Ken jij deze heerlijke koekjes al? Baci di Dama moet je proberen! Het hele recept vind je hier. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Smeer dan in plaats van gesmolten chocolade wat chocolade-hazelnootpasta tussen de koekjes. En ook pistachepasta smaakt heerlijk! En als je de dameskusjes nog meer smaak wilt geven, rooster dan de amandelen voordat je ze fijnmaalt eventjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
Ken jij deze heerlijke koekjes al? Baci di Dama moet je proberen! Het hele recept vind je hier. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Smeer dan in plaats van gesmolten chocolade wat chocolade-hazelnootpasta tussen de koekjes. En ook pistachepasta smaakt heerlijk! En als je de dameskusjes nog meer smaak wilt geven, rooster dan de amandelen voordat je ze fijnmaalt eventjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
Servings | Prep Time | Cook Time |
30koekjes | 30minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
30koekjes | 30minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 70 gram amandelen zonder velletje
- 100 gram zachte boter plus nog wat extra om in te vetten
- 2,5 el fijne suiker
- 70 gram poedersuiker
- 100 gram bloem
- 100 gram aardappelmeel verkrijgbaar in bakwinkel of natuurwinkel
- 1 ei
- 100 gram chocolade wit, melk of puur
Servings: koekjes
Ingredients
Servings: koekjes
|
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet een bakplaat in met boter (of gebruik bakpapier).
- In een keukenmachine hak je de amandelen en de fijne suiker tot een fijn poeder.
- Sla vervolgens de boter romig in een kom en roer door deze romige substantie de bloem, de poedersuiker, het aardappelmeel, het ei en de gemalen amandelen heen. Dit meng je tot je een glad deeg hebt. Eventueel kun je het deeg een tijdje laten rusten in de koelkast, maar dit hoeft niet per se.
- Hierna verdeel je het deeg in 50 tot 60 gelijke balletjes (in ieder geval een even aantal), ongeveer ter grootte van een walnoot. Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
- Bak de dameskusjes ongeveer 18 tot 20 minuten.
- Ondertussen smelt je de chocolade au bain-marie. Plaats een steelpannetje met een laagje water op laag vuur. Zet hier een hittebestendige kom op en breek hier de chocolade in. Af en toe roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Haal daarna de kom en pan van het vuur, zet het vuur uit en zet de gesmolten chocolade even aan de kant.
- Tijd om je Baci di Dama uit de oven te halen! Laat ze eventjes afkoelen, voordat je met de gesmolten chocolade twee koekjes op elkaar plakt. En klaar zijn je heerlijke koekjes.
Recipe Notes
Deze heerlijke Italiaanse koekjes ontstonden zo’n 100 jaar geleden in de noordelijke regio Piemonte. Ze hebben iets weg van kussende lippen, die twee koekjes samengesmolten door een laagje chocolade, vandaar hun naam ‘Baci di Dama’, wat zich laat vertalen als dameskusjes. Dit Italiaanse dessert is heel eenvoudig om te maken en je hebt er niet eens zoveel ingrediënten voor nodig. Vergeet niet om het eindresultaat vast te leggen met een goed camera, bijvoorbeeld die van je Samsung Galaxy S10 of ander relatief nieuw toestel.
Share this Recipe
Speak Your Mind