Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner
Aardbeienmousse (Sandra Bekkari)
Wie tuk is op lekkere maar luchtige dessertjes, moet deze luchtige aardbeienmousse van Sandra Bekkari zekers een proberen. Met een minimum aan ingrediënten en inspanning kan je voor een lekkere afsluiter zorgen.
Tags: aardbei, aardbeien, België, Belgisch, citroen, dessert, dieet, eiwit, fris, fruit, fruitig, geen suiker, gezond, granola, last-minute, low carb, mager, mousse, munt, nagerecht, opgeklopt, opkloppen, rap, rood fruit, Sandra Bekkari, snel, snel klaar, tussendoortje, vegetarisch, veggie, vermageren, vlug, zoet, zoetigheid
French Martini
Op de beroemde Martini bestaan talloze varianten. Als een cocktail gerust zoet mag zijn voor jou, zal een French Martini je zeker bevallen. Met wodka, frambozenlikeur en vers ananassap zorg je voor een originele variant.
Tags: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, ananas, ananassap, aperitief, Chambord, chique, citroen, citroenzeste, classic, classy, cockatil, degustief, drank, drankje, drinken, elegant, frambozen, frambozenlikeur, Frankrijk, Frans, French Martini, klassiek, likeur, Martini, new york, party, poolparty, stijlvol, terras, vodka, voorgerecht, wodka
Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!
Tags: alledaags, balsamico, balsamicoazijn, Colruyt, courgette, escalope, gegrild, gevarieerd, grillen, italiaans, Italië, kalf, kalfslapje, kalfsvlees, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, mediterraans, oregano, origineel, oven, rozemarijn, rund, rundsvlees, salie, salsa, smaakvol, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Bellini
Een Bellini is een heel klassieke en luxueuze cocktail waar je echt mee kan uitpakken op een feestelijk moment. De van oorsprong Italiaanse cocktail combineert Prosecco (Italiaanse schuimwijn) met perzikpuree.
Tags: aperitief, aperitieven, Bellini, cava, champagne, chique, cocktail, cocktailparty, drank, drankje, drinken, feest, feestelijk, fris, fruit, fruitig, italiaans, Italië, klassiek, luxe, luxueus, party, perzik, perzikpuree, prosecco, schuimwijn, terras, terrassen, traditioneel, Venetiaans, Venetië, voorgerecht, wijn
Pizza Fiorentina
Als je dol bent op pizza's en graag vegetarisch eet is deze klassieker een must. Een pizza Fiorentina is een heerlijk simpele en authentieke pizza zonder tomatensaus maar met spinazie en ei.
Tags: authentiek, comfort food, ei, gegratineerde kaas, gemalen mozzarella, gesmolten kaas, italiaans, Italië, kaas, mediterraans, mozzarella, oregano, origineel, oven, pijnboompitjes, pijnboompitten, pizza, pizza bianco, Pizza Fiorentina, pizzadeeg, snel klaar, spiegelei, spinazie, traditie, traditioneel, vegetarisch, vegetarische pizza, veggie
Dry Martini
De ultieme cocktail kan niet anders dan een Martini zijn. Er bestaan heel wat varianten, maar de enige echte is de droge versie: de Dry Martini. Verfrissend in alle eenvoud en toch stijlvol.
Tags: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, aperitief, aperitieven, avondfeest, chique, citroen, classy, cocktail, cocktailparty, drank, drankje, drinken, droge vermout, Dry Martini, dry vermouth, fancy, feest, feestelijk, feesten, gin, James Bond, klassiek, Martini, olijf, party, poolparty, stijlvol, terras, terrasje, vermout, vermouth, zomer, zwembad
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Tags: boter, chique, coquilles, coquilles saint-jacques, eenvoudig, gezond, gezond eten, gezond koken, limoen, luxe, luxueus, mager, Pascale Naessens, peterselie, select, simpel, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, snel klaar, vis, witte wijn, zee, zeekraal, zeevruchten, zilt
Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!
Tags: aardappel, aardappelen, boeuf bourguignon, Bourgondisch, Bourgondische keuken, champignon, crockpot, Frankrijk, Frans, geduld, gerookt spek, gestoofd, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieltjes, langzaam, mals, mals vlees, peterselie, rode wijn, rund, rundsbouillon, rundsfond, rundsvlees, sappig, slow cooker, slowcooker, spek, stoofvlees, stoverij, streekgerecht, traag gegaard, traditie, traditioneel, typisch, wijn, wortel
Aziatische preisoep
Niks eenvoudiger en plaatselijker dan preisoep, toch? Nochtans kan je er met de juiste smaakmakers zoals koriander en kokos ook een fantastisch lekker Aziatisch soepje van maken.
Tags: afvallen, appel, Aziatisch, citroengras, dieet, gember, gezond, groentebouillon, groentesoep, healthy, kokos, kokosmelk, koriander, makkelijk, met een twist, Oosters, Orientaals, prei, preisoep, preistengel, preistengels, snel klaar, soep, Thai, Thailand, Thais, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren
Pizza enchilada
Niets mis met een traditionele Italiaanse pizza, maar misschien wil je ook eens iets origineler proberen? Dan is deze pizza enchilada met kip en koriander exact wat je zoekt! In dit pittige recept wordt inspiratie uit de Mexicaanse keuken gehaald.
Aardappelsalade met zalm (Colruyt)
Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediënten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.
Tags: aardappel, aardappelen, balsamico, balsamicoazijn, dille, dressing, fris, gedroogde tomaten, gerookte zalm, gezond, gezond eten, gezonder eten, halfgedroogde tomaten, krielaardappelen, krieltjes, lunch, maaltijdsalade, mager, origineel, salade, tomaten, verfrissend, vis, zalmhaas, zalmhaasje, zure room
Aspergesoep van schillen
Eén van de grootste zondes die je kan begaan in de keuken is de schillen van asperges weggooien. Samen met het kookvocht van je vers bereide witte goud is dit immers een uitstekende basis voor een lekker soepje!
Tags: asperge, asperges, aspergesoep, België, Belgisch, bouillon, budget, budgetkoken, communie, dille, groentebouillon, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, lente, makkelijk, Pasen, peterselie, recycleren, room, simpel, soep, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, vlaams, Vlaamse klassieker, witte asperges
Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Tags: alternatief, cayennepeper, champignons, comfort food, courgette, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestje, gehakt, gemalen kaas, Gruyère, herbes des provence, Jeroen Meus, kids, kinderen, kinderfeestje, kip, kippengehakt, kippenkruiden, kruidig, mediterraans, mest een twist, op kamp, origineel, paprika, paprikapoeder, passata, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, selder, smaakvol, spaghetti, spaghetti bolognese, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, twist, vakantie, variant, veel groentjes, voor kinderen, wortel, zuiders
Asperges op Hollandse wijze
Asperges hebben weinig extra nodig om helemaal tot hun recht te komen. Geen wonder dat de uiterst eenvoudige Vlaamse wijze zo populair is. Heb je echter ook de Hollandse wijze al eens geprobeerd? Met een eitje, gekookte ham en hollandaise-saus zorg je voor een lekker en heel typisch lente-gerecht.
Tags: asperge, asperges, botersaus, citroen, Duits, Duitsland, ei, eieren, Europa, Europees, fris, gekookte ham, gekookte hesp, ham, hesp, Holland, hollandaise, hollandse wijze, klassiek, klassieker, lente, Nederlands, saus, traditie, traditioneel, typisch
Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!