Recepten - Europees
Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco

Het fijne aan pasta is dat ze in alle vormen bestaan en je er alle mogelijke soorten bereidingen mee kan klaarmaken. In dit recept gaan we aan de slag met pennoni (het iets grote broertje van de beroemde penne), kalkoenreepjes, romanesco (de voorvader van bloemkool en broccoli) en een luchtig roomsausje. Simpel, lekker en toch een beetje speciaal!
Zuiders stoofpotje met konijn

In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.
Tagged With: brood, chorizo, Frans, geduld, herbes des provence, italiaans, Italië, konijn, kruiden, kruidig, mediterraans, mediterranee, olijfolie, olijven, pasta, Provençaalse kruiden, rozemarijn, rustig, sappig, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, veel tijd, wild, zomer, zomers, zon, zond, zondagse kost, zonnig, zuid-frankrijk, zuiden, zuiders
French Connection

Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.
Milkshake met aardbei en banaan

Een milkshake kan enorm smaken op hete dagen. De verfrissende mengeling van melk ijs en fruit is een stevige dorstlesser waar je heel wat kanten mee uit kan. De enige echte klassieker; bananenmilkshake, geef je net dat beetje meer door er enkele aardbeien aan toe te voegen.
Tagged With: aardbei, aardbeien, banaan, bananen, desert, fris, fruit, ijs, kids, kinderen, kinderfeestje, melk, milshake, roomijs, snack, tussendoor, tussendoortje, vanilleijs, verfrissend, zoet, zomer, zomers
Quinoasalade met avocado en grijze garnalen

Wil je wat beter op je lijn letten? Dat begint vanzelfsprekend met gezond(er) eten. Een makkelijke eerste stap: laat 's middags brood en beleg voor wat het is en schakel over op verse slaatjes propvol lekkere maar gezonde ingrediënten. Geen idee hoe je daar aan begint? Dit recept helpt je op het juiste pad.
Tagged With: afvallen, avocado, dieet, fris, garnalen, gemakkelijk, gezond, grijze garnalen, hip, koriander, kurkuma, lente-ui, lunch, maaltijdsalade, mager, makkelijk, mini-paprika, noordzee, olie, quinoa, schaaldieren, simpel, slaatje, smaakvol, tomaat, vermageren, vis, voedzaam, walnoot-olie, walnootolie, walnoten, zoete paprika
BBQ-champignons met mozzarella

Op zoek naar een leuk en lekker hapje dat perfect past op jouw gezellige barbecue? Dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Deze gevulde champignons zijn heel eenvoudig, origineel en bovenal lekker.
Tagged With: barbecue, bbq, bijgerecht, champignon, champignons, eenvoudig, gesmolten kaas, grill, grillen, hapje, kaas, makkelijk, mozzarella, oregano, origineel, paddenstoel, paddenstoelen, simpel, vegetarisch, veggie, zomer, zomers
Lunchsalade met meloen en ham

Lekker lunchen hoeft uiteraard niet altijd met brood. Een simpele salade kan heel wat smakelijker en gezonder zijn. Even geen creativiteit? Dan is dit gemakkelijke recept een perfecte oplossing. Een frisse en zomerse maaltijdsalade met het klassieke topduo: meloen en ham.
Tagged With: gedroogde ham, gezond, groenten, groentesalade, groentjes, ham, licht, low carb, lunch, lunchsalade, mager, meloen, middag, pasta, prosciutto, Romeins, romeins slahart, salade, sla, slahart, spirelli, tomaten, Varken, varkensham, volkoren, volkoren pasta
Mimosa

Deze klassieke cocktail is een populaire starter op feestjes. Sommige luchtvaartmaatschappijen serveren deze cocktail steevast in eerste klasse. Ook op een brunch misstaat een Mimosa niet. Het is immers een heel eenvoudige en toegankelijke cocktail: half schuimwijn, half appelsiensap. Simpel, elegant en verfrissend.
Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?
Tagged With: avocado, balsamico, buffelmozzarella, dieet, gezond, italiaans, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, lente, licht, limoen, low carb, lunch, mager, makkelijk, mediterraans, mozzarella, pijnboompitjes, pijnboompitten, rucola, salade, sana, Sandra Bekkari, snel klaar, tomaten, vegetarisch, veggie, vtm, vtm koken, zo, zomer, zomers, zonnig
Warme linzensalade met halloumi

Linzen zijn niet bijzonder populair in West- en Noord-Europa. Nochtans zijn deze kleine peulvruchtjes bijzonder voedzaam en lenen ze zich tot heel wat smaakvolle bereiden. Dat hoeft met andere woorden niet altijd een zwaar, winters stoofpotje te zijn. Ook in de zomer kan je ze perfect bereiden. Deze lekkere vegetarische salade zit propvol smaak dankzij smeuïge linzen, frisse groentjes en stevige stukjes halloumi. Een lekkere lunch of een zomers licht diner!
Tagged With: fris, gezond, groene linzen, halloumi, kerstomaten, koriander, limoen, linzen, low carb, lunch, mager, makkelijk, rode ui, salade, smeuïg, snel klaar, tomaten, vegetarisch, veggie, vlug, warme salade, zomer, zomers, zon, zonnig
Adriatique

Een lekkere aperitief is bij voorkeur fris, niet te zoet maar mag wel wat fruitig zijn. Een Adriatique past helemaal in dat plaatje. Deze minder bekende cocktail wordt gemaakt met Amaro Montenegro, een bijzonder lekkere likeur uit Italië, en vers appelsiensap.
Tagged With: adriatique, alcohol, Amaro Montenegro, aperitief, aperol, appelsien, appelsiensap, bezoek, bitter, citrus, cocktail, drank, drankje, feest, feestelijk, fris, fruitsap, italiaans, Italië, likeur, pool, poolparty, sinaas, sinaassap, terras, terrasje, verfrissend, vruchtensap, zoet, zomer, zomers, zon, zonnig, zwembad
Sidecar

Deze cocktail is een echte, erkende klassieker. Verschillende luxe-hotels in Londen en Parijs claimen hem te hebben uitgevonden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wie het ook was, dit verfrissende drankje blinkt uit in smaak!
Green Ghost

Cocktails met gin kunnen uitblinken in smaak en eenvoud. Deze Green Ghost is daar een mooi voorbeeld van, de groene kleur verraadt een verfrissende cocktail die bovendien in een handomdraai klaar is.
Vegetarische couscous met bloemkool

Het is niet altijd makkelijk om op gewone weekdagen iets klaar te maken dat alle vakjes kan afvinken: niet te moeilijk, niet te veel werk, zo gezond mogelijk en bovenal lekker. Sukkel jij ook wel eens met die zoektocht? Dan zal dit leuke vegetarische gerecht met smeuïge couscous en een weelde aan groentjes je zeker bevallen!
Tagged With: alledaags, bieslook, bloemkool, courgette, couscous, fusion, gewoon, gezond, groentebouillon, groenten, groentjes, lekker, mager, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, rucola, simpel, smeuïg, snel klaar, tomaat, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, venkel, vlug, wortel
Rabarbercrumble

Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) 'in seizoen'. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!
Tagged With: bakken, bloem, bloemsuiker, boter, crumble, dessert, gember, lente, mei, nagerecht, rabarber, snoepen, suiker, vegetarisch, veggie, vieruurtje, zoet, zoete zonde