Recepten - Voorgerecht - Salade

Frisse koolrabisalade

Frisse koolrabisalade
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.

Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)

Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)
Het geheim van een lekkere salade zit 'm in een zorgvuldige variatie van smaken. Dat weet het kookteam van Colruyt ook, zoals deze smaakvolle salade met typische Italiaanse ingrediënten (pasta! pesto! prosciutto! mozzarella! tomaatjes!) en heerlijk zoete aardbeien bewijst. Deze zomerse smaakbom is heerlijk als lunch of licht avondmaal.

Salade met kip, appel en sesam (Jeroen Meus)

Salade met kip, appel en sesam (Jeroen Meus)
Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!

Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)

Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)
Als lichte lunch of verfijnd bijgerecht is dit recept perfect. Smeuïge quinoa wordt simpel maar doeltreffend gecombineerd met kikkererwtjes, gegrilde paprika en rucola.

Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)

Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)
De Briste tv-kokkin Nigella Lawson is beroemd vanwege haar extravagante gerechten die het midden houden tussen gezond en luxueus tafelen. Dit recept hoort vooral bij de eerste categorie: een rijke salade met bloemkool, kikkererwten en allerlei smaakmakers uit verschillende windstreken. Perfect als gezonde lunch of verrassend voorgerecht.

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!

Taboulé van bloemkool met kikkererwten (Sandra Bekkari)

Taboulé van bloemkool met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Gezonde en smaakvolle recepten is het handelsmerk van Sandra Bekkari. Bij haar ben je altijd aan het juiste adres wanneer je iets wil klaarmaken waar je van kan genieten zonder aan je lijn te moeten denken. Veel groentjes is immer het geheim, zo wordt in dit zomers gerechtje taboulé gemaakt van bloemkool. Verrassend lekker!

Halloumi-salade met mango en avocado

Halloumi-salade met mango en avocado
Voor een frisse en zomerse salade is het altijd een leuk idee om smaken te contrasteren. Dat heeft dit recept goed begrepen: gegrilde halloumi met zoete mango en smeuïge avocado! Klinkt heerlijk, toch? Heerlijk als lunch of brunch en helemaal niet veel werk.

Bulgursalade met gerookte zalm

Bulgursalade met gerookte zalm
Voor een gezonde en frisse salade die ideaal is in het eerste lente-zonnetje ben je met dit heel eenvoudige recept aan het juiste adres. Smeuïge bulgur wordt heerlijk gecombineerd met de zachte smaken van venkel en gerookte zalm. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht.

Pittige zalmtartaar met kokos

Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.

Salade van koolrabi, appel en rode biet (Ottolenghi)

Salade van koolrabi, appel en rode biet (Ottolenghi)
Wie zichzelf graag culinair verrast is bij Yotam Ottolenghi aan het juiste adres. Met een relatief eenvoudig lijstje aan ingrediënten laat hij je kennismaken met originele smaken en gerechten. Deze bijzondere salade met koolrabi, appel en rode biet is bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk om klaar te maken en toch verrassend fris, lekker en compleet. Heerlijk als snelle lunch, bij groentetaart, gebakken vis, gebraden kip of gegrild vlees.

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.

Salade met brie en spek

Salade met brie en spek
Het vraagt dan misschien wel een beetje planning en voorbereidingswerk, maar een verse en bovenal zelfgemaakte salade is een droomlunch. Geen idee hoe je daar aan begint? Laat dit recept voor een heerlijk traditionele salade met smeuïge brie, knapperige spekjes en frisse stukjes jouw leidraad zijn (ook lekker als licht avondmaal!).

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.

Coleslaw

Coleslaw
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).