Recepten - zeevruchten
Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Tagged With: asperge, asperges, dieet, fris, fruit de mere, gezond, kurkuma, lente, limoen, mager, origineel, parmezaanse kaas, rijstdrink, sana, Sandra Bekkari, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, soep, waterkers, zeevruchten, zomer
Zalmglaasjes met garnalen en pesto
Dit hapje combineert klassieke maar heel lekkere smaken. Bovendien ziet het er mooi uit en hoef je er niet veel moeite in te steken. Perfect als je een grote groep bezoekers over de vloer krijgt!
Tagged With: amateur, amuse, aperitief, beginner, bezoek, feest, feestdagen, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, gevuld glaasje, glaasje, grijze garnalen, hapje, kerstomaat, kerstomaten, noordzee, pesto, pesto Genovese, schaadier, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, vis, voorgerecht, weinig moeite, zalm, zee, zeevruchten
Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Tagged With: alle seizoenen, Brits, brood, champignon, chowder, diner, Engeland, Engels, gerookt spek, Groot-Brittanië, Ierland, Iers, kabeljauw, krielaardappelen, krieltjes, kust, lunch, maaltijdsoep, mosselen, noordzee, peterselie, polak, prei, room, schaaldieren, Schotland, Schots, seafood, selder, soep, spek, spekjes, spekreepjes, vis, visbouillon, whiskey, whisky, winter, winters, wortel, zalm, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt
Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediënten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.
Tagged With: aperitief, België, Belgisch, Belgische kust, bezoek, dille, feest, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, grijze garnalen, hapje, kerst, kerstmis, kust, makkelijk, maritiem, mayo, mayonaise, mierikswortel, noordzee, schaaldier, schaaldieren, simpel, snel klaar, terras, terrasje, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, zee, zeevruchten
Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille
Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, beuling, bier, biercrème, bieslook, bloedworst, chique, coquille, coquilles, coquilles saint-jacques, crème, culinair, feest, feestdagen, feestelijk, hapje, hapjes, kaneel, kerst, kerstmis, koken met bier, luxe, luxueus, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, oudjaar, pens, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, speciaal, starter, toast, toastje, toastjes, uitzonderlijk, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, zeevrucht, zeevruchten, zoet-zout, zwarte pens
Garnalenpasteitjes met kroketten
Wanneer het allemaal wat chiquer mag zijn, zonder jezelf een breuk te werken in de keuken, is dit een tof recept. De smeuïge en feestelijke saus met garnaaltjes kan vergeleken worden met een vol-au-vent en is een perfect diner op een gezellige zondag.
Tagged With: België, Belgisch, Bourgondisch, champignons, chique, feestelijk, garnaaltjes, garnalen, grijze garnalen, grootmoeders keuken, kastanjechampignons, kroketjes, kroketten, noordzee, oven, pastei, pasteitjes, rijk, rijkelijk, roux, schaaldieren, selder, vis, visbouillon, vol-au-vent, witte saus, zee, zeevruchten, zondag, zondagse kost
Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Tagged With: asperge, asperges, beure blanc, blanke boter, boter, botersaus, Bourgondisch, chique, coquilles, feestelijk, Frans, groene asperge, groene asperges, mini, mini asperges, room, royaal, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, sjalotten, speciaal, uitzonderlijk, vis, visfumet, voorgerecht, witte wijnazijn, zee, zeevruchten
Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)
Het ultieme geheim van een heerlijke, authentieke Italiaanse pasta is eenvoud. Met een handvol smaakvolle ingrediënten kunnen Italiaanse mama's fantastische dingen op tafel toveren. De Italiaans-Britse topchef Antonio Carluccio ging dan ook graag op zoek naar de puurste en eenvoudigste receptjes. Deze zalig simpele pasta met venkel en garnaaltjes is een perfect voorbeeld van die eenvoudige Italiaanse keuken.
Tagged With: Antonio Carluccio, BBC, cucina povera, cucina povere, dille, eenvoudig, garnalen, italiaans, Italië, linguine, makkelijk, mediterraans, pasta, roze garnalen, snel, spaghetti, venkel, vlug, zee, zeevruchten, zomer, zomers, zon, zonnig
Met look gemarineerde scampispiesjes
Zin om optimaal van een zonnige dag te genieten? Dan is dit eenvoudige recept helemaal wat je zoekt. Lekker op de barbecue en met heel wat ander lekkers te combineren.
Penne in tomatensaus met scampi en rucola
De kunst van een lekkere pasta zit 'm niet in een berg ingrediënten en ingewikkelde bereidingen. Neen, met eenvoudige dingen maak je de lekkerste borden pasta. Zoals tomaten, rucola en scampi! klinkt heerlijk eenvoudig, toch?
Tagged With: alledaags, cayenne, eenvoudig, gewoon, Harissa, italiaans, Italië, kruidig, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, penne rigata, pittig, rucola, scampi, simpel, smaakvol, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, vis, zee, zeevruchten, zomers, zonnig
Feestelijke puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten
Sint-Jakobsvruchten (of noten) zijn een ware delicatesse. Ze zijn dan ook niet goedkoop en moeten met kunde klaargemaakt worden. Met de hulp van dit uiterst eenvoudige recept kan ook jij een feestelijk voorgerechtje op tafel toveren. Toegegeven, het is wat prijzig, maar net daardoor perfect voor speciale gelegenheden zoals kerstmis of oud en nieuw. Bovendien is het klaar in een handomdraai!
Tagged With: bieslook, chique, culinair, delicatesse, feest, feestdagen, garnalen, kerst, kerstmis, lekkernij, maritiem, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, puree, royaal, Saint Jacques, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, speciaal, zee, zeevruchten
Avocado met krab (Colruyt)
Zin om een luxueus en hip, maar makkelijk aperitiefje uit je koksmouw te schudden? Colruyt zorgt voor inspiratie: een frisse mengeling van avocade en krab, lekker in een glaasje of op een toastje.
Tagged With: amuse, aperitief, avocado, Colruyt, feest, feestelijk, fris, gemakkelijk, gember, hapje, knabbel, krab, makkelijk, mayo, mayonaise, origineel, rap, simpel, sinaas, sinaasappel, snack, snel klaar, tapa, tapas, vis, vlug, voorgerecht, wereldkeuken, zee, zeevrucht, zeevruchten
Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)
Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!
Tagged With: bier, Brits, Britse eilanden, brood, eenvoudig, frieten, frietjes, gerookt spek, Groot-Brittanië, Guinness, Ierland, Iers, Jamie Oliver, laurier, makkelijk, mosselen, mosseltjes, noordzee, peterselie, room, seafood, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stout, tijm, tuinkruiden, vis, whiskey, whisky, zee, zeevruchten
Scampispiesjes met honing en look
Deze pittige spiesjes zijn ongelooflijk makkelijk om maken en ze zullen op geen enkel feestje misstaan als hapje.
Tagged With: aperitief, Aziatisch, beginner, beginners, eenvoudig, gekruid, gemarineerd, gember, hapje, knabbel, knoflook, koning, kruidig, look, makkelijk, marinade, Oosters, Orientaals, oven, prikker, saté, scampi, scampi's, simpel, snack, snel, soja, sojasaus, spicy, stokje, tapa, tapas, vis, vlug, zee, zeevruchten
Mosselen in saffraansaus (Colruyt)
Dit is een fantastisch lekker voorgerechtje of hapje voor visliefhebbers. Het romige groentesausje past perfect bij enkele mosseltjes. Dit recept is een absolute aanrader als je een origineel hapje zoekt dat echt niet veel werk of moeite vraagt.
Tagged With: bouillon, brood, Colruyt, eenvoudig, feest, feestelijk, feestje, groenten, groentjes, hapje, makkelijk, mosselen, noordzee, origineel, paprika, peterselie, room, roomsausje, saffraan, saus, selder, simpel, snack, snel klaar, tapa, tapas, verrassend, vis, visbouillon, voorgerecht, wereldkeuken, zee, zeevruchten, zomers, zonnig, zuiders