Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)? Het beste recept vind je hier! Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)
Recept Afdrukken
Heb jij restjes oud brood liggen? Gooi ze niet weg. Perfect voor een pappa al pomodoro!
Pappa al pomodoro (Toscaanse broodsoep met tomaat)
Recept Afdrukken
Heb jij restjes oud brood liggen? Gooi ze niet weg. Perfect voor een pappa al pomodoro!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 1.5uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1.5uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Ontvel eerst de tomaten. Maak aan de onderzijde van de tomaten met een mes een kruisje en plaats ze in een ruime bak of pan. Giet vervolgens kokendheet water over de tomaten en laat ze zo 5 minuten staan. Zet ondertussen een bak of pan met ijskoud water klaar. Hier mogen de tomaten nadat de 5 minuten verstreken zijn in. Nu kun je heel makkelijk de velletjes van de tomaten trekken.
  2. Laat de ontvelde tomaten een beetje afkoelen en verwijder daarna de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Hak de stengel bleekselderij fijn.
  4. Pers de knoflook of snijd de teentjes heel fijn.
  5. Eventueel kun je voor nog meer smaak de knoflook en bleekselderij licht aanfruiten in een pan met wat olijfolie.
  6. Vervolgens zet je een grote (soep)pan op het vuur met daarin 1,2 liter water. Voeg de tomatenblokjes, olijfolie, knoflook en bleekselderij toe en naar smaak zout en peper.
  7. Zet je warmtebron laag en laat de soep in wording een uurtje lekker pruttelen.
  8. Een half uur voordat je gaat eten voeg je de blokjes oud brood toe. Zet de soep opnieuw op het vuur en laat weer zachtjes pruttelen. Je kunt eventueel af en toe even roeren, als je wilt dat het brood een beetje uit elkaar valt. Pappa al pomodoro is een stevige maaltijdsoep, maar je kunt altijd wat water toevoegen als je de consistentie te dik vindt.
  9. Na 30 minuten haal je de pan van het vuur. Schep de Pappa al pomodoro in soepkommen of op borden en strooi er wat basilicum en Parmezaanse kaas over.
  10. Optioneel: Je kunt voor nog meer smaak een (groente)bouillonblokje toevoegen aan het water. Voeg dan minder of geen zout toe.
Notities

Je bent lekker aan het besparen. Zojuist heb je een goedkopere autoverzekering afgesloten en vanavond eet je een heerlijke Toscaanse broodsoep met tomaat, genaamd Pappa al pomodoro. Ben je meteen van die restjes oud brood af! De Italiaanse keuken leent zich sowieso uitstekend voor het verwerken van restjes. Italianen hebben het koken met zo min mogelijk ingrediënten en toch een gezonde maaltijd op tafel zetten tot een ware kunst verheven.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*