Mexicaans | Mexicaans |

 

Recepten - Mexicaans

Chili con carne (Sofie Dumont)

Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)
De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.

Mexicaanse kippenburger

Mexicaanse kippenburger
Een fijne kippenhamburger leent zich perfect tot een Mexicaans geïnspireerd gerecht. Met guacamole, mango en cheddar ben je in no-time op een ander werelddeel en is het smullen geblazen!

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)
Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.

Mexicaanse burgers (Colruyt)

Mexicaanse burgers (Colruyt)
Met hamburgers kan je makkelijk variëren, bovendien is het een tof gerecht waar je ook de allerkleinsten mee kan plezieren. In dit snelle recept kiest het receptenteam van Colruyt voluit voor de Mexicaanse keuken door sappige rundburgers te voorzien van verse guacamole.

Chili con carne (Jamie Oliver)

Chili con carne (Jamie Oliver)
Een pittige chili con carne die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zachtjes te garen is een heerlijk voorbeeld van rasechte comfortfood. Dit hartverwarmende stoofschoteltje uit centraal-Amerika met gehakt, chili en bonen is heerlijk met rijst of brood. Er bestaan talloze recepten, hieronder kan je de methode van 'naked chef' Jamie Oliver terugvinden. Perfect om een grotere groep te bedienen, of om een extra portie in te vriezen.

Chicken fajita

Chicken fajita
Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam 'fajita'), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!

Gegrilde spiering met Mexicaanse salade (Jeroen Meus)

Gegrilde spiering met Mexicaanse salade (Jeroen Meus)
Met dit toffe recept zorgt Jeroen voor een Mexicaans gevoel in de keuken. De frisse en royale salade die hij presenteert bevat alle typische smaakmakers die je uit het land van de sombrero's mag verwachten: bonen, maïs, salsa, jalapeñopepers,... Heerlijk in combinatie met een flinke lap varkensspiering.

Gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant met Mexicaanse accentjes.

Chili van zwarte bonen

Chili van zwarte bonen
Voor een hartverwarmende portie veggie-food is dit recept met zwarte bonen, zoete aardappel en pittige smaakmakers de ideale keuze. Snel klaar, lekker gezond en perfect om in grote porties klaar te maken.

Zoete en rokerige Mexicaanse kip (Ottolenghi)

Zoete en rokerige Mexicaanse kip (Ottolenghi)
De rijzende ster van chef Yotam Ottolenghi brengt een veelvoud aan uitzonderlijk lekkere smaken en unieke combinaties uit allerlei windstreken. Smaak staat centraal, en dat is niet anders in dit geweldige recept. Rokerige en pittige kippenbouten worden heerlijk afgewerkt met, jawel, chocolade. Benieuwd? Probeer het zelf en laat je verrassen!

Enchilada-saus

Enchilada-saus
Hou je van een gezellige terrasje met een lekker hapje en fris drankje? Dan is dit leuke, zomerse recept perfect voor jou! Enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht waar vooral de kruidige tomatensaus met rode peper een hoofdrol speelt. Dat sausje is op zich heel lekker als dipsaus. Ideaal wanneer het zonnetje schijnt en je zin hebt in een zuiders aperitiefhapje!

Pizza enchilada

Pizza enchilada
Niets mis met een traditionele Italiaanse pizza, maar misschien wil je ook eens iets origineler proberen? Dan is deze pizza enchilada met kip en koriander exact wat je zoekt! In dit pittige recept wordt inspiratie uit de Mexicaanse keuken gehaald.

Rosita

Rosita
Mezcal is een minder bekend drankje in Europa. Dit pittig drankje wordt hoofdzakelijk in Mexico geproduceerd van Agaves. Ideaal voor een zomerse cocktail!