Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)? Het beste recept vind je hier! Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio), 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
Het ultieme geheim van een heerlijke, authentieke Italiaanse pasta is eenvoud. Met een handvol smaakvolle ingrediënten kunnen Italiaanse mama's fantastische dingen op tafel toveren. De Italiaans-Britse topchef Antonio Carluccio ging dan ook graag op zoek naar de puurste en eenvoudigste receptjes. Deze zalig simpele pasta met venkel en garnaaltjes is een perfect voorbeeld van die eenvoudige Italiaanse keuken.
Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
Het ultieme geheim van een heerlijke, authentieke Italiaanse pasta is eenvoud. Met een handvol smaakvolle ingrediënten kunnen Italiaanse mama's fantastische dingen op tafel toveren. De Italiaans-Britse topchef Antonio Carluccio ging dan ook graag op zoek naar de puurste en eenvoudigste receptjes. Deze zalig simpele pasta met venkel en garnaaltjes is een perfect voorbeeld van die eenvoudige Italiaanse keuken.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 15minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Reinig de venkelknollen en snijd in fijne stukjes.
  2. Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie. Fruit de sjalotten.
  3. Voeg de stukjes venkel toe. Zet net niet onder met water en laat een tiental minuten pruttelen, tot het water verdampt is.
  4. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
  5. Breng de venkelsaus op smaak met de fijngehakte dille en voldoende peper. Roer er de rauwe garnalen onder, laat kort garen (een vijftal minuten volstaat) en haal van het vuur.
  6. Werk je met diepgevroren en/of gekookte garnalen? Laat ze dan op voorhand goed ontdooien en dep droog. Haal de saus daarna meteen van het vuur eenmaal je ze onder de venkel roert. Warmen volstaat, anders worden ze taai.
  7. Giet de gegaarde pasta af. Roer meteen onder de saus en kruid naar wens af met peper/zout. Besprenkel met nog wat olijfolie alvorens te serveren. Smakelijk!
Recipe Notes

De venkelsaus is op haar best met jonge, frisse venkelknollen. De ideale periode daartoe is juni tot september. Dit is met andere woorden de perfecte zomerpasta!

Share this Recipe

Speak Your Mind

*