Recepten - tomaat
Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Tagged With: België, Belgisch, bonen, bouillon, eenvoudig, fusion, groentebouillon, italiaans, Italië, laurier, linguine, look, makkelijk, olijf, olijfolie, olijven, pasta, prinsessenbonen, simpel, snel, snel klaar, snijbonen, snijboontjes, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganisme, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wereldkeuken, witte wijn, zwarte olijven
Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.
Tagged With: aardappelen, barbecue, basilicum, bbq, buiten koken, citroen, coeur de boeuf, diner, eenvoudig, grill, kappertjes, ketchup, licht, lunch, makkelijk, origineel, patatten, Piet Huysentruyt, puree, terras, tomaat, tomaten, vis, vleestomaten, vtm, vtm koken, zomers, zonnig, zwaardvis
Scampi’s in pestosaus met tomatenbulgur (Colruyt)
Dit smaakvolle recept van Colruyt kan je zowel inzetten als voor- en hoofdgerecht. De vele smaken maken dit een eenvoudig maar erg lekker gerechtje, ideaal op een zomerse dag.
Tagged With: bulgur, Colruyt, courgette, eenvoudig, garnaal, garnalen, groene pesto, hoofdgerecht, makkelijk, pesto, pesto Genovese, room, scampi, scampi's, simpel, snel, tijgergarnalen, tomaat, tomaten, vakantie, vis, voorgerecht, zee, zeevrucht, zeevruchten, zomer, zonnig
Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta
Een lekkere pasta gaat er altijd in. Het fijnste aan pastabereidingen is dat je steeds weer alle kanten uit kan. In dit simpele recept worden lekkere garnalen gecombineerd met de fijne smaak van venkel. Wat romige ricotta zorgt voor een smeuïg resultaat dat absoluut het proberen waard is.
Tagged With: alledaags, eenvoudig, fettucinne, garnaal, garnalen, gemakkelijk, Italië, makkelijk, munt, pasta, pastaslierten, reuzegarnalen, ricotta, room, scampi, simpel, snel klaar, tagliatelle, tomaat, tomaat-venkel, vakantie, venkel, venkelsaus, zeevruchten, zon, zonnig, zuiders
Ovengebakken groentjes met zwarte polak
Zin in het beste van een ruime selectie groentjes? Zoek niet verder, met niet meer dan een oven, wat verse kruiden en een beetje snijwerk haal je het gezondste en meest smaakvolle naar boven. Enkele magere stukjes vlees zorgen voor een smakelijke afwerking.
Tagged With: aardappel, aardappelen, beginner, bloemkool, broccoli, courgette, eenvoudig, gezond, groenten, groentjes, kerstomaten, knoflook, koolrabi, look, mager, makkelijk, omega 3, oven, ovengebakken, simpel, tijm, tomaat, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, venkelzaad, vis, wortel, zwarte polak
Asperge-tomatensoep met kruidenkaas en gerookte zalm
Dit heerlijk soepje laat een frisse lentewind door je keuken waaien. Met kraakverse asperges en rijpe tomaten maak je een lekker soepje dat, eens afgewerkt met wat kruidenkaas en gerookte zalm, als feestelijk voorgerecht kan dienen!
Tagged With: asperge, asperges, dille, eenvoudig, feest, feestelijk, gerookte zalm, kaas, kruidenkaas, lente, makkelijk, mixen, mixer, opgeklopte kaas, simpel, soep, tomaat, tomaten, voorgerecht, witte asperges, zalm
Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens)
Pascale Naessens kan als geen ander toveren met heel eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een prima voorbeeld van haar talent: een smaakvol, mager en toch eenvoudig gerecht op tafel zetten. Een absolute aanrader voor vis- en aspergeliefhebbers.
Waterzooi van kalkoenfilet en spinazie (Colruyt)
Waterzooi is een lekkere specialiteit uit België. Het idee is simpel: je maakt een stevig éénpansgerecht dat het midden houdt tussen soep en een stoofpot. Het allerleukste aan een waterzooi is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten. Dit recept helpt je een smaakvolle versie te maken met botermalse kalkoen en smeuïge spinazie.
Tagged With: aardappel, alledaags, bladspinazie, boerenkost, champignons, éénpansgerecht, eenvoudig, gevogelte, kalkoen, kalkoenborst, kalkoenfilet, kippenbouillon, klassiek, Parijse champignons, room, simpel, soep, spinazie, stoofpot, stoven, tomaat, waterzooi
Full Irish Breakfast
Een stevig ontbijt kan geweldig smaken en geeft je energie voor de hele dag. Steek het water over en die wijsheid wordt extra in de verf gezet. Het is voor velen een raar idee om 's morgens zo royaal te ontbijten, nochtans kan je beter uitgebreid ontbijten in plaats van lunchen of dineren. Een Full Irish Breakfast kan je prima vergelijken met een English Breakfast, in Ierland is het echter dat tikje verfijnder. Dit recept helpt je op weg om een Iers ontbijt uit de duizenden op tafel te toveren.
Tagged With: 's morgens, black pudding, bonen, Brits, champignons, eieren, Engeland, Engels, feest, feestelijk, Full Irish Breakfast, gesauteerd, Groot-Brittanië, Ierland, Iers, kerstomaatjes, kerstomaten, koffie, ochtend, omelet, ontbijt, oven, pens, pudding, roerei, royaal, sauteren, scrambled eggs, spek, spiegelei, thee, toast, tomaat, tomaatjes, white pudding, witte bonen, witte bonen in tomatensaus, witte pens, worst, zwarte pens
Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!
Komkommermaantjes met kruidenkaas
Met dit makkelijke maar smakelijke hapje zal je gasten tijdens elk seizoen kunnen plezieren. De frisse komkommer vormt een lekker duo met de smeuïge kaas, afgewerkt met de kruidigheid van verse basilicum de volheid van een zongedroogd tomaatje.
Tagged With: amuse, aperitief, basilicum, eenvoudig, feest, hapje, kaas, kerst, kerstmis, komkommer, komkommermaantje, koud, kruidenkaas, leuk idee, makkelijk, op voorhand, opgeklopte kaas, Pasen, prikker, Provençaalse kruiden, simpel, snel, tapa, tapas, tomaat, verse kaas, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaat
Pestotoastjes met spinazie
Een makkelijk en lekker hapje komt tijdens allerlei feestelijkheden steeds weer van pas. Dit recept leert je een uiterst eenvoudig en toch bijzonder smaakvol (vegetarisch) toastje te maken waar al je gasten van zullen smullen. Lekker als hapje, amuse, voorgerecht of lunch.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, brood, feest, feestelijk, gedroogde tomaat, gestoofd, gezond, groene pesto, hapje, kerstmis, makkelijk, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, snel, spinazie, stokbrood, toast, toastje, tomaat, ui, vegetarisch, vlug, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaatjes
Mexicaanse lasagna (Nigella Lawson)
Verrassende gerechten zijn niet altijd makkelijk te bereiden, dikwijls zijn de ingrediënten niet vanzelfsprekend of vraagt de bereiding (veel) meer moeite dan gebruikelijk. Dit Mexicaans geïnspireerde en vegetarisch gerecht van de Britse topchef Nigella Lawson is buitengewoon origineel en zeker zo eenvoudig om maken. Zeker en vast de moeite waard om te proberen!
Tagged With: amerikaans, bonen, cheddar, chili, exotisch, geen vlees, kaas, ketchup, koriander, leuk, maïs, Mexicaans, Mexico, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, oven, pikant, pittig, tex mex, texmex, tomaat, tomaten, tomatensaus, tortilla, vegetarisch, wrap, wraps, zuiders, zwarte bonen
Italiaans tapabord Margherita
Er bestaat niets gezelliger dan tijdens de zomermaanden lekker te aperitieven. De Spaanse traditie van tapas staat dan ook voor velen gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. Met dit eenvoudige recept haal je er een vleugje klassiek Italië bij. Ideaal op een zonnige dag met een fris glaasje wijn.
Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti
Aperitiefhapjes hoeven je niet, op zoek naar exotische ingrediënten, naar de winkel te jagen. Ook met alledaags materiaal maak je iets lekker - en zeker zo origineels! - klaar.
Tagged With: alledaagse, amuse, Belgisch, courgette, Duits, feestje, fusion, gegratineerd, gegrild, gewoon, gratineren, grillen, hapje, italiaans, kalkoen, kalkoenfilet, kalkoenschitzel, komkommer, krokant, makkelijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, rosti, schnitzel, tapa, tomaat, tomaten, voorgerecht





