Beginner | - deel 11 Beginner | - deel 11

 

Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner

Kip met dragonsaus (Nigella Lawson)

Kip met dragonsaus (Nigella Lawson)
In dit recept stelt Nigella Lawson een vereenvoudigde versie van een Franse klassieker voor: kip met dragon. Deze fantastische combinatie is een ware klassieker die je met behulp van dit snelle recept vlotjes op een doordeweeks dag op tafel tovert. Serveer met bijlagen naar wens!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)
Kindvriendelijk en toch gezond koken? Het kookteam van supermarktketen Colruyt to the rescue! Met twee soorten worstjes, graantjes, bloemkool, tomaatjes en lekkere kruiden maak je een leuk éénpansgerecht waar jong en oud van zal smullen.

Italiaanse kabeljauwfilets

Italiaanse kabeljauwfilets
Het succes van kabeljauw laat zich makkelijk verklaren: de smaakvolle vis leent zich tot talloze bereidingen. Denk dus niet alleen aan Belgische klassiekers, ook met mediterrane ingrediënten schittert deze vis. Ontdek in dit eenvoudige recept een heerlijk Italiaans ovenrecept met mozzarella, courgette en tomaat. Lekker met pasta, brood of gewoon zo.

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.

Kippenreepjes in mosterdroomsaus

Kippenreepjes in mosterdroomsaus
Liefhebbers van een verfijnd gerecht met een Franse toets zullen hiervan smullen. De malse kippenreepjes uit dit recept combineren uitstekend met het smeuïge mosterdroomsausje en champignons. Heerlijk aan te vullen met bijgerechten naar wens!

Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru)

Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru)
Sterrenchef Wout Bru kiest in dit recept voor eenvoud. Het is het soort gerecht dat hij graag voor zichzelf maakt: niet al te moeilijk, met verfijnde producten en geweldig smaakvol. Het krokante schelvishaasje is verfijnd en toch alledaags, wat perfect past bij een zelfgemaakt tartaarsausje.

Mediterraanse maaltijdsoep

Mediterraanse maaltijdsoep
Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)

Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)
De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.

Smeersalade van beenham en koolrabi

Smeersalade van beenham en koolrabi
Zelf smeersalades maken is niet moeilijk en leuk om doen! Bovendien kan je de typische salades, die vaak veel mayonaise bevatten, heel wat gezonder maken. Ontdek bijvoorbeeld in dit snelle recept hoe je vleessalade verfijnder maakt met yoghurt en koolrabi.

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)
Met deze alledaagse pastabereiding bewijst Jeroen Meus eens te meer dat dit niet noodzakelijk in een banaal gerecht moet resulteren. Dit recept maak je in geen tijd klaar en bevat eenvoudige, betaalbare ingrediënten die toch heerlijk samenkomen. Enkel het lepeltje truffelpasta maakt dit gerecht tot een verdoken feestmaal!

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)
De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.

Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal

Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal
Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.

Gehaktballetjes van kip met prei en curry (Pascale Naessens)

Gehaktballetjes van kip met prei en curry (Pascale Naessens)
Gehaktballetjes doen het altijd goed, jong en oud smult er van. Nu en dan past het zelfs binnen de gezonde receptjes van Pascale Naessens. Met een pure en eenvoudige saus met prei, curry en kokos wordt het een heerlijk, alledaags én koolhydraatarm maal!

Normandische kip (Piet Huysentruyt)

Normandische kip (Piet Huysentruyt)
Het culinaire erfgoed van Normandië heeft erg veel met appels te maken. Het is een typisch streekproduct dat in talloze bereidingen verwerkt wordt. Dit recept van Piet Huysentruyt doet dat idee alle eer aan: heerlijk sappige kip met een saus op basis van cider en calvados met lekkere stukjes appel.