Recepten - bloemkool
Schelvisfilet met gegrilde bloemkool
Schelvis is een heerlijke vissoort die je kan kopen van juni tot februari. Het is dus een perfecte keuze om zomer, herfst en winter mee aan de slag te gaan. Het volle, stevige vlees doet denken aan kabeljauw en laat zich vlot combineren met allerlei ingrediënten. In dit recept kiezen we voor gegrilde bloemkool met een beetje Parmezaanse kaas, een fluweelzachte mousseline en kruidige hollandaise. Klassiek en toch origineel.
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, België, Belgisch, bieslook, bloemkool, boter, citroen, dille, eieren, gegrilde bloemkool, grillen, hollandaise, kabeljauw, mousseline, noordzee, parmezaan, parmezaanse kaas, room, saus, schelvis, schelvisfilet, stoemp, vis, visbouillon, vlaams, Vlaanderen, witte vis, zee
Eénpansgerecht met boontjes, en chipolata (Sofie Dumont)
Alles in één grote pan klaarmaken is een leuke manier om snel en met een minimum aan afwas te koken. TV-kok Sofie Dumont doet dat in dit vlotte recept met typische ingrediënten van bij ons: worstjes, aardappeltjes, boontjes, bloemkool en witte kool. Deze stevige portie boerenkost zal jong en oud bevallen!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alles in één pan, België, Belgisch, bloemkool, boerenkost, bonen, boontjes, chipolata, éénpansgerecht, eenvoudig, fijne bonen, groene bonen, komijn, komijnzaad, krielaardappeltjes, krieltjes, makkelijk, Nederland, Nederlands, patatjes, rode ui, simpel, snel klaar, sofie dumont, vlaams, weinig afwas, West-Europees, witte kool, worst, worstjes
Pasta met zalm en asperges (Piet Huysentruyt)
Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Tagged With: asperges, basilicum, bloemkool, bloemkoolroosjes, farfalle, gerookte zalm, groene asperges, lente, linguine, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, pesto, pesto verde, Piet Huysentruyt, pijnboompitjes, romig, room, roomsaus, spaghetti, tomaten, vis, voorjaar, witte asperges, zalm, zure room
Zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek (Jeroen Meus)
Met dit recept mikt Jeroen op een breed publiek. Bloemkool, spek, zalm, patatjes,... daar wordt iedereen vrolijk van! Dit gerecht doet het uitstekend als doordeweekse maaltijd omdat de bereiding vrij eenvoudig is. Tegelijkertijd komen er lekker veel smaken samen en oogt het resultaat best feestelijk.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, balsamico, bloemkool, citroen, dagelijkse kost, dressing, één, feestelijk, gebakken aardappelen, gebakken spek, gerookt spek, Jeroen Meus, kindvriendelijk, rucola, sjalot, spek, spekjes, tijm, vis, vis en vlees, walnotenolie, zalm, zee
Gegratineerde hespenrolletjes (Sandra Bekkari)
Het handelsmerk van Sandra Bekkari is lekkere gerechten in een gezond jasje steken. Zo pakt ze in dit recept onze overheerlijke klassieker aan: hespenrolletjes met kaassaus. De basis is vrijwel identiek, door de witte saus te vervangen door een bloemkoolsaus zorgt ze echter voor een zeker zo lekker maar veel gezonder resultaat. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: België, Belgisch, bloemkool, bloemkoolsaus, dieet, diëten, gartineren, gegartineerd, gegrild, gezond, gezonde variant, grillen, herfst, hesp, hespenrolletjes, kaas, klassieker, mager, met een twist, minder calorieën, minder koolhydraten, minder vet, ovenschotel, sana, Sandra Bekkari, variant, vermageren, verrassend, winter, winters, witloof, witloofrolletjes
Bloemkool met halloumi (Pascale Naessens)
Low carb, weinig ingrediënten en toch verrassend smaakvol? Yes, dat is Pascale Naessens! Haar uiterst eenvoudige recepten zijn perfect voor eenieder die graag gezonder wil koken zonder moeite. De balans tussen kruidige bloemkool, smeuïge halloumi en crunchy pompoenpitten is ronduit perfect!
Tagged With: bloemkool, comfort food, couscouskruiden, dieet, diëten, geen vlees, gegrilde kaas, gezond, halloumi, knoflook, look, mager, makkelijk, Marokkaanse kruiden, oosterse kruiden, oven, ovengebakken, Pascale Naessens, pompoen, pompoenpitten, ras el hanout, smaakbom, vegetarisch, vegetarisme, veggie, weinig ingrediënten, weinig werk
Rosbief, geroosterde aardappelen en gebakken bloemkool met pancetta (Jeroen Meus)
Voor Jeroen Meus, de sympathiekste tv-kok van Vlaanderen, is een rosbief het perfecte stuk vlees om op een feestelijker moment te serveren. Bereid op de juiste wijze is dit malse stuk rundsvlees een echte delicatesse. In dit feestelijke recept combineert Jeroen de fijne lapjes vlees met krokante aardappeltjes, gebakken bloemkool en een passend sausje.
Tagged With: België, Belgisch, bloemkool, boerenkost, bruine saus, dagelijkse kost, feest, feestdagen, feestelijk, geroosterd, geroosterde aardappelen, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, nieuwjaar, oud en nieuw, pancetta, rosbief, rund, runds, rundsvlees, speciaal, spek, uitgebreid, zondag, zondagse kost
Romige pasta met bloemkool en boomstammetje (Colruyt)
Voor een snelle, comfortabele hap die ook kidsproof is mag je rekenen op het receptenteam van Colruyt. Dit snelle gerecht combineert pasta in een romig sausje met stukjes bloemkool en kippenboomstammetjes. Perfect om een drukke werkdag zonder moeite af te sluiten.
Tagged With: beginner, bloemkool, Colruyt, easy, eenvoudig, fusion, kids, kidsproof, kippenboomstam, kippenboomstammetjes, kruidenkaas, kruidig, pasta, penne, rode pesto, romig, room, roomkaas, snel klaar, tapenade, tijm, weinig tijd, werkdag, zo klaar
Fazant in Duvelsaus
Het wildseizoen is een uitgelezen kans om vlees en gevogelte klaar te maken dat eerder zeldzaam is. Zo zijn we allemaal vertrouwd met de typische smaak van kip en is de meer verfijndere en karaktervolle smaak van fazant eerder onbekend terrein. Een gemis dat dit recept wil oplossen: naast gebakken patatjes en bloemkool zorgt het blonde speciaalbier Duvel voor een kenmerkend smaakpallet in dit feestelijke ovengerecht.
Tagged With: België, Belgisch, bloemkool, blond bier, bouillon, Duvel, Duvelsaus, éénpansgerecht, fazant, feestelijk, gerookt spek, gerookte spekjes, gevogelte, herfst, herfstmaanden, kippenbouillon, kippenfond, koken met bier, mosterd, oven, ovengebakken, room, spekjes, spekvet, sterk bier, tijm, uitpakken, vlaams, Vlaanderen, wild, wildseizoen, winter, zondagse kost
Bloemkoolcurry
Een curry is een lekkere en vooral snelle manier om een smaakvol vegetarisch (of zelfs veganistisch) gerecht te bereiden. Ideaal om je weekmenu van gezonde variatie te voorzien! Met bloemkool in de hoofdrol een minimum aan ingrediënten wordt deze kruidige curry zonder twijfel een favoriet.
Tagged With: basmati, basmatirijst, bloemkool, cayenne, cayennepeper, chili, curcuma, curry, currypasta, geen vlees, gele curry, gember, gezond, groenten, groentes, Indië, Indisch, kerrie, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, komijn, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, limoen, look, Oosters, rijst, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken
Gezonde ovenschotel met kippengehakt
Zo'n lekkere, gegratineerde en bovenal smeuïge ovenschotel is niet bepaald het soort gerecht waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een gezonde maaltijd. Het is nochtans perfect mogelijk wanneer je met dit recept aan de slag gaat. Geen witte saus op basis van melk en boter, wel met bloemkool. Het resultaat is verrassend lekker en stukken beter voor je lijn.
Tagged With: bakken, bloemkool, bloemkoolsaus, eenpasgerecht, Emmentaler, gegratineerd, gehakt, geraspte kaas, gezond, gezonde variant, gratin, Gruyère, kaas, kids, kinderen, kippengehakt, mager, makkelijk, oven, ovenschotel, simpel, weinig werk, wortel
Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)
De Briste tv-kokkin Nigella Lawson is beroemd vanwege haar extravagante gerechten die het midden houden tussen gezond en luxueus tafelen. Dit recept hoort vooral bij de eerste categorie: een rijke salade met bloemkool, kikkererwten en allerlei smaakmakers uit verschillende windstreken. Perfect als gezonde lunch of verrassend voorgerecht.
Tagged With: bloemkool, Brits, gebakken bloemkool, gezond, granaatappel, groenten, groentjes, Harissa, kaneel, kikkererwten, komijn, lunch, marinade, mediterraans, Nigella Lawson, oven, peterselie, salade, simpel, smaakvol, tomaten, trostomaten, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, voorgerecht, wereldkeuken
Taboulé van bloemkool met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Gezonde en smaakvolle recepten is het handelsmerk van Sandra Bekkari. Bij haar ben je altijd aan het juiste adres wanneer je iets wil klaarmaken waar je van kan genieten zonder aan je lijn te moeten denken. Veel groentjes is immer het geheim, zo wordt in dit zomers gerechtje taboulé gemaakt van bloemkool. Verrassend lekker!
Tagged With: afvallen, bloemkool, dieet, diëten, fris, gezond, granaatappel, kikkererwten, koriander, kruidig, licht, lichte maaltijd, lijnen, limoen, lunch, mager, mediterraans, munt, ras el hanout, salade, sana, Sandra Bekkari, taboulé, tomaatjes, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, zomer, zomers, zongedroogde tomaten
Bloemkoolgratin met boerenworst (Sofie Dumont)
De beste gerechten zijn de authentieke klassiekers die jouw grootmoeder het allerbeste klaarmaakt, toch? Die volkswijsheid bewijst Sofie Dumont met dit stevig potje boerenkost. Gewoon heerlijk, heerlijk gewoon!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, alledaagse kost, beginner, België, Belgisch, bloemkool, boerenkost, boerenworst, bomma, bruine fond, Emmentaler, fond, gegratineerd, gehakt, gekookte aardappelen, gewoon, gratin, grootmoeder, grootmoeders keuken, grootmoeders kost, Gruyère, kaassaus, klassiek, klassieker, mornay, mornaysaus, oven, roux, saus, simpel, sofie dumont, traditioneel, vlaams, Vlaanderen, vtm koken, witte saus, worst
Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Tagged With: Arabische invloeden, BBC, bloemkool, chili, couscous, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kikkererwten, knoflook, kruidig, look, mediterraans, mediterraanse keuken, midden-oosten, olijven, Oosters, origineel, peterselie, pittig, Siciliaans, Sicilië, speciaal, tomaten, tv-kok, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, zoet, zwarte olijven