Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt), 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Recept Afdrukken
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.
Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Recept Afdrukken
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Beboter een ovenschaal en strooi er de gesnipperde sjalot in. Schik daar de bevroren heilbotfilets op. Kruid met peper, zout, gedroogde tijm en de blaadjes laurier.
  2. Verhit een steelpannetje met de wijn, tomatenpuree en visbouillon. Laat even goed doorkoken en overgiet er de vis mee.
  3. Dek de vis af met aluminiumfolie en laat 20 tot 30 minuutjes garen in een voorverwarmde oven (175°).
  4. Breng ondertussen de tagliatelle aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  5. Schep de gegaarde heilbotfilets voorzichtig uit de ovenschaal en houd warm.
  6. Giet het kookvocht terug in het steelpannetje en laat verder inkoken. Voeg de plakjes champignon en garnalen toe. Vul aan met de helft van de room en laat nog even inkoken.
  7. Kruid de saus naar wens af en fris op met nog een beetje citroensap.
  8. Giet de gegaarde tagliatelle af en roer los met de rest van de room en nog een klontje boter.
  9. Giet de saus over de heilbotfilets en serveer met de romige pasta. Werk eventueel af met nog wat geraspte Parmezaan of Gruyère. Smakelijk!
Notities

Graag wat meer groentjes? Gestoomde broccoli past perfect bij dit smeuïge visgerecht.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*