Recepten - diner
Antipasti-salade met kikkererwten
Salades saai? Niet als je deze volwaardige en geweldig smaakvolle salade hebt geprobeerd. Antipasti zijn de typische, gevarieerde hapjes die in Italië als aperitiefhapje worden geserveerd. Deze salade voegt verschillende ingrediënten uit die categorie samen in een royale salade die schittert als lunch of lichte maaltijd. De flinke portie kikkererwten zorgt er voor dat brood overbodig wordt en je een gezond maar voldaan gevoel hebt.
Tags: anitpasti, antipasto, aperitief, artisjok, artisjokharten, babyspinazie, diner, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kikkererwten, knoflook, licht, low carb, lunch, mediterraans, mosterd, mozzarella, mozzarellaballetjes, olijfolie, olijven, pepperonici, rode ui, salade, salami, spinazie, trostomaatjes, trostomaten, zwarte olijven
Salade van meloen, mozzarella en Parmaham (Sandra Bekkari)
Deze heerlijke, zomerse salade is fraai voorbeeld van gezonde powerfood! De frisse stukjes meloen worden een waar festijn na een snelle marinade in porto en passen heerlijk bij de zoute smaak van Parmaham. Perfect op een warme dag of wanneer je lekker licht en toch gezond wil tafelen.
Tags: basilicum, blauwe bessen, dieet, diner, gedroogde ham, gezond, gezond tafelen, groene kruiden, ham, kaas, kruidig, licht, luchtig, lunch, mager, mediterraans, meloen, mozzarella, munt, Parma, parmaham, porto, powerfood, rode porto, rucola, salade, sana, Sandra Bekkari, superfood, vakantie, verfrissend, vermageren, warme dagen, zomer, zomers
Risotto met geroosterde scampi en paprika
Deze verleidelijk lichte risotto met gegrilde scampi is de perfecte keuze voor een gezellig diner of een knusse tête-à-tête. Risotto is vaak een zwaar gerecht, voornamelijk door de behoorlijke hoeveelheid Parmezaanse kaas. In dit recept niets van dit, dit elegant gerecht barst van smaak zonder op de maag te liggen.
Tags: diner, droge witte wijn, gamba, gamba's, garnaal, garnaalstaarten, gegrild, gerookt paprikapoeder, gerookte paprika, gezellig, grillen, intiem, italiaans, Italië, liefde, oven, paprika, paprikapoeder, rijst, risotto, rode paprika, romantisch, saffraan, scampi, scampi's, tête-à-tête, valentijn, vis, witte wijn, zeevruchten
New York Sour
Een New York Sour is een karaktervolle cocktail voor liefhebbers van wijn en whisky. Niet meteen wat je op een zomers terrasje wil drinken, wel perfect op een kille avond of als origineel nagerecht.
Tags: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, avond, bourbon, chique, citroen, citroensap, cocktail, dessert, diner, drank, drankje, ei, eieren, eiwit, feest, feestelijk, herfst, nagerecht, new york, NY, rode wijn, siroop, sour, sterke drank, verwarmend, whiskey, whisky, wijn, winter, winters, zondag
Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Tags: alle seizoenen, Brits, brood, champignon, chowder, diner, Engeland, Engels, gerookt spek, Groot-Brittanië, Ierland, Iers, kabeljauw, krielaardappelen, krieltjes, kust, lunch, maaltijdsoep, mosselen, noordzee, peterselie, polak, prei, room, schaaldieren, Schotland, Schots, seafood, selder, soep, spek, spekjes, spekreepjes, vis, visbouillon, whiskey, whisky, winter, winters, wortel, zalm, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt
Pastasalade met courgette en garnaaltjes
Met deze lauwe salade zorg je in een handomdraai voor een gezonde en originele lunch of een lekker licht avondmaal. Perfect om ook op drukke dagen voldoende gezond te eten zonder dat je op smaak moet inboeten.
Thaise soep met vis en butternutpompoen (Colruyt)
Heb je zin om wat avontuurlijker te keuken met exotische ingrediënten? Heb je echter geen zin in een winkelkar vol nieuwe/dure producten én ben je nog niet echt bekend of ervaren met niet-Europese keukens? Dan is dit eenvoudige recept van Colruyt een ware droom: een eenvoudige maaltijdsoep met malse stukjes vis en een toffe introductie in de Aziatische/Thaise keuken.
Tags: Aziatisch, Azië, bitternut, butternutpompoen, citroengras, Colruyt, curry, diner, éénpansgerecht, eenvoudig, exotisch, kabeljauw, koolvis, lunch, maaltijdsoep, makkelijk, noedels, noodles, Oosters, Orientaals, origineel, paprika, pasta, pittig, pompoen, rode curry, schelvis, simpel, speciaal, spicy, spinazie, Thailand, Thais, vis, wereldkeuken, witte vis
Pastinaaksoep met knapperige erwtjes
De start van de herfst staat in de keuken synoniem voor de start van het soepseizoen! Niks smaakt beter op een gure dag dan een dampende kom verse soep. Eén van de lekkerste (en lange tijd vergeten) soepgroentjes: pastinaak!
Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst
De smaakvolle en rijkgevulde Aziatische keuken blijft een dankbare inspiratiebron voor ons, Europeanen. Met de juiste ingrediënten is het bovendien helemaal niet moeilijk om behoorlijk traditionele en smaakvolle gerechten te bereiden. Deze fris-pikante maaltijdsoep is erg makkelijk en gebaseerd op de Thaise keuken.
Tags: Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, bouillon, currypasta, diner, exotisch, fris, garnaal, garnaalstaarten, garnalen, groentebouillon, kip, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, look, lunch, makkelijk, Orient, Orientaals, origineel, pepertjes, pikant, pittig, rijst, rode curry, rode pepers, rode pepertjes, scampi, smaakvol, soep, Thai, Thailand, Thais, voorgerecht, wereldkeuken
Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.
Tags: aardappelen, barbecue, basilicum, bbq, buiten koken, citroen, coeur de boeuf, diner, eenvoudig, grill, kappertjes, ketchup, licht, lunch, makkelijk, origineel, patatten, Piet Huysentruyt, puree, terras, tomaat, tomaten, vis, vleestomaten, vtm, vtm koken, zomers, zonnig, zwaardvis
Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.
Tags: Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, diner, eenvoudig, ei, eieren, Emmentaler, Frans, Franse keuken, gemalen kaas, gerookt, gerookt spek, groentetaart, Gruyère, hartig, kaas, klassiek, Lorraine, lunch, makkelijk, nootmuskaat, opgeklopt, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, prei, preiwit, quiche, quiche Lorraine, room, simpel, snack, spek, spekjes, spekreepjes, spelblokjes, typisch, ui