Wat pasta zo'n populair gerecht maakt is de snelle veelzijdigheid die het biedt. Met slechts een handvol ingrediënten kan je een heerlijke pastaschotel klaarmaken. Dat doen we ook in dit recept: de malse scampi passen fantastisch goed bij het romige sausje met tomaten een flinke scheut whisky. Minimum werk, maximum genieten!
Wat pasta zo'n populair gerecht maakt is de snelle veelzijdigheid die het biedt. Met slechts een handvol ingrediënten kan je een heerlijke pastaschotel klaarmaken. Dat doen we ook in dit recept: de malse scampi passen fantastisch goed bij het romige sausje met tomaten een flinke scheut whisky. Minimum werk, maximum genieten!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 400 gram pasta naar wens rigatoni, farfalle, penne,...
- 400 gram scampi gepeld (en ontdooid)
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geplet
- 1 glas whisky
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 dl room
- 1 snuifje chili
- 1 citroen
- 1 handvol gesnipperde peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een pan. Bak ze kort langs elke kant en kruid met peper en zout.
- Haal de gebakken scampi uit de pan en zet opzij. Fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalot met het geplette teentje knoflook.
- Blus met een flinke scheut whisky. Roer alle aanbaksels los en laat even inkoken.
- Versnijd ondertussen de rode paprika in grove stukken en voeg toe.
- Roer de tomatenpuree door de pan en laat even karameliseren. Blus dan met de room.
- Laat de saus zachtjes pruttelen tot ze naar wens ingedikt is. Breng op smaak met peper, zout, wat chili en enkele druppels vers citroensap.
- Roer de gegaarde pasta samen met de scampi door de saus. Bestrooi met gesnipperde peterselie en dien op. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind