Recept - Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)

Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!
Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak sliertjes van de courgettes met een spiraalsnijder. Snijd ze een paar keer door tot halflange slierten.
  2. Breng de pasta aan kook in een ruime hoeveelheid water.
  3. Versnijd ondertussen de pancetta in reepjes en bak zonder vetstof aan in een ruime pan.
  4. Voeg de courgettesliertjes toe aan de pancetta en laat enkele minuutjes meestoven. Kruid met voldoende peper en nootmuskaat.
  5. Meng de gegaarde pasta door de pan. Roer los met een scheutje kookvocht van de pasta.
  6. Haal van het vuur en roer het ei, de Parmezaanse kaas en de yoghurt door de pasta.
  7. Serveer meteen, afgewerkt met enkele blaadjes peterselie en - naar smaak - nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*