt, zure room
Tajine met vis
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.
Tagged With: aardappelen, brood, citroen, courgette, couscous, gevarieerd, gezond, kabeljauw, knoflook, kruidig, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrika, Noord-Afrikaans, olijfolie, olijven, paprika, pasta, peterselie, ras el hanout, scampi, smaakvol, tajine, ui, veel groentes, veel groentjes, vis, wereldkeuken, witte vis
Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)
Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke 'surf 'n turf' vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!
Tagged With: chilipeper, citroen, fris, gremolata, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, look, mediterraans, olijfolie, panko, pasta, peterselie, pikant, pittig, rode chilipeper, salami, scampi, spaghetti, spicy, surf 'n turf, vis en vlees, zonnig, zuiders
Garnalenrisotto met courgette (Colruyt)
Risotto is misschien wel één van de meest gebruiksvriendelijke soorten recepten die je kan vinden. Alles in één pan, talloze variaties en behalve nu en dan roeren (al is zelfs dat niet noodzakelijk) is er vrijwel geen werk aan. De kookploeg van supermarktketen Colruyt bedacht een snelle, eenvoudige maar lekkere risotto met garnalen en courgette.
Tagged With: arborio, budget, Colruyt, comfort food, courgette, eenvoudig, garnalen, goedkoop, hoofdgerecht, italiaans, Italië, kindvriendelijk, licht, peterselie, rijst, risotto, roze garnalen, simpel, snel klaar, voorgerecht, weinig ingrediënten, weinig werk
Tomatenvenkelsaus met pasta en scampi
Zeg niet te snel 'tomatensaus' tegen een rode saus waar hoofdzakelijk tomaten in zitten. Die term kan immers wat misleiden aangezien je veel dan enkel tomaten kan gebruiken. Voor deze magnifieke saus gaan we aan de slag met tomaten en venkel die alle tijd van de wereld krijgen om traag te roosteren. Heerlijk met pasta en scampi, al kan je de saus ook voor andere bereidingen zonder enig probleem gebruiken.
Tagged With: balsamico, bieslook, bruine suiker, chili, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, langzaam, oregano, ovengebakken, pasta, rode ui, san marzano, saus, scampi, slow cooking, tomaten, tomatensaus, traag gegaard, veelzijdig, venkel
Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)
Wie niet zo dol is op taaie of doorbakken zalm doet er goed aan om de vis te pocheren: slechts kort garen in water of een bouillon. Het receptenteam van Colruyt vult dat eenvoudige en altijd succesvolle idee aan met enkele gebakken scampi's en een warm tartaarsausje tot een alledaags en toch feestelijk gerecht.
Tagged With: aardappelen, alledaags, citroen, Colruyt, dragon, kappertjes, peterselie, scampi, tartaar, tartaarsaus, vis, vissaus, voor elke dag, warme saus, zalm, zalmfilet, zalmhaas, zee





