Tijm | Tijm |

 

Recepten - tijm

Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen (Jeroen Meus)

Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen (Jeroen Meus)
Jeroen Meus veroverde Vlaanderen (letterlijk) met dagelijkse kost: lekkere, maar alledaagse gerechten die iedereen kan klaarmaken. Typische klassiekers van bij ons horen daar regelmatig bij. Zoals dit recept: rode kool, een malse kotelet en een eenvoudig gekookt patatje: genieten maar!

Filet mignon met witte bonen en prei (Jamie Oliver)

Filet mignon met witte bonen en prei (Jamie Oliver)
Wie houdt van een fijn stukje rundsvlees en dat heel erg wil laten schitteren zonder lepels saus of andere overheersende ingrediënten moet dit eenvoudige recept van Jamie Oliver proberen. Hij combineert een botermals stukje Filet Mignon met prei en witte bonen. Eenvoudig maar doeltreffend. Bovendien hoef je er niet per sé iets van koolhydraten (brood, aardappel, pasta,...) aan toe te voegen. Lekker en gezond!

Gehaktballetjes met andijviestamppot en picklessaus (Jeroen Meus)

Gehaktballetjes met andijviestamppot en picklessaus (Jeroen Meus)
Gehaktballen zijn altijd weer een succes, op welke manier je ze ook klaarmaakt. Dat weet ook Jeroen Meus die in dit recept voor een stamppot van andijvie en een picklessausje als bijgerechten kiest. De perfecte dagelijkse kost voor jong en oud!

Pasta met spek en wintergroentjes

Pasta met spek en wintergroentjes
Een stevige pot dampende pasta in een royale kaassaus met spekjes en wintergroentjes. Klinkt dat als het perfecte avondmaal na een kille dag? Dat vinden wij ook, aan de slag!

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)
De beste gerechten zijn vaak de meest klassieke. Ze zijn immers beproefd, vertrouwd en geperfectioneerd doorheen de tijd. Zo is een simpele varkenshaas, indien juist gebakken, heerlijk in alle eenvoud. Vul aan met een jagerssausje, en je hebt een tijdloze klassieker die altijd past, weet topchef Wout Bru.

Taco’s met zalm

Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.

Everzwijnragout

Everzwijnragout
Een klassieker die je elk wildseizoen minstens één keer moet klaargemaakt hebben? Everzwijnragout! Door het karaktervolle vlees langzaam maar lang te pruttelen krijg je een botermals stoofpotje dat elke koude dag zo opwarmt. Ontdek hier ons favoriete recept om deze lekkernij te bereiden.

Spaanse rijst met halloumi

Spaanse rijst met halloumi
De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!

Hertensteak archiduc

Hertensteak archiduc
Wanneer het feestelijk maar toch simpel en vooral lekker mag zijn, is het een prima idee om klassiekers lichtjes te pimpen. Neem nu een klassieke steak-archiduc. Deze klassieker met een romige champignonsaus wordt meteen heel wat feestelijker wanneer je de rundssteak vervangt door een hertensteak. Benieuwd? Lees het recept hieronder.

Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)

Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!

Ovenschotel met worstjes, appel, patatjes en paprika (Sofie Dumont)

Ovenschotel met worstjes, appel, patatjes en paprika (Sofie Dumont)
Zin in een oersimpel maar oerdegelijk gerecht waarbij de oven alles doet en je ook de allerkleinste eters overtuigt om een tweede portie op te scheppen? Dit recept van Sofie Dumont is wat je zocht zonder het zelf te beseffen!

Gepaneerde koteletten op Italiaanse wijze

Gepaneerde koteletten op Italiaanse wijze
Een ouderwetse varkenskotelet is een lekker stukje vlees dat we gerust weer wat vaker op het menu mogen zetten. Veel mensen zijn er echter minder dol op omdat het vlees snel taai wordt wanneer je het bak. Daar is dit originele recept de perfecte oplossing voor: dankzij een knapperig korstje met Italiaanse kruiden blijft het vlees extra mals.

Pasta met gehakt en witte kool

Pasta met gehakt en witte kool
Witte kool is een voedzame en dankbare wintergroente waar je alle kanten mee uit kan. Ook een simpele pasta met gehakt, bijvoorbeeld. Perfect voor die dagelijkse zoektocht naar lekker, betaalbaar en makkelijk eten.

Kip met citroen en knoflook (Rick Stein)

Kip met citroen en knoflook (Rick Stein)
Het comfort van een smaakvolle ovenschotel valt nauwelijks te onderschatten. Minimum input, maximum output. De Britse kok Rick Stein vertelt in dit recept hoe hij met een minimum aan ingrediënten een heerlijke schotel met kip, venkel, courgette, aardappel en citroen klaarmaakt.