Recepten - zonnig
Rosita
Mezcal is een minder bekend drankje in Europa. Dit pittig drankje wordt hoofdzakelijk in Mexico geproduceerd van Agaves. Ideaal voor een zomerse cocktail!
Sunshine
Wie aan cocktails denkt, denkt ongetwijfeld aan zonnige terrasjes en ligbedden aan het zwembad. Geen cocktail die dat dromerige plaatje beter kan afmaken dan een 'Sunshine'.
Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.
Tagged With: aubergine, barbecue, basilicum, bbq, beginner, bij vlees, classic, courgette, Frankrijk, Frans, groenten, herbes des provence, klassiek, kruiden, kruidig, laurier, makkelijk, oregano, paprika, pasta, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, Provençale, provence, ratatouille, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.
Tagged With: bakken, barbecue, bbq, bimi, broccoli, broccolini, citroen, dagelijkse kost, één, gehakt, gemakkelijk, hamburger, Jeroen Meus, kappertjes, kids, kindvriendelijk, kip, kippenburger, kippengehakt, niet moeilijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, puree, smeuïg, tv, verrassend, zomer, zomers, zon, zonnig
Penne pesto deluxe
Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!
Tagged With: basilicum, comfort food, courgette, deluxe, easy, gedroogde tomaten, italiaans, Italië, lente, luxe, makkelijk, mediterraans, met een twist, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, rauwe ham, tomaten, verrassend, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaten, zonnig
Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus
Simpel en lekker! Deze originele pasta met een heerlijke romig broccolisausje heb je binnen de 30 minuten op tafel gezet. Geef het een Italiaanse touch door af te werken met Italiaanse ham en parmezaanse kaas.
Tagged With: alledaags, broccoli, champignon, champignons, fris, gezond, italiaans, Italiaanse ham, Italiaanse pasta, Italië, kaas, kerstomaatjes, melk, pasta, penne, penne rigata, peper, romige broccolisaus, romige saus, rucola, simpel, tomaatjes, vegetarisch, veggie, vlees, zomers, zonnig, zout
Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!
Tagged With: aubergine, balletjes in tomatensaus, basilicum, chili, chilipeper, dieet, diëten, geen koolhydraten, gegratineerd, gezond, grillen, groenten, groentjes, italiaans, Italië, kaas, lasagna, lasagne, low carb, mager, mozzarella, oven, ovenschaal, ovenschotel, pijnboompitjes, pijnboompitten, Provençaalse kruiden, roosteren, sana, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, tomaten, tomatensaus, veel groenten, vegetarisch, veggie, vermageren, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Asperges op Vlaamse wijze
Van alle typisch Belgische gerechten is er geen één dat zo eenvoudig en toch zo verfijnd is als asperges op z'n Vlaams (of à la flamande). Met niets meer dan kraakverse asperges, hardgekookt ei, peterselie en geklaarde boter zorg je voor een voor- of hoofdgerecht dat al decennia lang een regelrechte klassieker is tijdens de lente-maanden.
Tagged With: a la flamande, asperge, asperges, begin van de lente, België, Belgisch, boter, botersaus, chique, classic, eenvoud, eenvoudig, ei, eieren, feest, feestelijk, geklaarde boter, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, lente, luxe, luxueus, op Vlaamse wijze, op zijn Vlaams, Pasen, peterselie, royaal, traditie, traditioneel, typisch, vegetarisch, veggie, zondag, zondagse kost, zonnig
Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!
Tagged With: basic, Colruyt, comfort food, courgette, curry, doordeweeks, eenvoudig, elke dag, gemalen kaas, geraspte kaas, gewoon, goedkoop, jong en oud, kaas, kerrie, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kinderen, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kippenblokjes, lente, niet duur, pasta, romig, room, roomsaus, simpel, snel en goed, spirelli, tomaat, tomaten, volkoren, voordelig, zon, zonnig
Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?
Tagged With: basilicum, brood, courgette, gegrild, gezond, grillen, groenten, groentjes, halloumi, herbes des provence, kaas, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kikkererwten, komijn, lente, low carb, oven, paprika, provençaals, Provençaalse kruiden, rode wijn, stoofpotje, stoverij, veel groenten, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig
Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Tagged With: authentiek, basilicum, comfort food, gesmolten kaas, gewoon, Harissa, Italia, italiaans, Italiaans ham, Italië, Jeroen Meus, kalfslapje, kalfslapjes, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, laurier, mediterraans, mozzarella, oven, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prosciutto, rozemarijn, rucola, salie, smeuïg, snel klaar, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vakantie, verse kruiden, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Vampiro
De Vampiro is een vrij recente cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Door zijn fruitige en kruidige smaak is ze momenteel een wereldwijde hit in cocktailbars. Het bereiden van de cocktail vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Deze moet je echt proeven!
Tagged With: alcohol, alcoholisch, aperitief, aperitieven, appelsien, appelsiensap, chili, citroen, cocktail, drank, drankje, Engelse saus, fris, fruit, fruitig, honing, limoen, limoensap, Mexicaans, Mexico, pikant, pittig, rode chili, sinaas, sinaasappel, sinaasappelsap, tapas, tequila, terras, terrasje, tomaten, tomatensap, ui, Vampiro, vegetarisch, veggie, verfrissend, Worcestershire sauce, zomer, zomers, zon, zonnig, zout
Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Tagged With: eenvoudig, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kip, kippenbouillon, kruidig, mals, mediterraans, origineel, pasta, rode wijn, rozemarijn, sappig, selder, simpel, stoofvlees, stoven, stoverij, supersimpel, tijm, tomatenpuree, verrassend, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.
Tagged With: alledaags, deeg, eekhoorntjesbrood, gewoon, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, kruidig, mediterraans, mozzarella, oregano, origineel, oven, paddenstoelen, pizza, Pizza Francescana, pizzadeeg, simpel, snel klaar, verrassend, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.
Tagged With: alledaags, aubergine, bekend, bekende chef, comfort food, courgette, couscous, curry, één, fusion, garam masala, gember, gezond, groentebouillon, groenten, groentjes, Jeroen Meus, koriander, kruidig, limoen, look, Marokkaans, mediterraans, munt, paprika, pittig, rode curry, selder, smaakvol, snel en simpel, stoofpotje, stoven, tomaten, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, wortel, yoghurt, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders