Bloem | Bloem |

 

Recepten - bloem

Varkenswangetjes met bruin bier en puree (Sofie Dumont)

Varkenswangetjes met bruin bier en puree (Sofie Dumont)
Wanneer je een botermals stukje vlees wil geproefd hebben, kan je niet om varkenswangetjes heen. De botermalse smaak is hemels wanneer je ze langzaam laat stoven. In dit recept vertelt Sofie Dumont wat haar geheim is (behalve geduldig zijn): een rijke saus met bruin bier en worteltjes. Heerlijk met een smeuïge aardappelpuree!

Macaroni met kip, spinazie en erwtjes (Jeroen Meus)

Macaroni met kip, spinazie en erwtjes (Jeroen Meus)
Een populaire keuze om het hele gezin te plezieren? Macaroni met kaassaus, natuurlijk! Ook Jeroen Meus zijn gezin is er dol op, vooral wanneer hij deze variant met kip, spinazie en erwtjes bereidt. Alledaagse kost van de bovenste plank!

Sticky bloemkoolroosjes

Sticky bloemkoolroosjes
Dol op (vegetarisch) snacken? Dan zijn deze sticky bloemkoolroosjes absoluut het proberen waard!

Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)

Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)
Hoewel de naam 'Zeewolf' misschien iets gruwelijks doet vermoeden, is het een erg smaakvolle en verfijnde vissoort die zich uitstekend laat combineren met allerlei ingrediënten. Het kookteam van Colruyt vult de lekkere vis in dit recept aan met gestoofde champignons in een kerriesaus. Klassiek, en toch ook weer niet!

Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)

Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)
Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.

Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus (Colruyt)

Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus (Colruyt)
Een knapperig stukje vis in een korstje met verse tartaarsaus? Daar kan niemand neen tegen zeggen! Lees in dit recept hoe het kookteam van Colruyt die simpele maar heerlijke klassieker klaarmaakt met roodbaars. Serveer er frietjes en een knapperig slaatje bij en genieten maar!

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst
Geen betere combo dan kip en rijst. Hoe je die twee combineert kan op talloze manieren, op z'n Mexicaans bijvoorbeeld! Leer in dit recept hoe je zonder moeite een alledaagse portie comfort food op tafel zet die toch voedzaam en vers is!

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)
Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!

Everzwijnragout

Everzwijnragout
Een klassieker die je elk wildseizoen minstens één keer moet klaargemaakt hebben? Everzwijnragout! Door het karaktervolle vlees langzaam maar lang te pruttelen krijg je een botermals stoofpotje dat elke koude dag zo opwarmt. Ontdek hier ons favoriete recept om deze lekkernij te bereiden.

Tortellini met prei en spinazie

Tortellini met prei en spinazie
Wanneer je graag pasta eet en niet veel tijd of inspiratie hebt, is tortellini een puike keuze. Deze gevulde pasta garandeert alvast twee ingrediënten: pasta en, afhankelijk van de vulling: vlees of veggie. Al wat jij nog moet doen is een lekkere saus voorzien. In dit recept kiezen we voor prei, spinazie en mascarpone.

Hertensteak archiduc

Hertensteak archiduc
Wanneer het feestelijk maar toch simpel en vooral lekker mag zijn, is het een prima idee om klassiekers lichtjes te pimpen. Neem nu een klassieke steak-archiduc. Deze klassieker met een romige champignonsaus wordt meteen heel wat feestelijker wanneer je de rundssteak vervangt door een hertensteak. Benieuwd? Lees het recept hieronder.

Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm (Colruyt)

Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm (Colruyt)
Smakelijke hapjes op feestelijke momenten hoeven niet moeilijk te zijn om toch verrassend en lekker te zijn. Dit vlotte hapje van het receptenteam van Colruyt combineert zelfgemaakte, kleine röstis met gerookte zalm en een pittige crème van mierikswortel. Smullen!

Gepaneerde koteletten op Italiaanse wijze

Gepaneerde koteletten op Italiaanse wijze
Een ouderwetse varkenskotelet is een lekker stukje vlees dat we gerust weer wat vaker op het menu mogen zetten. Veel mensen zijn er echter minder dol op omdat het vlees snel taai wordt wanneer je het bak. Daar is dit originele recept de perfecte oplossing voor: dankzij een knapperig korstje met Italiaanse kruiden blijft het vlees extra mals.

Reestoverij met chianti

Reestoverij met chianti
Het wildseizoen is voor fijnproevers een groot feest. Vooral ree is een populaire keuze: het vlees heeft een uitgesproken maar verfijnde smaak. Dat past perfect bij de delicate smaak van chianti: een Italiaanse rode wijn die heerlijk is in stoofpotjes. Zoals dit recept: laat alle smaken van de herfst perfect samenkomen in dit traag gegaarde, mediterrane gerecht.

Zalm forestière

Zalm forestière
Surf and turf, zee en land, vis en vlees: noem het hoe je wil - de combinatie kan ontzettend lekker zijn. Dit snelle en gevarieerde gerecht combineert een traditioneel "houthakkerspannetje" (spek, aardappel, champignons, bonen & kruiden) met een malse zalmfilet. Heerlijk en toch alledaags.