Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 500 gram linguine of een andere pasta naar wens
- 100 ml olijfolie
- 50 gram verse basilicumblaadjes zo'n twee plantjes
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 40 gram vers gemalen Parmezaanse kaas
- 10 gram vers gemalen Pecorino of gewoon meer Parmezaan
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een royale hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Doe alle ingrediënten voor de pesto (basilicum, look, olijfolie, pijnboompitjes, gemalen kaas) in een blender. Mix fijn tot een smeuïge massa, voeg indien nodig wat olijfolie toe.
- Controleer of de pesto nog een snuifje zout en/of peper kan gebruiken.
- Giet de pasta, eenmaal al dente, af en roer er onmiddellijk de pesto onder. Serveer met enkele verse basilicumblaadjes en eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk met een fris wit wijntje, smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind