Koriander? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Koriander? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - koriander

Oosterse salade met kip en rode kool

Oosterse salade met kip en rode kool
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.

Sushibowl met zalm en rode kool

Sushibowl met zalm en rode kool
De poké-bowl behoeft ondertussen geen introductie meer. De kom met allerlei verse groentjes rijst en/of vis uit Hawaï is al eventjes een populair gerecht wereldwijd. En terecht: het is een gezonde en gevarieerde lunch die je makkelijk meeneemt. Wanneer de ingrediënten veelal lijken op wat je ook in sushi kan vinden (zalm, nori,...), noemen ze het ook wel eens een sushi-bowl. In dit recept kan je een makkelijke bereiding terugvinden met als extra smaakmaker reepjes gemarineerde rode kool!

Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)

Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)
Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!

Zalmburgers met limoenmayo

Zalmburgers met limoenmayo
Hamburgers! Daar zijn heel wat mensen dol op. Behalve dat een lekkere, snelle snack is, kan je er ook alle kanten mee op. Ook met vis en meer bepaald zalm kan je aan de slag. Ontdek in dit recept hoe je heerlijke zalmburgers maakt met oosterse invloeden die lekker fris smaken dankzij de extra limoenmayonaise.

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst
Geen betere combo dan kip en rijst. Hoe je die twee combineert kan op talloze manieren, op z'n Mexicaans bijvoorbeeld! Leer in dit recept hoe je zonder moeite een alledaagse portie comfort food op tafel zet die toch voedzaam en vers is!

Taco’s met zalm

Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!

Coquilles met tomaten en twee pepers

Coquilles met tomaten en twee pepers
Wie houdt van wat meer avontuur in de keuken, zal benieuwd zijn naar een receptje zoals dit! De pure smaak van Sint-Jakobosnoten (altijd lekker als verfijnd hapje of voorgerecht) wordt gecombineerd met technieken en smaken uit alle windstreken. Van een klassiek Italiaans bedje van tomaat en basilicum, tot een unieke roomsaus met twee pepers, kokos en koriander. Fusion van de bovenste plank.

Oosterse ramensoep

Oosterse ramensoep
Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!

Exotische salade met rode biet

Exotische salade met rode biet
In de lage landen houden we het doorgaans bij een aantal klassiekers wanneer we een salade maken: sla, tomaat en komkommer zijn helemaal prima, maar soms mag het eens iets anders zijn. Liefhebbers van rode biet én exotische smaakmakers zullen dol zijn op deze salade die bovendien heerlijk in het oog springt.

Loempia met kip en groenten (Piet Huysentruyt)

Loempia met kip en groenten (Piet Huysentruyt)
Loempia's kennen we allemaal als een Aziatische lekkernij van gefrituurd deeg met een gevarieerde vulling van groentjes, vlees,... Deze specialiteit kan je best makkelijk zelf klaar maken, al wat je nodig hebt is een beetje handigheid en een goed recept - zoals dit basisrecept van Piet Huysentruyt, bijvoorbeeld.

Varkenscurry met kokosmelk

Varkenscurry met kokosmelk
Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!

Chili con carne (Sofie Dumont)

Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.

Skrei met sojawok

Skrei met sojawok
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.