Recepten - Pasen
Omelet met groene asperges
Een omelet is lekker in alle eenvoud. Een paar extra's kunnen echter voor een flinke meerwaarde zorgen. Veel hoeft dat niet te zijn, zoals dit recept met groene asperges bijvoorbeeld. Naast de knapperige aspergepunten zorgen een paar zongedroogde tomaatjes voor een heerlijk lente-gevoel. Zalig als brunch of lunch, zeker rond Pasen.
Tagged With: asperge, aspergepunten, asperges, brunch, eenvoudig, ei, eieren, fris, groene asperges, lente, lunch, met brood, omelet, ontbijt, Pasen, simpel, tomaten, vegetarisch, veggie, zongedroogde tomaten
Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Tagged With: aperitief, aperitiefhapje, apero, borrelhapje, chili, curry, gehakt, gehaktbal, gehaktballetjes, gember, hapje, koriander, origineel, pikant, pittig, rund, runds, rundsvlees, snack, tapa, tapas, Thai, Thailand, Thais, verrassend
Biscuit met rode vruchten
Elk feestelijk moment is geschikt om iets lekkers te bakken. Met dit recept kan je de traditionele cake even laten voor wat ze is, waarom geen volwaardige biscuit met een verrassende (en makkelijke!) vulling van rode vruchten? Je kan dit recept bovendien gebruiken als basisrecept voor eender welke biscuit.
Tagged With: aardbeieden, bessen, biscuit, biscuittaart, bosbessen, dessert, familie, feest, feestelijk, frambozen, fruit, grootmoeders keuken, inderen, kerstmis, kids, klassiek, klassieker, nagerecht, oven bakken, Pasen, pudding, rode vruchten, room, slagroom, taart, traditie, traditioneel, vanille, vegetarisch, verjaardag, verjaardagsfeest, verjaardagsfeestje, zoet, zondag, zondagse kost
Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)
Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!
Tagged With: authentiek, balletjes, Belgisch, Belgische keuken, boerenkost, bomma, brunch, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieken, lunch, met brood, middagmaal, noordkrieken, oma, ontbijt, paasbrunch, Piet Huysentruyt, sos piet, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaamse keuken, zoet en zout, zondag
Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.
Tagged With: amuse, Aziatisch, chili, fijngehakt, gember, gerookte zalm, hapje, japan, Japans, knoflook, lente-ui, look, Oosters, Orientaals, rauwe vis, rijstazijn, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, soja, sojasaus, tapa, tapas, tartaar, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm
Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, Aziatisch, chili, chilipeper, chilivlokken, fris, fusion, glaasje, hapje, ijsberg, ijsbergsla, japan, Japans, knapperig, kokos, kokosmelk, kommetje, munt, Oosters, pikant, pittig, salade, starter, tapa, tapas, verrassend, verse zalm, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm, zalmfilet
Glaasje met garnalen en avocado
Een fraai hapje is de perfecte eye-catcher om een feestelijk moment lekker te starten. Wanneer je hapjes presenteert in een glaasje zorg je er bovendien voor dat ze makkelijk uitgedeeld en opgegeten kunnen worden. Dit feestelijke hapje met garnalen, verse kaas en avocado is lekker en toch eenvoudig.
Tagged With: amuse, chic, chique, citroen, cocktail, cocktailparty, dille, eenvoudig, feestelijk, fris, garnaaltjes, garnalen, glaasje, glas, grijze garnalen, guacamole, hapje, in een glaaasje, kaas, kerst, kerstmis, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, party, Pasen, roomkaas, tapa, tapas, verfrissend, verse kaas, voorgerecht
Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango (Colruyt)
Originele hapjes voor een feestelijke gelegenheid, vragen om een verrassende combinatie van smaken. In dit toffe recept van Colruyt wordt dat idee perfect uitgevoerd: een toastje van peperkoek met het sappige van mango en karaktervolle van zwarte pens. Een heerlijk hapje voor elk feestelijk moment!
Tagged With: aperitief, aperitieven, Colruyt, feest, feestelijk, hapje, herfst, kerst, kerstmis, koud, koud hapje, makkelijk, mango, origineel, Pasen, peperkoek, speciaal, tapa, tapas, toast, toastje, uienconfijt, verjaardag, verrassend, winter, zoet-zout, zwarte pens
Stoofpotje van lam (Sofie Dumont)
Dit recept is een echte feestfavoriet van Sofie Dumont. Kerstmis, Pasen, een verjaardag,... met dit karaktervolle stoofpotje - dat helemaal niet moeilijk om klaar te maken is - kan je het hele jaar door uitpakken!
Aardappelgratin
Een echte klassieker uit de Franse keuken: aardappelgratin! Dit smeuïge bijgerecht vraagt een extra inspanning in vergelijking met frietjes of kroketjes, maar kan ontzettend lekker smaken en een maaltijd stukken feestelijker maken. Ontdek hier het basisrecept.
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelgratin, Belgische keuken, bijgerecht, feest, feestelijk, Frans, Franse keuken, gegratineerd, gratin, gratin dauphinois, grootmoeders keuken, kaas, klassiek, klassieker, knoflook, look, mandoline, melk, nootmuskaat, oven, ovenschotel, room, typisch, vegetarisch, veggie, zondag, zondagse kost
Mousse van advocaat
In volle voorbereiding voor een feestelijk moment (Kerstmis, Pasen, verjaardag,...) en nog geen origineel dessert gevonden waar je weinig werk aan hebt? Zoek niet langer, met dit stevig afsluitertje gaat geen enkele gast van tafel!
Tagged With: advocaat, biscuit, boudoir, boudoirs, chocomousse, dessert, eieren, eigeel, eiwit, feest, feestelijk, gesuikerd, kattentongen, kerst, kerstmis, koek, koekjes, mascarpone, nagerecht, natafelen, nieuwjaar, opgeklopte room, origineel, oud en nieuw, Pasen, room, suiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, witte chocolade, zoet, zoetigheid
Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)
Wanneer je in volle voorbereidingsfase voor een feestelijk moment zit, kan het soms lelijk tegenvallen om lekkere dingen te vinden die origineel zijn en toch snel klaargemaakt kunnen worden. Vanuit die filosofie bedacht Sandra Bekkari dit leuke hapje. Snel klaar, gezond en een lust voor het oog.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, aperitiefje, bezoek, citroen, citroensap, ei, eieren, feest, feestelijk, fris, granaatappel, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, hapje, kerst, kerstmis, king krab, kingkrab, krab, maritiem, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, peterselie, rode currypasta, Sandra Bekkari, smaakvol, verjaardag, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, yoghurt, zee, zondag
Blackwellsaus
Een lekker stukje vlees is niet compleet zonder een passend sausje. Vooral varkensvlees kan zich geen betere partner dan deze blackwell-saus voorstellen. Dit klassieke, romige sausje met pickles is perfect om jouw diner compleet te maken.
Tagged With: bijgerecht, blackwell, Blackwellsaus, Brits, bruine fond, klassiek, klassieker, pickles, roomsaus, roomsausje, saus, sausje, Varken, varkenshaas, varkensvlees, Vlaamse klassieker, Vlaamse klassiekers, zondagse kost
Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Tagged With: bosvruchten, comfort food, comfortfood, dessert, dessertje, desserts, easy, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, karamel, makkelijke recepten, nagerecht, nagerechten, panna cotta, romig, rood fruit, room, simpel, suiker, vanille, vanillestok, vanillestokje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetig, zoetigheid
Advocaattaart (Piet Huysentruyt)
Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.
Tagged With: advocaat, advocaatlikeur, boter, boudoir, boudoirkoekjes, boudoirs, dessert, ei, eieren, eierlikeur, fris, gelatine, koffie, kristalsuiker, nagerecht, Pasen, Piet Huysentruyt, romig, room, smeuïg, suiker, taart, thee, zoet





