Recepten - gesnipperde peterselie
Moules marinière (Rick Stein)
Mosselen zijn en blijven uiterst eenvoudige en toch fantastisch heerlijke schaaldieren die we met liefde regelmatig klaarmaken. Je hebt er niet alleen weinig werk aan, met een minimum aan moeite heb je een erg smaakvol resultaat. De Britse tv-kok Rick Stein is er ook dol op: in dit recept vertelt hij hoe hij ze klassiek en eenvoudig ("marinière") klaarmaakt.
Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!
Eén-pan-spaghetti met chorizo
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.
Tags: balsamico, basilicum, champignons, chili, chorizo, comfort food, comfortabel, easy, één pan, éénpansgerecht, gemakkelijk, italiaans, Italië, kinderen, kindvriendelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pikant, pittig, rode wijn azijn, Spaans, spaghetti, Spanje, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensvlees, worst
Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Tags: balsamico, basilicum, België, Belgisch, chili, chilipeper, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, linguine, luxe, noordzee, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, romantisch, scampi, snel klaar, valentijn, voor elke dag, weinig werk, witte wijn, zee
Pasta Boscaiola
Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.
Tags: alle seizoenen, authentiek, boscaiola, champignons, comfort food, eekhoorntjesbrood, gerookt spek, herfst, houthakker, houthakkerssaus, italiaans, Italië, knoflook, laurier, look, mediterraans, oesterzwammen, origineel, paddenstoelen, parmezaan, Parmezaans kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rokerig, romig, room, rustiek, selder, shiitake, spek, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, ui, winter, wortel
Macaronisalade
Als lunch is een koude pasta-salade een toffe afwisseling tegenover saaie boterhammen. Een echte klassieker, die het trouwens ook uitstekend doet op een picnic of barbecue, is macaronisalade. Met een handvol knapperige groentjes en enkele fijne smaakmakers wordt dit recept zeker en vast één van jouw nieuwe favorieten.
Tags: augurk, augurkjes, barbecue, bbq, bijgerecht, cornichon, doperwtjes, fris, friszuur, ham, hesp, kerstomaatjes, kerstomaten, koude pasta, lunch, macaroni, macaroni-salade, macaronisalade, mayonaise, paprika, pasta, pastasalade, peterselie, picnic, rode ui, salade, tomaten, yoghurt, zoet zure augurken
Pasta met scampi in whiskysaus
Wat pasta zo'n populair gerecht maakt is de snelle veelzijdigheid die het biedt. Met slechts een handvol ingrediënten kan je een heerlijke pastaschotel klaarmaken. Dat doen we ook in dit recept: de malse scampi passen fantastisch goed bij het romige sausje met tomaten een flinke scheut whisky. Minimum werk, maximum genieten!
Tags: alledaags, België, Belgisch, chili, citroen, doordeweeks, eenvoudig, gemakkelijk, getomateerd, Italië, knoflook, look, makkelijk, paprika, pasta, peterselie, rode paprika, romig, room, roomsaus, roomsausje, scampi, scampi's, seafood, simpel, sjalot, tomaten, tomatenpuree, vlug klaar, whiskey, whisky, zee
Pepersteak met een whiskysausje (Piet Huysentruyt)
Wie zin heeft in oerdegelijke kost om duimen en vingers bij af te likken, is bij Piet Huysentruyt altijd aan het juiste adres. De sympathieke West-Vlaamse kok weet als geen ander hoe je klassiekers op een geslaagde en toegankelijke manier bereid. In dit recept krijgt een typische steak-friet net iets meer door een pittig peperkorstje en een zalig sausje op basis van room en whisky.
Tags: altijd lekker, Belgisch, bouillon, frieten, frietjes, gepeperd, klassiek, klassieker, mayonaise, peper, pepersteak, Piet Huysentruyt, pittig, room, roomsaus, roomsausje, rund, rundsbouillon, rundsvlees, saus, steak, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vtm koken, whisky, whiskysaus
Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.
Tags: alledaags, biefstuk, Bourgondisch, champignon, champignons, doordeweeks, entre-côte, entrecote, erwten, erwtjes, Europees, flamberen, fusion, gewoon, italiaans, Italië, kruidenboter, luxe, mediterraans, origineel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, rijkelijk, room, roomsaus, royaal, rund, runderen, rundsvlees, smaakvol, steak, stevig, tuinkruiden, verrassend, vlees, whiskey