Recepten - paneermeel

Selder met gehaktballen

Selder met gehaktballen
Hoewel we selder vooral kennen als soepgroente, kan ze ook op de hoofdrol spelen in een gerecht. De ultieme klassieker: selder met gehaktballen! Dit eenvoudige gerecht kan op heel veel manieren bereid worden. In dit recept staan eenvoud en smaak centraal.

Thaise gehaktballetjes

Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.

Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)

Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)
Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!

Wijting à la moutarde (Jeroen Meus)

Wijting à la moutarde (Jeroen Meus)
Mosterd is een heel veelzijdig en dankbaar ingrediënt. Het kan zowel subtiel als heel aanwezig gebruikt worden. Dit recept van Jeroen Meus bouwt op de aloude Franse traditie om de typische mosterdsmaak flink in de verf te zetten. Dat past perfect bij de volle, rijke smaak van wijting.

Gehaktballetjes met mozzarella

Gehaktballetjes met mozzarella
Een simpele gehaktbal als hapje, klinkt dat een beetje saai? Niet als je ze vult! Met een beetje mozzarella en wat extra kruiding heb je plots een heel leuk hapje waar jong en oud van zullen smullen.

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Vogelnestjes

Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.

Champignons met ham

Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!

Gevulde paprika’s met aardappelwedges

Gevulde paprika’s met aardappelwedges
Voor een lekkere doordeweekse maaltijd waar jong en oud van kan smullen is dit recept perfect. Met smakelijk gehakt in malse paprika's en knapperige aardappelpartjes zet je in geen tijd een tof gerecht op tafel.

Balletjes met kriekjes op grootmoeders wijze

Balletjes met kriekjes op grootmoeders wijze
Deze oerklassieker is niet te versmaden! Zowel op feestelijke als alledaagse momentjes kan dit simpele gerecht smaken. Op grootmoederswijze is bovendien de allerbeste manier, dat weet iedereen. Geen idee of je oma het doet? Wij helpen je op weg!

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)
Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.

Kabeljauwhaasje op Vlaamse wijze met witloofpuree

Kabeljauwhaasje op Vlaamse wijze met witloofpuree
Met dit klassieke recept zal je lekkerbekken plezieren. Het laat de volle smaak van kabeljauw helemaal tot haar recht komen met een simpele, maar doeltreffende bereiding op basis van witte wijn en verse kruiden. De smeuïge en karaktervolle puree maakt deze alledaagse klassieker helemaal af.

Slasoep met kippengehaktballetjes (Jeroen Meus)

Slasoep met kippengehaktballetjes (Jeroen Meus)
Een frisse krop sla is een prima basis voor een knapperige salade, maar wist je dat je er ook een heerlijke soep mee kan bereiden? Met de deskundige hulp van Jeroen Meus maak je een lekkere pot soep die, vooral dankzij de lekkere balletjes, gesmaakt zal worden door het hele gezin!

Champignons gevuld met gehakt

Champignons gevuld met gehakt
Met dit eenvoudige hapje hoef je niet te zwoegen in de keuken maar zullen je gasten wel erg tevreden zijn. Ideaal als aperitiefje tijdens de feestdagen.

Kalkoen in champignonsaus

Kalkoen in champignonsaus
Lekkere alledaagse kost is niet ingewikkeld: een stukje vlees en een fijn groentesausje is dikwijls meer dan voldoende na een lange werkdag.