Peterselie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Peterselie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - peterselie

Filet mignon met witte bonen en prei (Jamie Oliver)

Filet mignon met witte bonen en prei (Jamie Oliver)
Wie houdt van een fijn stukje rundsvlees en dat heel erg wil laten schitteren zonder lepels saus of andere overheersende ingrediënten moet dit eenvoudige recept van Jamie Oliver proberen. Hij combineert een botermals stukje Filet Mignon met prei en witte bonen. Eenvoudig maar doeltreffend. Bovendien hoef je er niet per sé iets van koolhydraten (brood, aardappel, pasta,...) aan toe te voegen. Lekker en gezond!

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)
Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!

Jambalaya met merguez

Jambalaya met merguez
Een jambalaya kan je best omschrijven als een Creoolse variant op paella. In combinatie met groentjes en lekker veel kruiden wordt rijst gebakken tot een smeuïg éénpansgerecht. In dit alledaagse recept doen we er fijne merguez-worstjes bij.

Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)

Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)
Seizoensgebonden koken is niet alleen genieten van producten die op hun best zijn, het is ook beter voor de portemonnee. Het receptenteam van Colruyt legt in dit recept uit hoe je met simpele, maar ontzettend smaakvolle ingrediënten een op-en-top wintergerecht klaarmaakt met een feestelijk randje: reemedaillons en aardpeer met uiensaus!

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!

Feestelijke coquilles met aardpeercrème

Feestelijke coquilles met aardpeercrème
Dit verfijnde voorgerecht (of hapje) laat geen enkele smaakpapil onberoerd! Met een handvol verfijnde ingrediënten maak je zonder veel moeite iets klaar dat elk feestelijk moment heerlijk op gang kan zetten. Of het nu een kerstfeestje of een nieuwjaarsreceptie is!

Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)

Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)
De kracht van lekkere pasta-bereidingen is dat ze best zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit minder bekende, maar authentieke, recept leerde Nigella Lawson kennen dankzij een vriendin. Ze is er sindsdien dol op: tagliatelle met geroosterde kip, rozijnen, pijnboompitjes en kruiden.

Mediterraan visgerecht (Pascale Naessens)

Mediterraan visgerecht (Pascale Naessens)
Of de zon nu weldadig schijnt, of je er net extra hard naar snakt: dit gezonde recept van Pascale Naessens is de oplossing. Het is al vaak vastgesteld dat het mediterraanse dieet het gezondste is, dit snelle ovengerecht is daar een prima bewijs van.

Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes

Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes
Sliptongen zijn jonge tongen die logischerwijze iets kleiner zijn, maar groots van smaak! De verfijnde structuur biedt een waaier aan opties. In dit recept wordt inspiratie in het zuiden van Europa gezocht met gedroogde tomaatjes, citroen, kappertjes, rucola,... Heerlijk als lunch, lichte maaltijd of zelfs als voorgerecht!

Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus

Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus
Vis en puree is een klassieke match. En terecht! De delicate smaak van een zacht stukje vis past nu eenmaal goed bij een smeuïge puree. In dit recept gaan we aan de slag met extra verfijnde ingrediënten, zoals forel en verse kruiden, om een alledaagse gerecht op tafel te zetten dat toch stijl heeft.

Penne met kip en gebakken bloemkool

Penne met kip en gebakken bloemkool
Niks lekkerder dan een simpele maar smaakvolle pasta om heel regelmatig op het menu te zetten. In dit recept combineren we de beet van penne met malse stukjes kip, een eenvoudig kerstomatensausje en vooral gebakken stukjes bloemkool. Steviger, knapperiger en een meer uitgesproken smaak zijn de ontegensprekelijke voordelen.

Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei (Loïc Van Impe)

Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei (Loïc Van Impe)
Dit simpel gerechtje van Loïc Van Impe is ondanks de bescheiden lijst aan ingrediënten verfijnd en smaakvol. Je maakt het bovendien ook makkelijk klaar voor één persoon. Enkel een eitje pocheren vraagt misschien wat ervaring, maar daar heeft Loïc een trucje voor!

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)
Jeroen Meus houdt van klassiekers, maar geeft ze even graag een leuke twist. Klassieke gehaktballen met tomatensaus tovert hij in dit recept om tot een Provençaalse variant. Heerlijk met wilde rijst, maar ook puree is een uitstekende keuze.

Zalm forestière

Zalm forestière
Surf and turf, zee en land, vis en vlees: noem het hoe je wil - de combinatie kan ontzettend lekker zijn. Dit snelle en gevarieerde gerecht combineert een traditioneel "houthakkerspannetje" (spek, aardappel, champignons, bonen & kruiden) met een malse zalmfilet. Heerlijk en toch alledaags.

Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen

Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hier is een heerlijk recept voor spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen. Dit gerecht is fris, romig en vol van smaak, ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 300 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 biologische citroen (sap en rasp)
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de spaghetti: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook met de schil en citroensap van één citroen (enkel het gele gedeelte. Het witte is bitter en niet lekker) en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Op deze manier krijgt je spaghetti al de gewenste citroen smaak. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Bereid de garnalen: Verhit de extra virgin olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort totdat hij begint te geuren (ongeveer 30 seconden). Voeg dan de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten per kant, of totdat ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  3. Maak de saus: Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe aan dezelfde pan. Roer goed door en voeg het citroensap en de citroenrasp toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als de saus te dik is, kun je wat van het achtergehouden kookvocht van de pasta toevoegen om deze wat dunner te maken.
  4. Meng de spaghetti en garnalen door de saus: Voeg de afgegoten spaghetti toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus. Voeg de gebakken garnalen toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Serveer: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de fijngehakte peterselie en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas. Voeg extra citroenrasp toe voor een frisse smaak, indien gewenst.

Geniet van je heerlijke bord spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen!