Recepten - gerookt paprikapoeder
Geroosterde bloemkool met linzen en bonen (Jamie Oliver)

Zelfs notoire vleeseters zullen deze heerlijke vegetarische bereiding van Jamie Oliver lusten. Door een bloemkool in te wrijven met een pittige curry en die in z'n geheel klaar te maken in de oven, gaat er een volledig nieuwe wereld van smaken open. Het stoofpotje met linzen en zwarte bonen maakt het vegetarische festijn compleet!
Tagged With: bloemkool, bonen, chutney, curry, exotisch, geen vlees, gerookte paprika, gestoofd, Indië, Indisch, Jamie Oliver, koriander, linzen, madras, madrascurry, mango, mango chutney, oven, ovengebakken, ovengebakken bloemkool, rode curry, selder, stoofpotje, tomaat, tomatenblokjes, veel groentjes, veganistisch, vegetarisch, wereldkeuken, wortel, zwarte bonen
Gevulde eieren (Nigella Lawson)

Ooit was dit eenvoudige hapje verplichte kost op allerlei feestelijkheden. Dat is misschien een beetje jammer, het blijft een lekker, feestelijk en makkelijk te bereiden recept. De Britse tv-kok Nigella Lawson vertelt je in dit recept wat haar aanpak is.
Tagged With: amerika, amerikaans, aperitief, apero, bieslook, ei, eieren, eigeel, eiwit, gevulde eieren, goedkoop, hapje, hapjes, klassiek, klassieker, mayonaise, mosterd, Nigella Lawson, paprikapoeder, pittig, retro, snack, tabasco, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, vintage, voorgerecht, zeezout
Albondigas

Wanneer je ooit in Spanje bent in de heerlijk zomerse term 'Albondogas' op een menukaart ziet staan, is het zinvol om te weten dat dit gewoon gehaktballetjes in een (soms pittig) tomatensausje zijn. Deze Belgische klassieker kom je dus ook tegen aan de andere kant van Europa! Met dit makkelijke recept kan ook jij deze Spaanse variant bereiden. Lekker met brood of pasta.
Tagged With: albondigas, beginner, cayenne, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, hapje, kalf, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, kruidig, look, mediterraans, met brood, met pasta, oregano, paprikapoeder, peterselie, pittig, rund, Spaans, Spanje, stokbrood, tapa, tapas, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, varkensgehakt, voor elke dag, voorgerecht
Orzo met kerstomatensaus

Orzo is een leuk ingrediënt om meer variatie aan te brengen in je gerechten. Deze Griekse pasta lijkt eerder op rijst qua vorm en kan heel wat kookvocht absorberen. Hierdoor wordt de pasta extra zacht en smaakvol. Of je nu een eenvoudige vegetarische pasta zoekt of een lekker bijgerecht, deze kruidige pasta is wat je zoekt.
Tagged With: barbecue, bbq, bijgerecht, chili, chilipeper, Griekse orzo, groene kruiden, groentebouillon, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, komijn, kristalsuiker, look, oregano, orzo, paprikapoeder, pasta, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, tomaten, tomatenconcentraat, tuinkruiden, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, witte wijn
Vegetarische paella (Jeroen Meus)

Paella is het wereldberoemde signatuurgerecht uit Spanje. Over wat nu de meest authentieke bereiding is, wordt al jaren gediscussieerd. Er bestaan dan ook talloze varianten. Dat weet ook Jeroen Meus, in dit recept ontwerpt hij immers zijn eigen vegetarische variant met gegrilde groentjes en halloumi. Smullen!
Tagged With: arroz bomba, aubergine, bouillon, cayennepeper, courgette, dagelijkse kost, éénpansgerecht, erwten, erwtjes, gebakken rijst, gerookt paprikapoeder, grillen, grillkaas, groentebouillon, halloumi, Jeroen Meus, kaas, knoflook, kruidig, laurier, mediterraans, Paella, paprika, paprikapoeder, pittig, rijst, saffraan, saffraanpoeder, Spaans, Spanje, tijm, vakantie, veel groentjes, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zuiders
Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo

Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!
Tagged With: aardappel, aardappelen, chorizo, chorizoworst, geroosterd, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, kruidig, marinade, mediterraans, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, paprikapoeder, peterselie, pikant, pikant en zacht, piment, pittige worst, rode paprika, rode ui, roosteren, smaakvol, tijm, vastkokende aardappelen, vis, vis en vlees, visfilet, witte vis, witte wijn, zomers, zonnig, zuiders
Pasta met bloemkoolsaus

De beste vegetarische recepten blinken uit in eenvoud en respect voor de pure smaak van groentes. Wie houdt van kaas en bloemkool zal dan ook dol zijn op deze snelle pasta waar je elke maag mee gevuld krijgt.
Tagged With: alledaags, beginner, bloemkool, bloemkoolsaus, champigons, cognac, eenvoudig, emmental, Emmentaler, gemalen kaas, gezond, gezonde variant, groentebouillon, Gruyère, kaas, kastanjechampignons, melk, paprikapoeder, pasta, peterselie, simpel, snel klaar, vegetarisch, veggie, voor elke dag, whiskey, whisky, witte saus, zonder moeite
Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken
Tagged With: bonen, bonensaus, chorizo, chorizoworst, citroen, Frans, gerookte paprika, geroosterde paprika, italiaans, knoflook, kruidig, Loïc Van Impe, look, mediterraans, middellandse zee, paprika, paprikapoeder, pittig, Porvençaals, rijst, rozemarijn, rustiek, sjalot, smaakvol, Spaans, spiering, spieringkotelet, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, veel smaken, vtm koken, wereldkeuken, werelds, witte bonen, zomers, zuiders
Parelcouscous met zalm en broccoli

Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.
Tagged With: alledaags, broccoli, citroen, comfort food, couscous, doordeweeks, gezond, groentebouillon, halfgedroogde kerstomaatjes, halfgedroogde tomaatjes, halfgedroogde tomaten, kindvriendelijk, kippenbouillon, paprikapoeder, parelcouscous, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, snel klaar, vis, voor elke dag, voor het gezin, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zalmfilet, zomers, zonnig
Koolsalade met kipreepjes

Wie 's middags liever geen boterhammen binnen werkt en een gezonder alternatief zoekt, zal erg gelukkig worden van deze gezonde salade met witte kool, kip en yoghurt. Ook leuk bij de barbecue!
Tagged With: barbecue, bbq, dieet, fris, gerookte paprika, gezond, groentjes, ijsbergsla, kappertjes, kip, kipreepjes, knapperig, komkommer, kool, lunch, mager, paprikapoeder, peterselie, salade, slaatje, tomaat, veel groenten, veel groentes, vermageren, voorgerecht, witte kool
Kroatische kip

Aan de geur van een gebraden kip kan niemand weerstaan! Veel meer dan de typische kippenkruiden heb je daar niet voor nodig. Als je echter graag eens wil variëren is dit recept ideaal. De Kroatische keuken is niet echt bekend in West-Europa, terwijl ze een heerlijke smeltkroes biedt van Mediterrane smaken. De kruidenmengeling in dit eenvoudige recept zal je duimen en vingers doen aflikken (en kan zeker naast de klassieke kippenkruidenmix staan)!
Tagged With: beginner, citroen, easy, gebraden kip, gemakkelijk, gerookt paprikapoeder, gevogelte, italiaans, Italië, kip, knoflook, komijn, Kroatië, Kroatisch, look, low carb, mediterraan, middellandse zee, olijfolie, op reis, oregano, oven, ovengebakken, paprikapoeder, peterselie, rode ui, rozemarijn, tijm, tomaten, weinig werk, wereldkeuken, zomer, zomers, zon, zonnig
Chili con carne (Jamie Oliver)

Een pittige chili con carne die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zachtjes te garen is een heerlijk voorbeeld van rasechte comfortfood. Dit hartverwarmende stoofschoteltje uit centraal-Amerika met gehakt, chili en bonen is heerlijk met rijst of brood. Er bestaan talloze recepten, hieronder kan je de methode van 'naked chef' Jamie Oliver terugvinden. Perfect om een grotere groep te bedienen, of om een extra portie in te vriezen.
Tagged With: bonen, brood, chili, chili van carne, chilipeper, chipotle, gehakt, gemengd gehakt, gerookt, gerookt paprikapoeder, Jamie Oliver, kaneel, kidney bonen, knoflook, komijn, koriander, kruidig, look, maïs, Mexicaans, Mexico, paprika, paprikapoeder, pepertjes, pikant, pittig, pruttelen, rijst, rode bonen, rode ui, rundsvlees, sudderen, The Naked Chef, tomaten, tomatensaus, traag garen, varkensvlees, wortel, zure room
Chicken fajita

Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam 'fajita'), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!
Tagged With: amerikaans, avocado, chicken, chili, exotisch, fajita, fajitas, feest, feestje, guacamole, jalapeno, kip, kipfilet, kippenvlees, kipreepjes, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, rode ui, salsa, snack, spicy, stukjes kip, tex mex, wrap, wraps, zomers, zure room
Steak stroganoff

Het wereldberoemde Stroganoff-recept staat voor een pittige saus van zure room en wodka. Met die basis kan je makkelijk verder en het laat zich uitstekende combineren met talloze ingrediënten. In dit recept wordt de saus verder opgewerkt met tomaat, paprika en kappertjes. Onwaarschijnlijk lekker bij een flinke steak met verse frietjes!
Tagged With: alcohol, België, Belgisch, biefstuk, Bourgondisch, frieten, frietjes, kappertjes, koken met alcohol, paprika, pittig, rode paprika, romig, rood vlees, room, roomsaus, rund, rundsvlees, saus, sausje, smaakvol, steak, sterke drank, stroganoff, tomaat, tomaten, wereldkeuken, wodka, zure room
Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)

Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.
Tagged With: aubergine, balletjes, basilicum, champignonballetjes, champignons, courgette, Frankrijk, Frans, geen vlees, groentesaus, Harissa, Jeroen Meus, kids, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, laurier, olijven, paddenstoelen, panko, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, provençaals, Provencaalse saus, provence, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, veel groenten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, venkel, wilde rijst, witte wijn, wortel, zonder vlees