Italiaans? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 13 Italiaans? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 13

 

Recepten - italiaans

Lasagne (Sofie Dumont)

Lasagne (Sofie Dumont)
Ook liefhebber van één van de bekendste gerechten uit de heerlijke Italiaanse keuken? Probeer je graag eens een ander recept, of ben je net op zoek naar een goede basisversie? Dan is dit recept perfect, Sofie Dumont leert je hoe een eenvoudige maar lekkere lasagne klaargemaakt moet worden.

Linguine met champignons en rucola

Linguine met champignons en rucola
Een snelle vegetarische pasta is de perfecte maaltijd op een drukke weekdag. Met dit recept bij de hand kan je gegarandeerd snel en lekker aan tafel!

Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco

Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco
Het fijne aan pasta is dat ze in alle vormen bestaan en je er alle mogelijke soorten bereidingen mee kan klaarmaken. In dit recept gaan we aan de slag met pennoni (het iets grote broertje van de beroemde penne), kalkoenreepjes, romanesco (de voorvader van bloemkool en broccoli) en een luchtig roomsausje. Simpel, lekker en toch een beetje speciaal!

Tomatenpassata

Tomatenpassata
Zin om meer te doen in de keuken dan kant-en-klare blikjes en potjes opendoen? Dan is dit recept geknipt voor jou! Tomatenpassata is de vanzelfsprekende basis voor allerlei bereidingen met tomatensaus en heel erg makkelijk zelf klaar te maken. Het resultaat is bovendien stukken lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!

Zuiders stoofpotje met konijn

Zuiders stoofpotje met konijn
In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.

French Connection

French Connection
Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne
Hoe lekker een traditionele lasagne ook is, er zijn heel wat varianten te vinden die eveneens om duimen en vingers af te likken zijn. Een vegetarische variant is ook heel populair. Er bestaan dan ook talloze recepten. Maar welk recept levert je het beste resultaat op? Het blijft persoonlijk, maar met deze instructies zal je op z'n minst niet teleurgesteld zijn. Met behulp van vele groentjes en een blender maak je een spectaculair lekkere vegetarische lasagne klaar!

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?

Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)

Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)
Het ultieme geheim van een heerlijke, authentieke Italiaanse pasta is eenvoud. Met een handvol smaakvolle ingrediënten kunnen Italiaanse mama's fantastische dingen op tafel toveren. De Italiaans-Britse topchef Antonio Carluccio ging dan ook graag op zoek naar de puurste en eenvoudigste receptjes. Deze zalig simpele pasta met venkel en garnaaltjes is een perfect voorbeeld van die eenvoudige Italiaanse keuken.

Adriatique

Adriatique
Een lekkere aperitief is bij voorkeur fris, niet te zoet maar mag wel wat fruitig zijn. Een Adriatique past helemaal in dat plaatje. Deze minder bekende cocktail wordt gemaakt met Amaro Montenegro, een bijzonder lekkere likeur uit Italië, en vers appelsiensap.

Pizza met avocado en zalm

Pizza met avocado en zalm
Sommige combinaties zijn bijna te fantastisch om waar te zijn. Deze geweldige pizza is daar een perfect voorbeeld van: pizza, zalm én avocado?! Jawel, en het is zo lekker als het klinkt!

Pasta pesto

Pasta pesto
De zomerse klassieker waar niemand aan kan weerstaan die uitblinkt in smaak én eenvoud? Pasta pesto, natuurlijk! Dit recept leert je deze authentieke Italiaanse favoriet uit Genua zonder zorgen noch moeite bereiden.

Koude pastasalade met rucola en kerstomaat

Koude pastasalade met rucola en kerstomaat
Deze eenvoudige pasta brengt het beste uit de mediterraanse wereld op je bord. Simpel, maar superlekker. Perfect als lunch, tussendoortje of tijdens een zonnige barbecue!