Italiaans? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 9 Italiaans? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 9

 

Recepten - italiaans

Panissa rijst (Jamie Oliver)

Panissa rijst (Jamie Oliver)
Panissa is een onbekende (en onbeminde) Italiaanse broertje van de alom gekende klassieker uit Spanje: Paella. Het gerecht is wat rustieker maar heeft wel dezelfde basis wat de bereiding betreft: rijst langzaam laten garen in bouillon. Panissa wordt bovendien als een vollediger gerecht beschouwd omdat je er vrijwel alles in kwijt kan. Jamie Oliver leerde het recept het een echte Italiaanse mama, ontdek hieronder hoe je dit comfortabele eenpansgerecht met pancetta, witte bonen, tomaten en rode wijn klaarmaakt.

Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas
Tiramisu kennen we allemaal als een delicieus nagerecht uit Italië. Met de klassieke bereiding is uiteraard niets verkeerd, maar het smeuïge nagerecht op basis van mascarpone kan je wel makkelijk aanpassen. Zo is de op-en-top Belgische variant met speculaas, terecht, een populaire variant. Zomer of winter, met dit frisse toetje of tussendoortje scoor je altijd!

Courgette carbonara

Courgette carbonara
Een authentieke spaghetti carbonara kan je niet echt gezond noemen. Deze pastabereiding zou dan ook bedacht geweest zijn door arbeiders die een snelle en bovenal stevige hap nodig hadden. Dit recept lost dat probleem grotendeels op door de smeuïge pasta in gegrilde courgettes te serveren. Origineel, mooi op je bord en niet moeilijk!

Mediterraanse chicken ’n chips (Jamie Oliver)

Mediterraanse chicken ’n chips (Jamie Oliver)
Op de Britse eilanden is 'fish 'n chips' een bijzonder populaire snack. In dit recept maakt Jamie Oliver een originele variant die veel gezonder is en heerlijke mediterrane smaken opvoert. Het fijnste aan dit kruidige recept? Al het werk is voor de oven!

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.

Pizza-salade

Pizza-salade
Zin in pizza maar is het stiekem een beter plan om iets gezonds op tafel te zetten? Dan is deze salade een leuke oplossing: lekker als voorgerecht of finger food, snelle lunch of licht diner, alleen of samen,... Deze toffe salade is de perfecte keuze wanneer je zin hebt in die typische Italiaanse smaken maar het gezond wil houden.

Pasta met tonijn (Carluccio)

Pasta met tonijn (Carluccio)
Dit snelle recept noemde de Italiaanse chef zijn 'store cupboard favourit'; een recept dat je dat je met weinig en makkelijk te bewaren ingrediënten kan klaarmaken. Onderschat de eenvoud van dit recept niet, het resultaat is een opvallend smaakvolle pasta!

Kroatische kip

Kroatische kip
Aan de geur van een gebraden kip kan niemand weerstaan! Veel meer dan de typische kippenkruiden heb je daar niet voor nodig. Als je echter graag eens wil variëren is dit recept ideaal. De Kroatische keuken is niet echt bekend in West-Europa, terwijl ze een heerlijke smeltkroes biedt van Mediterrane smaken. De kruidenmengeling in dit eenvoudige recept zal je duimen en vingers doen aflikken (en kan zeker naast de klassieke kippenkruidenmix staan)!

Lasagne van witte kool (Sandra Bekkari)

Lasagne van witte kool (Sandra Bekkari)
Lasagne kent iedereen als de ultieme klassieker uit de Italiaanse keuken om je mond aan te verbranden maar waar je toch niet genoeg van kan krijgen. Deze smeuïge smaakbom blinkt helaas ook uit in calorieën, iets waar Sandra Bekkari wel een oplossing voor heeft. Ontdek in dit recept haar verrassende lasagne (zonder pasta of vlees!) met witte koolbladen en veel groentjes!

Spaghetti met krokante kip

Spaghetti met krokante kip
Met dit toffe gerecht zit jong en oud in een vingerknap aan tafel. Een eenvoudige spaghetti zonder poespas smaakt altijd, aangevuld met de krokante stukjes kip wordt het een waar feestmaal!

Meloenhapjes van rauwe ham

Meloenhapjes van rauwe ham
Wanneer de lente weer in het land is, komt ook die typische klassieker weer op tafel: meloen met rauwe ham. Een lekker voorgerechtje in alle eenvoud. Met dit recept maak je er echter een verrassend hapje van, met behulp van een scheutje Marsala (Italiaanse kruidige wijn) en munt. Heerlijk eenvoudig!

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)
Spaghetti bolognese heeft natuurlijk geen introductie nodig, het is een wereldberoemd gerecht dat vaak een favoriete keuze is. Net daardoor bestaan er heel wat varianten waarop je deze klassieker uit Italië kan bereiden. Ook bekende chefs vertellen graag hoe zij het aanpakken. In dit recept onthult chef-kok en meester-patissier Roger Van Damme zijn geheimen!

Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)

Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)
Het succesverhaal van de Italiaanse keuken zit volgens heel wat mensen in de vrijwel unieke balans tussen weinig ingrediënten en toch erg veel smaak. Jamie Oliver presenteert je in dit recept zijn versie van zo'n ultieme klassieker uit Rome: kalfslapjes omwikkeld met rauwe ham, gesmoord in (witte) wijn en op smaak gebracht met salie. Heerlijk!

Pasta met broccolipesto

Pasta met broccolipesto
Pasta pesto is een verdiende klassieker wanneer we snel en efficiënt willen koken. Dit vegetarische gerecht uit Italië is een topper wanneer je met weinig ingrediënten wil koken. Wanneer het echter iets gezonder en gevarieerder mag zijn, is deze variant met broccoli een niet te versmaden aanrader. Zeker zo gemakkelijk, zeker zo lekker!