Vastkokende Aardappelen | - deel 3 Vastkokende Aardappelen | - deel 3

 

Recepten - vastkokende aardappelen

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)
Ook voor originele visgerechtjes moet je bij het kookteam van Colruyt zijn. In dit lekker simpele recept met weinig ingrediënten spelen zeebaars en zeekraal de hoofdrollen. Niet moeilijk om klaarmaken en verrassend lekker. Het proberen waard!

Gebraden kip met aardappelen

Gebraden kip met aardappelen
Heel wat mensen willen gerust een moord doen voor de perfect gebraden kip. Het smakelijke en sappige vlees kan het begin van een echt feestmaal zijn zonder dat je er hard voor hebt moeten werken. Door toevoeging van enkele aardappelen zorg je helemaal voor hemelse comfortfood: laat al het werk maar aan je oven!

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi
Wie lekkerbekt bij Belgische klassiekers, moet een echte Gentse waterzooi eens geprobeerd hebben. Dit recept zou al bestaan sinds de middeleeuwen en is een smeuïg kooksel (een 'zode' in een oud-Nederlands, vandaar zooi) van kip of vis, groentjes, aardappelen en room. Het is een smakelijke maaltijdsoep die je makkelijk zelf kan bereiden, op voorwaarde dat je een beetje geduld hebt. Ontdek in dit recept hoe jij de enige echte Gentse waterzooi met kip helemaal zelf kan klaarmaken!

Irish stew

Irish stew
Irish stew is zonder twijfel het beroemdste gerecht uit de Ierse keuken. Deze stevige stoofpot barst van de smaak en garandeert een stevige maaltijd. Perfect om jezelf te verwarmen op een kille dag, of Saint-Patricksday passend te vieren! Met dit heldere basisrecept maak jij een perfecte stew klaar, helemaal volgens de regels van de kunst!

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)
Wie van Belgische klassiekers houdt, kan bijna niet anders dan dol zijn op dit luxueuze recept. Sofie Dumont legt je uit wat haar versie is voor dit heerlijke gerecht.

Ratatouille met spekjes en spinazie

Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.

Houthakkerspannetje

Houthakkerspannetje
Hou je van koken naar het seizoen? Dan is dit recept perfect om een herfstdag lekker af te sluiten. Met onder meer spekjes, spruitjes en ander lekkers uit de herfst is dit houthakkerspannetje een heerlijk éénpansgerecht dat iedereen kan klaarmaken.

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediënten.

Lentesalade met asperges en maïs

Lentesalade met asperges en maïs
Op zoek naar het lente-gevoel op je bord? Dan is deze frisse salade helemaal wat je zoekt. Perfect als lunch of bijgerechtje (op die allereerste barbecue van het jaar, bijvoorbeeld!).

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)
Een gebraad doet eerder denken aan typische winterkost, met stevige saus en lekkere kroketjes. Het kan echter ook zomers zijn! In dit eenvoudige recept van Colruyt leer je een zonnig gerecht klaarmaken met allerlei lekkers uit de mediterraanse keuken. Ook leuk als barbecue-gerecht.

Pot-au-feu van Mechelse koekoek (Jeroen Meus)

Pot-au-feu van Mechelse koekoek (Jeroen Meus)
Dit is een klassiek recept van Jeroen Meus. Een pot-au-feu is een traditionele stoofpot die de kilte op winterse dagen onmiddellijk verdrijft. In deze variant gaat Jeroen aan de slag met een sappige Mechelse koekoek en winterse groentjes. Het resultaat is een heerlijk stevig, maar gezond, maal!

Gebraden gans met aardappelgratin en eekhoorntjesbrood

Gebraden gans met aardappelgratin en eekhoorntjesbrood
Wanneer de ietwat sombere herfstdagen aanbreken, is er elk jaar weer één culinair hoogtepunt om naar uit te kijken: het wildseizoen gaat van start! Geen betere manier om dat te vieren met een krachtig stukje ganzenfilet, feestelijk geflankeerd door een stevige aardappelgratin en een smaakvol roomsausje van eekhoorntjesbrood.

Boterboontjes in spinazieroomsaus met Ardeense varkensoester

Boterboontjes in spinazieroomsaus met Ardeense varkensoester
Boterboontjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Integendeel! Deze bleke boontjes zijn wat zachter en romiger, wat ze helemaal laat schitteren in een zacht roomsausje met spinazie en een mals stukje varkensvlees.

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool
Met dit origineel lente-recept laat je de kille wintermaanden in een handomdraai smelten. De zachte marinade levert uiterst malse stukjes vlees op, het laagje tapenade zorgt voor een frisse en zuiderse toets. De gebakken aardappelblokjes geflankeerd van krokante stukjes bloemkool maken het helemaal af. Aan de slag!

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin
Tijdens de kerstdagen kan kalkoen niet op het menu ontbreken. Dit smakelijke vlees is, indien je het sappig kan bereiden, een ware traktatie voor jong en oud. Dat sappig is niet zo makkelijk, bovendien vragen ook de feestelijke garnituren - zoals aardappelgratin en champignons in een whiskeysausje - ook veel aandacht. Paniek? Niet nodig, dit recept helpt je de feestdagen doorkomen als een volleerde kok!