Recepten - peper en zout
Komkommergazpacho (Sofie Dumont)
Een simpel hapje dat toch feestelijk kan zijn: soep! En als je echt verrassend uit de hoek wil komen, is gazpacho (koude soep) een leuk idee. Sofie Dumont helpt je jouw gasten verwennen met deze supersnelle, gezonde en heerlijk verfrissende gazpacho.
Tagged With: aperitiefhapje, beginner, easy, feest, feestelijk, fris, gazpacho, gemakkelijk, gezond, glaasje, hapje, herbes des provence, komkommer, komkommersoep, koude soep, limoen, low carb, mager, makkelijk, olijfolie, origineel, Provençaalse keuken, snel klaar, soep, sofie dumont, tapa, tapas, vegetarisch, veggie, verfrissend, verrassend, voorgerecht, vtm, vtm koken, yoghurt
Mini-kerstpizza’s
Liefhebbers van Kerstmis en toffe hapjes: dit recept moet je geprobeerd hebben. Origineel, schattig en perfect voor alle leeftijden!
Tagged With: aperitief, feest, feestdagen, feestelijk, grappig, hapje, kerst, kerstbomen, kerstboom, kerstmis, kids, kinderen, leuk, maïs, mini-pizza, origineel, oven, paprika, pizza, proever, proevertje, starter, tomaten, tomatensaus, verrassend
Kerstpasta met kalkoen
Kerstmis staat bij heel veel mensen garant voor royale maaltijden met uitgelezen ingrediënten. Pasta lijkt daar misschien minder bij te passen. Dit toffe recept moet dat idee ontkrachten: met malse kalkoen (eventueel een restje van de gevulde kalkoen?), groene tagliatelle en rode paprikareepjes maak je een lekkere en feestelijke pasta die Kerstmis alle eer aandoet!
Tagged With: alledaags, basilicum, beginner, champignons, easy, feest, feestelijk, fusion, gewoon, groene pasta, groentjes, italiaans, Italië, kalkoen, Kalkoenreepjes, kerst, kerstmis, kids, kinderen, leuk, makkelijk, mediterraans, met een twist, origineel, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, pijnboompitjes, pijnboompitten, rucola, speciaal, spinazie, spinaziepasta, tagliatelle, verrassend, witte wijn
Kip in feestelijke cidersaus
Kip klinkt misschien een beetje gewoon als je op zoek bent naar een feestelijker gerecht. Met dit recept, waar een romig sausje de hoofdrol speelt, wordt dat idee snel ontkracht. Perfect als je graag wat origineler, feestelijker en bovenal lekker maar zonder moeite wil koken!
Tagged With: appelcider, Belgisch, bezoek, bonen, cider, cidersaus, feest, feestdagen, feestelijk, gemakkelijk, gewoon, grootmoeder, grootmoeders keuken, kerst, kerstmis, kip, krielaardappelen, krieltjes, kroketten, laurier, mosterd, mosterdzaad, mosterdzaadjes, niet moeilijk, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, pommes duchesses, room, roomsaus, sjalot, snijbonen, soja, traditioneel, verrassend, zondag, zondagse kost
Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille
Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, beuling, bier, biercrème, bieslook, bloedworst, chique, coquille, coquilles, coquilles saint-jacques, crème, culinair, feest, feestdagen, feestelijk, hapje, hapjes, kaneel, kerst, kerstmis, koken met bier, luxe, luxueus, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, oudjaar, pens, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, speciaal, starter, toast, toastje, toastjes, uitzonderlijk, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, zeevrucht, zeevruchten, zoet-zout, zwarte pens
Parelhoen op grootmoeders wijze
Liefhebbers van lekker eten weten al langer dat het allerbeste uit grootmoeders keuken komt. Er gaat niets boven traditionele kost, bereid zoals het al decennia bereid wordt. In dit recept ontdekken we een echte zondagse of zelfs feestelijke klassieker: parelhoen. Dit fijne, magere vlees komt niet zo vaak meer op tafel en leent zich dus perfect voor een plechtig moment.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, Belgisch, Bourgondisch, champignon, champignons, chique, feestdagen, feestelijk, Frans, gerookt spek, gevogelte, gewoon, grootmoeders, grootmoeders keuken, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, mager vlees, oud en nieuw, parelhoen, peterselie, plechtig, spek, spekjes, traditie, traditioneel, wild, wildseizoen, wit vlees, zondag, zondagse kost
Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)
Wanneer je wel feestelijk wil koken maar enerzijds geen zin hebt in uren kokkerellen en anderzijds het toch nog feestelijk wil houden is dit toffe recept van Sandra Bekkari een echte life-saver. Deze smeuïge soep is heerlijk vol zonder één drupje room, terwijl de geroosterde amandelschilfers van dit soepje iets feestelijks maken.
Tagged With: amandel, amandelschilfers, broccoli, chique, easy, feestelijk, gemakkelijk, gezond, groentjes, kerst, kerstmis, light, lunch, mager, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, pastinaak, Sandra Bekkari, simpel, snack, soep, tussendoor, tussendoortje, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voorgerecht, zondag, zondagse kost
Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en halloumi
Wanneer je op zoek bent naar receptjes propvol smaak en groentjes, zonder dat je uren achter het vuur moet staan, wordt dit zonder twijfel één van je favorieten.
Tagged With: alledaags, balsamico, brood, ciabatta, comfort food, easy, gegrilde kaas, gemakkelijk, grillen, halloumi, kaas, kerstomaten, kikkererwten, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, origineel, paprika, peterselie, rap, snel klaar, Spaans, Spanje, spinazie, stoofpotje, stoven, tomaatjes, tomaten, vegetarisch, veggie, verrassend, vlug, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.
Tagged With: aardappelpuree, Belgisch, Belgische keuken, Bourgondisch, chique, feest, feestdagen, feestelijk, Frans, Franse keuken, gebraad, gevarieerd, herfstseizoen, hert, herten, hertengebraad, hertenkalfgebraad, kerst, kerstmis, klassiek, luxe, luxueus, mager vlees, marjolein, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, oven, peren, pompoen, pompoenpuree, Provençaalse kruiden, puree, rode ui, room, royaal, rozemarijn, smaakvol, stoemp, tijm, traditie, traditioneel, tuinkruiden, ui, variatie, vlees, wild, wildseizoen, winter, winterseizoen, witloof, zoet
Vegetarische curry van herfstgroenten
Tijdens de herfstmaanden maken we de omschakeling naar typische wintergroenten zoals kolen, pompoenen en rapen. Deze groenten doen ons meestal denken aan stoofpotjes en vrij traditionele (maar lekkere!) kost. Nochtans kan je ook de exotisch toer op gaan. Dit recept toont hoe je een simpele butternut tot perfecte basis van een kruidige herfstcurry kan omtoveren.
Tagged With: alledaags, butternut, butternutpompoen, chilipeper, curry, currypoeder, doordeweeks, exotisch, groentebouillon, hartig, hatverwarmend, herfst, herfstgroentjes, kerrie, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, kokos, kokosmelk, koriander, kruidig, look, Orientaals, origineel, pittig, pompoen, rode peper, stoofpotje, stoven, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, winter, wintergroenten
Gevulde paprika’s met aardappelwedges
Voor een lekkere doordeweekse maaltijd waar jong en oud van kan smullen is dit recept perfect. Met smakelijk gehakt in malse paprika's en knapperige aardappelpartjes zet je in geen tijd een tof gerecht op tafel.
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelwedges, alledaags, broccoli, comfort food, gehakt, gemengd gehakt, gestoomd, gevuld, gevulde paprika, kalfsgehakt, kids, kinderen, kindergerecht, oven, ovenschotel, paprika, puntpaprika, rozemarijn, rundsgehakt, salie, snel klaar, snelle hap, stomen, varkensgehakt, wedges
Loempia met currysaus en wokgroentjes
Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.
Tagged With: alledaags, appel, China, Chinees, courgette, curry, currypoeder, currysaus, dagelijkse kost, frituren, gewoon, granny smith, kerrie, kerriepoeder, kerriesaus, kippenbouillon, koriander, loempia, loempia's, Oosters, Orientaals, peterselie, prei, rijst, room, soja, sojascheuten, wekelijks, wok, wokgroentjes, wokken, wortel
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, Belgisch, bloemig, champignons, chique, dagelijkse kost, droge witte wijn, één, feestdagen, feestelijk, feestmaal, garnaaltjes, garnalen, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, koningennenhapje, koninklijk, loskokend, luxe, luxueus, maritiem, mosselen, mosseltjes, noordzee, noordzeegarnalen, peterselie, puree, roux, royaal, schelvis, videe, vis, vol-au-vent, wite wijn, zalm, zee, zondagse kost
Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!
Tagged With: bospaddenstoelen, bospaddestoelen, champignons, chique, cognac, feest, feestdagen, feestelijk, frituren, gefrituurd, herfst, herten, hertenkalf, hertensteak, kerst, kerstmis, kroketten, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, paddenstoelen, paddestoelen, party, pomme duchesse, rode wijn, rodewijnsaus, royaal, saus, vijg, vijgen, wild, wildseizoen, zoet en zout, zondag, zondagse kost
Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.
Tagged With: alledaags, comfort food, easy, gemakkelijk, gerookte spekblokjes, gerookte spekjes, italiaans, kleurrijk, laurier, mediterraans, mediterraanse keuken, olijven, paprika, paprikatapenade, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, rosé, selder, spek, spekblokjes, spekjes, supersimpel, tapenade, tomaten, volkoren pasta, werkweek, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders, zwarte olijven





