Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 5minuten | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 5minuten |
Cook Time | Passive Time |
15minuten | 30minuten |
Ingredients
- 500 gram gepelde biefstuk
- 1 teentje look gepeld en fijngesnipperd
- 2 cm gember geraspt
- 3 eetlepels droge Sherry
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels rijstolie arachide kan ook
- 1 broccoli in fijne roosjes gesneden
- 1 bloemkool in fijne roosjes gesneden
- 1 bosje verse koriander fijngehakt
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
- 200 gram noedels
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de stukken biefstuk in reepjes. Meng de runderreepjes met de look, sherry, sojasaus, gember en honing. Roer goed en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
- Gaar de noedels volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Laat, eenmaal gaar, uitlekken.
- Verhit ondertussen de rijstolie (of arachide) in een wokpan. Schroei de stukjes vlees (laat eerst even uitlekken) op hoog vuur en roer voortdurend.
- Voeg na vijf minuutjes de broccoli- en bloemkoolroosjes met de geroosterde sesamzaadjes toe. Blijf voortdurend roeren en roerbak tot de groentjes warm - maar knapperig - zijn (mik op 5 à 10 minuten baktijd).
- Voeg tot slot de resterende marinade toe, roer er de noedels onder en laat nog even warmen. Voeg eventueel nog een beetje water toe om alles wat losser en sappiger te maken. Bestrooi met de koriander en dien op. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind