Feest? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Feest? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - feest

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)
De beste gerechten zijn vaak de meest klassieke. Ze zijn immers beproefd, vertrouwd en geperfectioneerd doorheen de tijd. Zo is een simpele varkenshaas, indien juist gebakken, heerlijk in alle eenvoud. Vul aan met een jagerssausje, en je hebt een tijdloze klassieker die altijd past, weet topchef Wout Bru.

Taco’s met zalm

Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.

Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)

Reemedaillons met gebakken aardpeer (Colruyt)
Seizoensgebonden koken is niet alleen genieten van producten die op hun best zijn, het is ook beter voor de portemonnee. Het receptenteam van Colruyt legt in dit recept uit hoe je met simpele, maar ontzettend smaakvolle ingrediënten een op-en-top wintergerecht klaarmaakt met een feestelijk randje: reemedaillons en aardpeer met uiensaus!

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)
Supermakkelijk en supersnel een simpel hapje voorzien waar je een vrij grote groep eters mee kan plezieren? Jamie Oliver heeft de perfecte oplossing: boter, tonijn en kappertjes!

Minipizza’s van courgette (Sandra Bekkari)

Minipizza’s van courgette (Sandra Bekkari)
Het gevaar van allerlei lekkere hapjes op feestelijke momenten is dat je buik snel vol raakt en het niet noodzakelijk gezonde dingen waren. Daar weet Sandra Bekkari een oplossing voor: simpele maar lekkere mini-pizza's van courgette en tomaat. Verrassend, licht en gezond maar overheerlijk!

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!

Hertengebraad met zoet witloof en knolselderpuree (Colruyt)

Hertengebraad met zoet witloof en knolselderpuree (Colruyt)
Feestelijk tafelen, of het nu Kerstmis, Nieuwjaar of gewoon een gezellige avond met vrienden is, doe je het beste met wild in de wintermaanden. Een hertengebraad is bijvoorbeeld heel uitgesproken en toch zacht van smaak, heerlijk met een smeuïge puree en witloof met een zoet accentje.

Slanke tiramisu (Sandra Bekkari)

Slanke tiramisu (Sandra Bekkari)
Tiramisu is een populair, Italiaans nagerecht op basis van mascarpone. Heerlijk, maar soms wat zwaar en misschien net iets te gesuikerd. Daar heeft Sandra Bekkari een oplossing voor! Zeker zo lekker, heel wat gezond: een slanke tiramisu.

Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm (Colruyt)

Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm (Colruyt)
Smakelijke hapjes op feestelijke momenten hoeven niet moeilijk te zijn om toch verrassend en lekker te zijn. Dit vlotte hapje van het receptenteam van Colruyt combineert zelfgemaakte, kleine röstis met gerookte zalm en een pittige crème van mierikswortel. Smullen!

Pepernotencake

Pepernotencake
Kwam Sinterklaas langs en heb je heel wat pepernoten die niet op raken? Of ben je simpelweg dol op deze kleine lekkernij die vooral in Nederland populair is? Deze eenvoudige cake die er toch heel feestelijk uitziet is in beide gevallen de perfecte oplossing.

Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)

Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)
Wanneer het wildseizoen start wrijven lekkerbekken zich in de handen! Dit recept van supermarkt Colruyt combineert twee absolute toppers: malse reemedaillons met kraakverse champignons. Alledaagse en toch feestelijke kost waar je zelfs een kerst- of nieuwjaarsfeest mee kan opwaarderen.

Oostendse Noordzeetong

Oostendse Noordzeetong
Fijnproevers en liefhebbers van vis weten dat een kraakverse noordzeetong een absolute delicatesse is. En behalve knapperige frietjes heeft de smaakvolle vis weinig extra nodig. Alhoewel. Zoals je in dit recept kan ontdekken, doen ze er in Oostende graag verse garnaaltjes en een romig sausje bij. Feestelijker wordt het niet.

Sint-jakobsnootjes en risotto met erwtjes, chorizo en munt (Jeroen Meus)

Sint-jakobsnootjes en risotto met erwtjes, chorizo en munt (Jeroen Meus)
Een (voor)gerechtje dat best chique is en toch niet vreselijk veel werk of moeilijke technieken vereist? Jeroen Meus heeft wat je zoekt: een smeuïge maar frisse risotto met erwtjes, chorizo en bovenal heerlijke Sint-jakobsnootjes. Iets duurder, maar elke euro waard!

Coquilles met chorizo en maïs

Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.

Oesters Kilpatrick

Oesters Kilpatrick
Talloze mensen zullen beweren dat oesters op hun allerbest wanneer je ze helemaal naturel serveert. Over smaken valt echter niet te twisten, ook warm zijn oesters ware delicatessen. Ontdek in dit recept een eenvoudige en traditionele bereiding met gerookt spek en worcestershiresaus. Perfect om een feestelijk moment in te zetten!