Recepten - platte peterselie
Groene asperges met gerookte zalm

Met dit zonovergoten gerecht is de lente helemaal in het land. Kraakverse asperges worden simpel maar doeltreffend gecombineerd met gerookte zalm en een frisse eiersalade. Lekker als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd.
Tagged With: asperges, België, Belgisch, ei, eieren, eiersalade, fris, gerookte zalm, groene asperges, kervel, lente, lunch, mayonaise, peterselie, simpel, vis, voorgerecht, voorjaar, zalm
Bistecca Fiorentina (Peppe Giacomazza)

Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.
Tagged With: authentiek, biefstuk, Bistecca Fiorentina, côte-a-l'os, entrecote, feest, feestelijk, Firenze, Florence, Florentijns, Florentijnse steak, gebakken aardappelen, italiaans, Italië, krieltjes, kruidig, luxe, mediterraans, njam, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, Pepe Giacomazza, romantisch, rood vlees, rozemarijn, rucola, rund, runds, rundsvlees, salie, salsa verde, steak, t-bone, T-bone steak, tuinkruiden, vlees, zeezout
Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tomaten (Colruyt)

Het geheim van een geslaagd recept zit niet in een enorme lijst aan ingrediënten, integendeel. Met een kort boodschappenlijstje kan je evengoed lekker en smaakvol koken. Colruyt bewijst dat idee perfect: een kruidige en sappige varkenshaas wordt heerlijk gecombineerd met krieltjes en tomaatjes. Ideaal aan het begin van de lente wanneer de eerste nieuwe patatjes beschikbaar zijn.
Tagged With: begin van de lente, beginner, Belgisch, Colruyt, gemakkelijk, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, kruiden, kruidig, lente, mediterraans, oregano, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, provençaals, tijm, tomaatjes, tomaten, trostomaten, tuinrkuiden, Varken, varkenshaas, vlees, zuiders
Eendenragout

Ragout kennen we ook als vol-au-vent, de typische bereiding uit de Franse keuken die stevige saus op basis van bloem en boter combineert met malse stukjes vlees en groentjes. De ultieme klassieker is uiteraard met kip en champignons, maar je kan er wel degelijk varianten op klaarmaken. Deze winterse ragout van eend vraagt wat werk, maar het feestelijke resultaat zal niemand teleurstellen.
Tagged With: bouillon, bouillon maken, bruine champignons, champignon, champignons, chic, chique, eend, eendenragout, feest, feestdagen, feestelijk, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gerookt spek, gerookte spekblokjes, grootmoeders keuken, herfst, kastanje champignons, kastanjechampignons, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kroket, kroketten, kruiden, kruidig, kruidnagel, laurier, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, peterselie, ragout, rijkelijk, rode wijn, roux, saus, spek, spekreepjes, tijm, variant, variant op een klassieker, vol-au-vent, wild, wilde eend, wildseizoen, winter, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Tagged With: Arabische invloeden, BBC, bloemkool, chili, couscous, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kikkererwten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, midden-oosten, olijven, Oosters, origineel, peterselie, pittig, Siciliaans, Sicilië, speciaal, tomaten, tv-kok, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, zoet, zwarte olijven
Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)

Wanneer je in volle voorbereidingsfase voor een feestelijk moment zit, kan het soms lelijk tegenvallen om lekkere dingen te vinden die origineel zijn en toch snel klaargemaakt kunnen worden. Vanuit die filosofie bedacht Sandra Bekkari dit leuke hapje. Snel klaar, gezond en een lust voor het oog.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, aperitiefje, bezoek, citroen, citroensap, ei, eieren, feest, feestelijk, fris, granaatappel, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, hapje, kerst, kerstmis, king krab, kingkrab, krab, maritiem, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, peterselie, rode currypasta, Sandra Bekkari, smaakvol, verjaardag, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, yoghurt, zee, zondag
Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)

Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.
Tagged With: alledaags, biefsteak, biefstuk, dragon, frietjes, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, krielaardappel, krielaardappelen, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, mager, ovenfrieten, ovenfrietjes, peterselie, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, rucola, runds, rundssteak, rundsvlees, Sandra Bekkari, steak, tijm, tomatensaus, verse frietjes, zomer, zomers
Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)

Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!
Tagged With: Colruyt, courgette, garnaaltjes, garnalen, gerookte zalm, grijze garnalen, italiaans, kaas, kaaskorstje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, lasagna, lasagne, lasagnevellen, noordzee, noordzeegarnalen, op voorhand, origineel, originele recepten, oven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastagerechten, pastavellen, pecorino, verrassend, vis, visbouillon, witte saus, witte vis, zalm, zee
Konijn op Italiaanse wijze

Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!
Tagged With: basilicum, bouillon, brood, ciabatta, citroen, fond, fusion, groene olijven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, kippenbouillon, knoflook, konijn, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, look, olijven, oregano, origineel, slow cooking, stoofpot, stoven, stoverij, tijm, verrassend, wild, wildseizoen, witte wijn, zomer, zomers
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.
Tagged With: bakken, barbecue, bbq, bimi, broccoli, broccolini, citroen, dagelijkse kost, één, gehakt, gemakkelijk, hamburger, Jeroen Meus, kappertjes, kids, kindvriendelijk, kip, kippenburger, kippengehakt, niet moeilijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, puree, smeuïg, tv, verrassend, zomer, zomers, zon, zonnig
Goulash

Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.
Tagged With: goulash, herfst, Hongarije, karwei, klassiek, knoflook, komijn, langzaam, laurier, look, oost-Europa, paprika, paprikapoeder, pasta, puree, rijst, rode wijn, rund, runds, rundsbouillon, rundsstoofvlees, rundsvlees, rustig, smaakvol, stevig, stevige kost, stoofvlees, stoven, stoverij, tomaten, traag garen, traditie, traditioneel, winter
Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)

Gezond lunchen betekent brood en beleg vervangen door een weelde aan groentjes. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Dan is deze geweldige lunch-salade van Colruyt een perfect begin. Bovendien kan je deze salade perfect inzetten als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een barbecue.
Tagged With: appelazijn, Colruyt, diëeet, fris, gezond, gezonder, groente, groentebouillon, groenten, groentes, hip, knapperig, komkommer, linzen, lunch-salade, lunchsalade, mager, paprika, peterselie, quino, quinoaslaatje, rode ui, salade, slaatje, tijm, trendy, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie
Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)

Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.
Tagged With: barbecue, bbq, bijgerecht, bulgur, citroen, Colruyt, comfort food, dieet, gezond, groente, groentes, groentesalade, hip, kikkererwten, komkommer, lunch, mager, mango, pijnboompitten, radijs, salade, simpel, slaatje, snack, trendy, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zoet
Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)

Een gebraad doet eerder denken aan typische winterkost, met stevige saus en lekkere kroketjes. Het kan echter ook zomers zijn! In dit eenvoudige recept van Colruyt leer je een zonnig gerecht klaarmaken met allerlei lekkers uit de mediterraanse keuken. Ook leuk als barbecue-gerecht.
Tagged With: aardappel, aardappelen, citroen, Colruyt, gebraad, knoflook, look, mediterraans, olijf, olijven, paprika, peterselie, Toscaans gebraad, Toscane, tuinkruiden, Varken, varkensgebraad, zomer, zonnig, zuid-europa, zuiders
Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.
Tagged With: alledaags, asperge, asperges, bekende chef, chef-kok, dagelijkse kost, één, ei, eieren, gerookte zalm, gewoon, hartig, hartige taart, Jeroen Meus, kaas, lente, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, quiche, room, simpel, taart, tv, witte asperges, zalm