Fusion? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 Fusion? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - fusion

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)
Varkensvlees is in West-Europa erg populair. Dag mag niet verwonderen, het vlees is schappelijk van prijs en mits de juiste bereidingswijze sappig, smakelijk en mals. Dit recept van Colruyt tilt een lekkere varkenshaas naar een hoger niveau met een krokant jasje van spek, een uitgelezen puree met drie groentjes en fijne champignons in een originele pesto-saus. Het resultaat is een tof recept dat heel wat keukens en invloeden combineert. Het proberen waard!

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof
De veelzijdigheid van pasta is eindeloos. Zowel met eenvoudige als iets meer verfijnde ingrediënten kan je heerlijke creaties op tafel toveren. Deze lekkere pasta zal je verbazen, naast het zachte roomsausje met malse stukjes kip is het witloof een wonderlijk lekkere toevoeging! Feestelijk lekker en toch gewoon.

Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)

Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)
Met dit smaakvolle recept van Colruyt laat je een kruidige Aziatische wind door je keuken waaien. Ideaal voor de liefhebber van oosterse gerechtjes, perfect om er kennis mee te maken.

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.

Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)

Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.

Linguine met paprikareepjes en avocado

Linguine met paprikareepjes en avocado
Een lekkere vegetarische pasta is ideaal op een zonnige zomerdag. Daarnaast niets mis met een klassieke pasta pesto, soms wil je echter iets origineler. Dit recept beantwoordt perfect aan die twee ideeën: de paprikareepjes zorgen voor een verfijnde smaaksensatie, terwijl de avocado er een smeuïg geheel van maakt.

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)
Hoewel 'dé oosterse keuken' een heel algemene term is, betreft het voor ons - Europeanen - voornamelijk smakelijke recepten en ingrediënten propvol smaak. Dit recept van Colruyt combineert verschillende invloeden om tot een ongelooflijk lekker gerechtje te komen.

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.

Mexicaanse vleesballetjes met pittige paprikasaus (Colruyt)

Mexicaanse vleesballetjes met pittige paprikasaus (Colruyt)
Dit leuke recept van Colruyt brengt wat Mexicaanse smaken in je keuken. Het is een eenvoudig gerechtje dat perfect geschikt is voor de allerkleinsten, met wat meer pit kan je er echter ook volwassenen absoluut mee plezieren.

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!

Quinoa en bulgur met stukjes kippenchipolata en groenteweelde

Quinoa en bulgur met stukjes kippenchipolata en groenteweelde
Zogenaamde superfoods als quinoa en bulgur staan ondertussen al enkele jaren met stip op de boodschappenlijstjes van hippe foodies. Of het al dan niet zo gezond is blijft wat vaag, lekker is het sowieso. Een goede reden om dit gezonde receptje te proberen: de vele groentjes en stukjes worst zorgen voor een lekker éénpansgerechtje.

Lasagne met gerookte zalm, courgette en spinazie (Jeroen Meus)

Lasagne met gerookte zalm, courgette en spinazie (Jeroen Meus)
Er bestaat niets zaliger dan een volle kom verse, zelfgemaakte lasagne! Met deze makkelijke ovenschotel kan je bovendien uitgebreid variëren. In dit recept leert Jeroen Meus je een smeuïge variant bereiden met gerookte zalm, courgette en spinazie. De grote troef van dit recept: een zelfgemaakte 'garnalenmelk', als basis voor een smaakvolle bechamelsaus. Het vraagt wat meer moeite, maar het lekkere resultaat is alle werk waard.

Mexicaans rijstschoteltje met kip

Mexicaans rijstschoteltje met kip
Een eenvoudig rijstschoteltje kan op drukke dagen een echte life-saver zijn. Het vraagt niet gek veel moeite en je kan er alle kanten mee uit. Zelfs pittige Mexicaanse invloeden zijn perfect mogelijk! Dit recept is een aanrader voor liefhebbers van flink wat groentjes!

Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)

Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)
Zeewolf is een heerlijke vissoort die bekend staat om de stevige structuur en volle smaak. Zo'n lekker stukje heeft niet veel nodig, weet ook Jeroen Meus. Vergezeld van een verfijnd groentesausje van mediterraanse invloeden en dunne pastaslierten, zet je een feestelijk gerecht op tafel.