Recepten - veggie
Vegetarische paella (Jeroen Meus)
Paella is het wereldberoemde signatuurgerecht uit Spanje. Over wat nu de meest authentieke bereiding is, wordt al jaren gediscussieerd. Er bestaan dan ook talloze varianten. Dat weet ook Jeroen Meus, in dit recept ontwerpt hij immers zijn eigen vegetarische variant met gegrilde groentjes en halloumi. Smullen!
Tags: arroz bomba, aubergine, bouillon, cayennepeper, courgette, dagelijkse kost, éénpansgerecht, erwten, erwtjes, gebakken rijst, gerookt paprikapoeder, grillen, grillkaas, groentebouillon, halloumi, Jeroen Meus, kaas, knoflook, kruidig, laurier, mediterraans, Paella, paprika, paprikapoeder, pittig, rijst, saffraan, saffraanpoeder, Spaans, Spanje, tijm, vakantie, veel groentjes, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zuiders
Spaghetti met gebakken bloemkool
Bloemkool is veel veelzijdiger dan je zou denken. Vergeet gekookte bloemkool in witte saus, deze typische groente van bij ons kan je een heel andere smaak geven door ze te bakken. In combinatie met een eenvoudig tomatensausje levert dat een verfijnde vegetarische pasta op die je regelmatig terug op het menu zal willen zetten.
Aardbei-rabarbertaart
Eenmaal de lente goed op gang is, genieten we traditioneel van lekkers zoals aardbeien en asperges. Ook rabarber is een echte lekkernij die dan niet mag ontbreken. De fris-zure smaak leent zich uitstekend tot allerlei zoete gerechten en hapjes. Voor wie rabarber toch té zuur is, is deze eenvoudige taart op basis van kruimeldeeg de perfecte oplossing. Aardbeien passen perfect bij rabarber en zorgen voor een zachtere, zoete smaakervaring.
Tags: aardbei, aardbeien, bakken, België, Belgisch, boter, cake, deeg, dessert, eenvoudig, eieren, feest, fris, koffie, kruimeldeeg, lente, nagerecht, ontbijt, oven, ovengebakken, rabarber, rabarberstengel, rabarberstengels, snel klaar, suiker, taart, thee, toetje, tussendoor, tussendoortje, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet, zoetigheid, zuur
Zaalouk met halloumi
Eén van de verrassend eenvoudige maar smaakvolle klassiekers uit de Marokkaanse keuken is zaalouk. Deze bereiding houdt het midden tussen een saus en een salade. Het wordt bereid met geroosterde aubergine, tomaat, knoflook, ui en typische kruiden. De salade wordt vaak ingezet als voorgerecht of lunch met wat brood en kan zowel warm als koud gegeten worden. Met geroosterde halloumi erbij maak je er een volwaardig gerecht van.
Tags: ajuin, arabisch, aubergine, Berbers, brood, dipsaus, exotisch, geen vlees, geroosterd, gezond, grillkaas, halloumi, Harissa, kaas, knoflook, komijn, look, lunch, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, Noord-Afrikaans, olijfolie, peterselie, pittig, roosteren, salade, saus, smaakvol, tomaat, tomaten, ui, veel groenten, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, zaalouk, zuiders
Pasta met bloemkoolsaus
De beste vegetarische recepten blinken uit in eenvoud en respect voor de pure smaak van groentes. Wie houdt van kaas en bloemkool zal dan ook dol zijn op deze snelle pasta waar je elke maag mee gevuld krijgt.
Tags: alledaags, beginner, bloemkool, bloemkoolsaus, champigons, cognac, eenvoudig, emmental, Emmentaler, gemalen kaas, gezond, gezonde variant, groentebouillon, Gruyère, kaas, kastanjechampignons, melk, paprikapoeder, pasta, peterselie, simpel, snel klaar, vegetarisch, veggie, voor elke dag, whiskey, whisky, witte saus, zonder moeite
Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
Harissa is een fantastisch ingrediënt waar je heel veel smaak mee in een gerecht kan brengen. Deze hete rode saus uit Noord-Afrika bevat talloze smaakmakers waardoor de je gerecht een volle en rijke smaak krijgt in een handomdraai. Yotam Ottolenghi maakt er een eenvoudige pasta met tomaat, kappertjes en olijven bij. Puur genieten!
Tags: Griekse yoghurt, Harissa, Italië, Kalamata, kappertjes, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, mediterraans, olijf, olijfolie, olijven, Ottolenghi, pappardelle, pasta, peterselie, pittig, rose harissa, tomaat, tomatensaus, Tunesië, ui, vegetarisch, veggie, yoghurt, Yotam Ottolenghi, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Bananencake
Voor wie houdt van een extra smeuïge cake is dit recept een verplichting! Niet alleen zorgt de banaan voor een relatief milde maar malse smaak, de structuur van deze cake is zo zacht dat je jezelf zal moeten bedwingen om niet meteen alles op te schrokken!
Tags: banaan, bananen, bananencake, bloem, boter, bruine suiker, cake, dessert, eieren, feest, feestelijk, gebak, kaneel, makkelijk, nagerecht, ontbijt, oven, ovengebakken, rijpe bananen, suiker, tussendoor, vanille, vegetarisch, veggie, verjaardag
Gemarineerde rode biet (Gennaro Contaldo)
De rode biet is een vergeten en ondergewaardeerde groente. Veel mensen associëren de knol met een onaangename grondsmaak, terwijl je daar makkelijk rond kan werken én er bijzonder veel gezonde voedingsstoffen inzitten. Denk ook niet alleen aan Russische boerenkost, de Italiaanse chef Gennaro Contaldo toont in dit recept dat je er net zo goed een heerlijk verfrissend bijgerechtje van kan maken met zuiderse smaakmakers.
Tags: bieten, bijgerecht, chili, chilipeper, Gennaro Contaldo, goedkoop, groente, groentes, ingelegd, inleggen, italiaans, Italië, knoflook, laten rusten, look, marinade, marineren, olie, olijfolie, oregano, plantaardig, rode biet, rode chili, tapa, tapas, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verfrissend, voorgerecht, wijnazijn
Kikkererwtenstoofpotje met varkensblokjes
Om veel groentjes te verwerken is een stoofpotje ideaal. Dit eenvoudige stoofpotje met Mediterrane invloeden is rijk aan smaak en is toch erg eenvoudig om klaar te maken. De sappige varkensblokjes maken het helemaal af, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Tags: alle seizoenen, comfort food, courgette, éénpansgerecht, gemakkelijke recepten, groentes, kikkererwten, knoflook, komijn, makkelijk, mediterraans, paprika, paprikapoeder, simpel, stoofpotje, stoven, stoverij, tomaten, tomatenblokjes, ui, Varken, varkensblokjes, varkenslapjes, varkensvlees, veel groentjes, vegetarisch, veggie, voor elke dag
Rode kool in rode wijn
Gestoofde rode kool is een heuse klassieker bij herfst- en wintergerechten. Door het zachtjes te laten stoven met een paar appeltjes en fijne smaakmakers zorg je voor een hartverwarmend bijgerecht. In dit recept wordt er een extra grote scheut rode wijn toegevoegd, die aciditeit en kruidigheid past perfect bij rode kool!
Tags: appel, appelen, azijn, België, Belgisch, bijgerecht, bruine suiker, gestoofd, groente, groentes, herfst, kaneel, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kool, kruidig, kruidnagel, laurier, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, stoven, suiker, ui, vegetarisch, veggie, wild, winter
Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!
Tags: alledaags, basmati, bloemkool, chili, chilipeper, chiliringen, curry, geen vlees, gember, gezond, halloumi, kerrie, knoflook, kruidig, kurkuma, look, mager, Oosters, pittig, rijst, rijstschotel, simpel, snel, snel klaar, snel klaargemaakt, spicy, spinazie, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, werelds, zonder vlees
Poffertjes
Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!
Tags: beslag, bloem, bloemsuiker, boter, deeg, dessert, eieren, erfgoed, feest, feestelijk, gist, grootmoeders keuken, Holland, Hollands, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, melk, nagerecht, Nederland, Nederlands, pannenkoek, pannenkoeken, poedersuiker, poffertjes, poffertjespan, snack, suiker, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, zelfrijzende bloem, zoet, zoetigheid, zuivel
Bloemkool pizzaiola
Heb je zin in pizza maar ga je beter voor een gezonder gerecht? Dan is dit vrolijke en verrassende recept ideaal! Bloemkool speelt de hoofdrol, met allerlei ingrediënten die typisch voor een pizza zijn. Bovendien kan je al het werk aan de oven overlaten. Lekker, origineel én gemakkelijk.
Tags: basilicum, bloemkool, chili, geen vlees, gemalen kaas, geraspte kaas, italiaans, Italië, kaas, kappertjes, kerstomaten, knoflook, look, met een twist, olijf, olijfolie, olijven, oregano, origineel, oven, ovengerecht, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pecorino, pizza, pizzaiola, pruimtomaten, san marzano, speciaal, tomaat, tomaten, vegetarisch, veggie, verrassend, zwarte olijven
Turkse pizza met halloumi en courgette
Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.
Tags: basilicum, chili, comfort food, courgette, deeg, fast food, fusion, geen vlees, gratineren, halloumi, İçli Pide, Italië, kaas, kerstomaten, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, pikant, pittig, pizza, snack, snelle hap, tijm, tomaten, Turkije, Turks, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, werelds
Courgetti met paprikasaus en halloumi (Sandra Bekkari)
In dit vegetarische recept presenteert Sandra Bekkari haar unieke manier om een ultra-gezonde spaghetti bolognese klaar te maken. Het is een geweldige manier om veel meer groentes op tafel te toveren, low-carb te eten en toch niet in te boeten aan smaak. Met courgette, geroosterde paprika, tomaatjes en halloumi zorgt Sandra voor een gezonde smaakexplosie!
Tags: basilicum, bolognese, courgette, courgetti, dieet, diëten, geen pasta, gegrilde kaas, geroosterde paprika, gezond, glutenvrij, grilkaas, halloumi, italiaans, kaas, kerstomaten, knoflook, kruidig, look, low carb, mager, mediterraans, origineel, paprika's, paprikasaus, Provençaalse kruiden, rode paprika, rode ui, Sandra Bekkari, spaghetti, tomaten, trostomaatjes, variant, vegetarisch, veggie, vermageren, verrassend