Recepten - Mediterraan - Italiaans
Risotto met scampi en venkel
Een smeuïge risotto smaakt altijd. Het leukste aan dit traditionele Italiaanse recept is dat er er heel combinaties mogelijk zijn. Deze combinatie van venkel en scampi zal je verrassen, ze is erg delicaat en smaakt heerlijk.
Spaghetti met garnalen en courgette (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, de basis van zijn kookkunsten ligt in Italië. Geen wonder dat de sympathieke 'Naked chef' nog steeds de kunst van een perfecte pasta begrijpt: eenvoudig maar boordevol smaak. Precies wat deze zachte spaghetti met courgette en garnalen/scampi is.
Tags: chili, courgette, courgettes, dille, eenvoudig, garnalen, italiaans, Italië, Jamie Oliver, look, makkelijk, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, reuze garnalen, rijkelijk, scampi, simpel, smaakvol, spaghetti, traditioneel, vis, zee, zeevruchten
Negroni
Deze verfrissende cocktail zou ontstaan zijn aan het begin van de 20ste eeuw in Italië. Over de precieze herkomst bestaan verschillende verhalen, over de juiste bereidingswijze is er dan weer opvallend veel consensus. Met campari, rode vermout en gin maak je zelf dit lekkere drankje.
Italiaanse omelet met pancetta en kerstomaat
Met eieren kan je in een wip een stevig ontbijt of smaakvolle lunch bereiden. Een verfijnde omelet vraagt amper werk en smaakt altijd. In dit recept gaan we de zonnige, zuiderse toer op met pancetta (Italiaans varkensspek), zoete kerstomaatjes en typische kruiden als basilicum en oregano.
Tags: basilicum, éénpansgerecht, ei, eieren, eigerecht, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kruidig, lunch, makkelijk, mediterraans, middagmaal, middellandse zee, omelet, ontbijt, oregano, pan, pancetta, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, simpel, smaakvol, snel klaar, spek, spekjes, tomaten, vlug, zomer, zonnig
Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)
Zeewolf is een heerlijke vissoort die bekend staat om de stevige structuur en volle smaak. Zo'n lekker stukje heeft niet veel nodig, weet ook Jeroen Meus. Vergezeld van een verfijnd groentesausje van mediterraanse invloeden en dunne pastaslierten, zet je een feestelijk gerecht op tafel.
Tags: alledaags, capellini, dagelijkse kost, erwten, fusion, gemakkelijk, groenten, groentesausje, Jeroen Meus, niet moeilijk, noordzee, oceaan, olijven, origineel, pasta, simpel, smaakvol, spaghetti, vis, witte vis, wortelen, zee, zeewolf, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)
De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?
Tags: authentiek, chili, eenvoudig, fris, garnalen, italiaans, Italië, Jamie Oliver, limoen, look, makkelijk, middellandse zee, pasta, puur, raketsla, rucola, scampi, seafood, simpel, smaakvol, toegankelijk, tomaten, warm, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zongedroogd, zongedroogde tomaatjes, zonnig, zuiders
Klassieke lasagna (Antonio Carluccio)
Een hete kom lasagne kan niemand versmaden. Het vraagt wat werk, maar het resultaat smaakt iedereen en altijd. Antonio Carluccio leert je in dit recept een heel authentieke lasagna maken. De uiterst simpele bolognese saus met runds- en lamsgehakt zorgt samen met de Parmezaanse kaas voor een pittige en smaakvolle lasagne.
Tags: Antonio Carluccio, bolognese, bolognesesaus, Carluccio, classic, comfortfood, dag op voorhand, gehakt, gehaktsaus, Italia, italiaans, Italië, kaassaus, klassiek, lamsgehakt, lasagna, lasagne, makkelijk, mediterraans, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastavellen, rundsgehakt, tomatensaus, witte saus
Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)
Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.
Tags: alle seizoenen, Antonio, Antonio Carluccio, italiaans, Italië, knoflook, leuk, look, napoletana, Napoli, Napolitaans, origineel, Paccheri con Ragù alla Napoletana, paccheripasta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, plaatselijk, rozijnen, rund, runderlapjes, runderlende, smaakvol, stoofpot, tomaten, traditioneel, witte wijn, zomer, zonnig
Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!
Kerstboomspiesjes van bladerdeeg en pesto
Tijdens de kerstdagen is het traditionele hapjesfestijn een onmisbaar culinair hoogtepunt. Origineel zijn - zonder gekke ingrediënten en/of uren werk - is echter niet altijd makkelijk, terwijl dat toch één van de fijnste dingen is als je zelf achter het fornuis staat. Laat dit leuke recept een hulp zijn!
Tags: aperitief, bijgerecht, bladerdeeg, feest, groene pesto, hapje, kerst, kerst en nieuw, kerstboom, kerstboomspiesje, kerstboomspiesjes, kerstfeest, kerstmis, luxe, makkelijk, nieuwjaar, oven, pasto, pesto Genovese, royaal, saté, soep, spies, spiesje, stok, stokje, vegetarisch, winter
Tagliatelle met kip, broccoli en radijsjes
Wanneer je zin hebt in een gezonder gerechtje - na iets te veel royale tafelmomentjes - denken we vaak aan saaie rauwkost. Nochtans kan je met een handvol gezonde ingrediënten iets klaarmaken dat lekker én gezond is. Deze pasta is perfect op een zonnige dag, maar is evengoed perfect als afkickkost na alle feestdagen van kerst en nieuw.
Tags: België, Belgisch, broccoli, detox, eenvoudig, gezond, italiaans, Italië, kip, kippenblokjes, look, mager, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, radijs, radijsjes, rode ui, rosé, simpel, sjlot, snel klaar, tagliatelle, ui, wit vlees, witte wijn
Tagliatelle met scampi en een fluwelen tomatensaus
Het leukste aan pastabereidingen is dat ze meestal ongelooflijk simpel en toch superlekker zijn. Geen wonder dat de authentieke Italiaanse keuken wereldwijd populair is. Dit recept brengt erg eenvoudige ingrediënten samen in een heerlijke pasta. De saus is om duimen en vingers af te likken, beloofd!
Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Het allerleukste aan pasta? Met weinig ingrediënten en moeite heerlijke dingen bereiden. Deze vegetarische pasta blinkt uit in eenvoud en smaak, absoluut de moeite waard om ook eens te proberen.
Tags: eenvoudig, gezond, herfst, italiaans, Italië, linguine, look, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, simpel, sjalot, snel klaar, spinazie, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vlug, zomer, zongedroogde tomaten, zonnig
Evergebraad met jonge spinazie en pompoenblokjes
Everzwijn is tijdens de hersftmaanden niet te versmaden. Het vlees proeft iets krachtiger en is wat steviger in vergelijking varkensvlees, waardoor het zich uitstekend leent tot rijke gerechten vol smaak. Veelal is dat best klassiek (roomsauzen, paddenstoelen,...), terwijl je er ook heel wat origineler en vooral zonniger mee aan de slag kan. In dit recept worden een aantal zuiderse smaken succesvol gecombineerd met een stevig evergebraad. Ook leuk tijdens de feestdagen!
Tags: balsamico, Belgisch, bladspinazie, brood, ever, evergebraad, everzwijn, feest, feestelijk, fusion, gebraad, halloween, herfst, italiaans, jonge spinazie, mediterraans, olijfolie, origineel, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, pompoen, pompoenblokjes, Provençaalse kruiden, speciaal, spinazie, Varken, wild, wildseizoen, winter, zonnig, zuiders
Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)
Wat maakt recepten met pasta zo populair? Ze zijn meestal makkelijk, hebben weinig ingrediënten of lastige kooktechnieken mogelijk, zijn veelal relatief gezond en kunnen perfect zonder vlees. Wat meteen perfecte omschrijving is voor deze supermakkelijke pasta van Jamie Oliver.
Tags: aubergine, basilicum, eenvoudig, gezond, italiaans, Italië, Jamie Oliver, look, makkelijk, mediterraans, pasta, ricotta, rigatoni, simpel, snel, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, vegetarisch, zomer, zomers, zonnig