Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier! Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
De inspiratie voor dit eenvoudige en toch opvallend smaakvolle gerecht, haalde Jamie Oliver in Tunesië. De merguez-worstjes geven ontzettend veel smaak, waardoor de ingrediëntenlijst erg kort kan blijven. Een perfect gerecht om doorheen de week op het menu te zitten en optimaal te genieten.
Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
De inspiratie voor dit eenvoudige en toch opvallend smaakvolle gerecht, haalde Jamie Oliver in Tunesië. De merguez-worstjes geven ontzettend veel smaak, waardoor de ingrediëntenlijst erg kort kan blijven. Een perfect gerecht om doorheen de week op het menu te zitten en optimaal te genieten.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de uien en versnijd in grove ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote, ruime pan. Voeg de uiringen toe en laat zachtjes aanbakken.
  3. Haal het vlees uit één van de merguez-worstjes en voeg toe aan de pan. Breek het vlees in kleine stukjes (alsof je gehakt rul bakt) en laat 20 minuutjes zacht bakken.
  4. Versnijd ondertussen de kip in delen (of vraag dit aan je slager).
  5. Verwijder de steeltjes van 8 laurierblaadjes. Vermaal met wat zout, olijfolie en balsamico in een vijzel.
  6. Wrijf de stukken kip in met de helft van de lauriermarinade.
  7. Verhit wat olijfolie in een ruime pan met antikleeflaag. Bak de worstjes en de stukken kip aan tot ze goudbruin (laat de kipfilets slechts een drietal minuutjes meebakken, anders worden ze taai).
  8. Doe de worsten, stukken kip, bonen (één blik uitgelekt, het andere niet) en overige laurierblaadjes in de pan met gestoofde uien. Meng alles zorgvuldig door elkaar.
  9. Dek af en laat nog 30 minuten zachtjes garen tot alles mals is.
  10. Besprenkel net voor het opdienen met de rest van de marinade. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*