Recepten - worst
Ovenschotel met worstjes, appel, patatjes en paprika (Sofie Dumont)
Zin in een oersimpel maar oerdegelijk gerecht waarbij de oven alles doet en je ook de allerkleinste eters overtuigt om een tweede portie op te scheppen? Dit recept van Sofie Dumont is wat je zocht zonder het zelf te beseffen!
Tagged With: aardappel, alle seizoenen, appel, basic, betaalbaar, comfort food, cozy, eenvoudig, goedkoop, kids, kinderspel, kindvriendelijk, laurier, oven, ovengebakken, ovengeroosterd, ovenschotel, paprika, patatjes, simpel, sofie dumont, stukjes worst, tijm, traybake, vlug gemaakt, voor elke dag, weinig ingrediënten, worst, worstjes
Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)
Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kindvriendelijk, knoflook, makkelijk, oregano, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, selder, snel klaar, tomaat, tomatensaus, venkel, venkelzaad, voor elke dag, weinig ingrediënten, worst, worstjes, wortel
Coquilles met chorizo (Nigella Lawson)
Sommige ingrediënten zijn zo vol en puur van smaak, dat je het boodschappenlijstje erg kort kan houden en toch verrassend volledig kan koken. Nigella Lawson presenteert in dit uiterst eenvoudige gerechtje een smaakbom die wat feestelijker is en op elk mogelijk moment kan ingezet worden: coquilles met chorizo. Snel klaar maar buitengewoon smaakvol. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!
Tagged With: basilicum, chorizo, gerookt, Jamie Oliver, kerstomaatjes, kerstomaten, mediterraans, middellandse zee, olijven, pittig, rokerig, romantisch, Spaans, Spanje, tomaten, valentijn, vis, worst, zalm, zalmfilet, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.
Tagged With: alledaags, apserge, aspergepunten, bisque, chorizo, deluxe, farfalle, garnalen, garnalenbisque, grijze garnalen, groene asperges, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaten, knoflook, korte pasta, kreeftenbisque, kruidig, look, macaroni, met een twist, origineel, pasta, penne, peterselie, pittig, rigatoni, royaal, sjalot, Spaans, Spanje, surf and turf, tomaat, Varken, vis en vlees, worst, zee
Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.
Tagged With: basilicum, chili, chilivlokken, comfort food, dagelijkse kost, farfalle, gnocchi sardi, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, linguine, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, rozemarijn, saffraan, sjalot, sjalotten, spaghetti, tomaat, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, venkel, venkelworst, witte wijn, worst, zonnig, zuiders
Ovengebakken ontbijtschotel
Een geslaagde brunch of een stevig ontbijt is meer dan spek en eieren. Het mag gerust een volwaardige maaltijd zijn, je hebt immers nog de rest van de dag om de energie te verbranden. Extra leuk aan deze ontbijtschotel is dat bijna al het werk voor de oven is. Denk er enkel aan dat deze smakelijke schotel met groentjes, ei en worst een uurtje in de oven moet.
Tagged With: 's morgens, bezoek, bieslook, brunch, brunchrecept, champignons, cheddar, eieren, kaas, kindvriendelijk, lunch, makkelijk, melk, ontbijt, oven, ovengebakken, paprika, rode paprika, rode ui, weinig moeite, weinig werk, worst, worstjes
Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)
De inspiratie voor dit eenvoudige en toch opvallend smaakvolle gerecht, haalde Jamie Oliver in Tunesië. De merguez-worstjes geven ontzettend veel smaak, waardoor de ingrediëntenlijst erg kort kan blijven. Een perfect gerecht om doorheen de week op het menu te zitten en optimaal te genieten.
Tagged With: Afrikaans, bonen, gemengde bonen, gestoofd, Jamie Oliver, kip, kippenbillen, kippenbouten, lam, laurier, mediterraans, merguez, Noord-Afrika, origineel, stoofpot, stoofpotje, Tunesië, Tunesisch, vlees, weinig ingrediënten, wereldkeuken, werelds, worst, worstjes
Eén-pan-spaghetti met chorizo
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.
Tagged With: balsamico, basilicum, champignons, chili, chorizo, comfort food, comfortabel, easy, één pan, éénpansgerecht, gemakkelijk, italiaans, Italië, kinderen, kindvriendelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pikant, pittig, rode wijn azijn, Spaans, spaghetti, Spanje, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensvlees, worst
Mosselen met chorizo en cider
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Tagged With: appelcider, chili, chilipeper, chorizo, cider, droge cider, fusion, Ierland, Iers, knoflook, kruidig, look, met brood, mosselen, noordzee, peterselie, pikant, pittig, room, sjalot, smaakvol, snel klaar, surf and turf, surf en turf, Varken, varkensvlees, vis, worst, zee
Spaghetti met worst en venkelroomsaus
Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!
Tagged With: anijs, bieslook, champignons, cognac, comfort food, kindvriendelijk, mosterd, niet veel werk, paddenstoelen, pasta, peterselie, romig, room, roomsaus, simpel, spaghetti, tijm, venkel, voor elke dag, whiksy, worst, worstjes, zure room
Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)
Kindvriendelijk en toch gezond koken? Het kookteam van supermarktketen Colruyt to the rescue! Met twee soorten worstjes, graantjes, bloemkool, tomaatjes en lekkere kruiden maak je een leuk éénpansgerecht waar jong en oud van zal smullen.
Tagged With: alle leeftijden, basilicum, bloemkool, budget, chipolata, Colruyt, comfort food, éénpansgerecht, graantjes, kinderen, kindvriendelijk, kruidig, merguez, origineel, paprikapoeder, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, tarwe, tarwegraantjes, tomaat, tomaten, weinig afwas, worst, worstjes, zuiders
Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)
Dit recept is een fraai voorbeeld van de typische kookstijl van Pascale Naessens: een minimum aan ingrediënten, een maximum aan smaak! Tegelijkertijd is het een uitzondering, wat worst zal ze niet snel gebruiken in haar recepten omdat ze doorgaans te weinig gezonde bestanddelen bevatten. Voor chorizo, die typische pittige worst uit Spanje, maakt ze echter graag een uitzondering.
Tagged With: avondmaal, boerenkoel, chorizo, dagdagelijks, dieet, diëten, éénpansgerecht, geen koolhydraten, geen moeite, gezond, koolrabi, low carb, lunch, mager, Pascale Naessens, pikant, pittig, puur, Spaans, Spanje, spicy, superfood, Varken, vermageren, weinig werk, worst, zuiver, zuivere smaken
Broccoligratin met worst en asperges
Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.
Tagged With: aardappelpuree, asperge, aspergepunten, asperges, boerenworst, broccoli, broccolistoemp, chipolata, comfort food, éénpansgerecht, Emmentaler, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, herfst, kaas, kids, kindvriendelijk, kippenworst, merguez, ovengebakken, ovengerecht, pijnboompitjes, pijnboompitten, puree, stoemp, winter, worst
Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, andijvie, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, boerenworsten, bonen, boontjes, boter, braadworst, bruine fond, bruine saus, dagelijkse kost, fijne boontjes, gerookt spek, gewoon, grootmoeders keuken, puree, simpel, spek, spekjes, stamppot, stoemp, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, worst, worsten