Zeevruchten? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 Zeevruchten? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - zeevruchten

Mosselen met verse frietjes

Mosselen met verse frietjes
Tijdens zwoele zomerdagen is er geen gerecht dat beter past dan overheerlijke mosselen met verse frietjes!

Scampi’s in pestosaus met tomatenbulgur (Colruyt)

Scampi’s in pestosaus met tomatenbulgur (Colruyt)
Dit smaakvolle recept van Colruyt kan je zowel inzetten als voor- en hoofdgerecht. De vele smaken maken dit een eenvoudig maar erg lekker gerechtje, ideaal op een zomerse dag.

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)
Tof aan werken met witte asperges is dat de fijne smaak zo royaal is, dat je er een heel eenvoudige recepten rond kan bouwen. Die kunst van smaakvolle eenvoud wordt perfect beheerst door Piet Huysentruyt in dit makkelijke recept.

Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta

Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta
Een lekkere pasta gaat er altijd in. Het fijnste aan pastabereidingen is dat je steeds weer alle kanten uit kan. In dit simpele recept worden lekkere garnalen gecombineerd met de fijne smaak van venkel. Wat romige ricotta zorgt voor een smeuïg resultaat dat absoluut het proberen waard is.

Spaghetti met garnalen en courgette (Jamie Oliver)

Spaghetti met garnalen en courgette (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, de basis van zijn kookkunsten ligt in Italië. Geen wonder dat de sympathieke 'Naked chef' nog steeds de kunst van een perfecte pasta begrijpt: eenvoudig maar boordevol smaak. Precies wat deze zachte spaghetti met courgette en garnalen/scampi is.

Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)

Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)
De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?

Tagliatelle met scampi en een fluwelen tomatensaus

Tagliatelle met scampi en een fluwelen tomatensaus
Het leukste aan pastabereidingen is dat ze meestal ongelooflijk simpel en toch superlekker zijn. Geen wonder dat de authentieke Italiaanse keuken wereldwijd populair is. Dit recept brengt erg eenvoudige ingrediënten samen in een heerlijke pasta. De saus is om duimen en vingers af te likken, beloofd!

Pizza scampi mozzarella

Pizza scampi mozzarella
Een lekkere pizza gaat er altijd in! Bovendien zijn zelfgemaakte pizza's veel leuker, lekkerder en goedkoper dan afhalen. Dit recept leert je de kneepjes van het vak om de ideale pizza scampi-mozzarella te maken.

Provençaalse scampi met tomatenpuree

Provençaalse scampi met tomatenpuree
Puree een typisch wintergerecht? Absoluut niet! Dit recept vertelt je hoe er perfect een zonnige en kruidige zomerpuree kan maken. Doe daar smakelijke scampi bij, bereid met typische Provençaalse groenten en kruiden, om er een lekker zonnig gerecht van te maken.

Linguine met mosselen (Gennaro Contaldo)

Linguine met mosselen (Gennaro Contaldo)
De sterkte van de klassieke Italiaanse keuken zit in de opvallende eenvoud. Met een handvol kwaliteitsvolle maar simpele ingrediënten tovert elke Italiaanse mama een waar feestmaal op tafel. Het is vaak schrikken hoe eenvoudig het kan zijn. Dit recept is daar een geweldig voorbeeld van, Jamie Oliver leerde het kennen via de vader van zijn mentor: Gennaro Contaldo. Met zo'n ronkende namen kan je alleen maar een heerlijk recept hebben!

Gegrilde mosselen

Gegrilde mosselen
Hoewel er weinig kan tippen aan klassiek gegaarde mosselen, zijn ze met een beetje meer aandacht net zo goed in te zetten als simpel hapje of voorgerecht.