Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!
Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 700 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 100 gram paneermeel
- 1 bokaal ontpitte krieken op sap
- 1 eetlepel maïszetmeel
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Meng het gehakt met het ei en paneermeel. Breng voldoende op smaak met peper en zout.
- Rol redelijk dikke balletjes van het gehakt.
- Verhit een flinke klont boter in een ruime pan. Bak de balletjes rondom bruin en laat gedurende een kwartiertje sudderen.
- Laat het maïszetmeel oplossen in een beetje koud kriekensap. Roer goed, totdat er geen klonters meer zijn.
- Haal de gehaktballen uit de pan en blus met het kriekensap. Roer alle aanbaksels los en voeg het maïszetmeel toe.
- Laat de tot slot krieken warmen in de saus. Serveer met de gehaktballetjes en brood. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind