Recepten - sjalotten
Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool
![Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool](https://recepten.be/wp-content/uploads/Peper-varkenshaas-met-geroosterde-bloemkool.jpg)
Het meest malse stukje varkensvlees kan je nog smakelijker maken door het op voorhand te marineren. Aangevuld met geroosterde bloemkool en aardappel levert dat een lekkere ovenschotel op met enkele verrassende smaakmakers waar je weinig werk mee hebt. Perfect om op een doordeweekse dag toch lekker en origineel te koken.
Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
![Wijting alla Milanese (Jeroen Meus) Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Wijting-alla-Milanese-Jeroen-Meus.jpg)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!
Tags: alla Milanese, ansjovis, chili, dagelijkse kost, één, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, kabeljauw, kappertjes, knapperig, linguine, mediterraans, Milaan, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rozemarijn, rucola, spaghetti, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, veel smaak, vis, visfumet, wijting, witte wijn, zuiders
Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
![Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus) Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Romeinse-kip-met-geroosterde-aardappelen-Jeroen-Meus.jpg)
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.
Tags: aardappelen, dagelijkse kost, één, geroosterde aardappelen, ham, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, kruidig, laurier, olijfolie, oregano, paprika, Porvençaalse kruiden, puntpaprika, rauwe ham, Rome, Romeins, rozemarijn, tijl, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, veel smaak, verschillende smaken, zuiders
Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
![Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges](https://recepten.be/wp-content/uploads/Penne-met-chorizo-grijze-garnalen-en-groene-asperges.jpg)
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.
Tags: alledaags, apserge, aspergepunten, bisque, chorizo, deluxe, farfalle, garnalen, garnalenbisque, grijze garnalen, groene asperges, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaten, knoflook, korte pasta, kreeftenbisque, kruidig, look, macaroni, met een twist, origineel, pasta, penne, peterselie, pittig, rigatoni, royaal, sjalot, Spaans, Spanje, surf and turf, tomaat, Varken, vis en vlees, worst, zee
Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
![Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus) Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pasta-met-tomaat-saffraan-en-venkelworst-Jeroen-Meus.jpg)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.
Tags: basilicum, chili, chilivlokken, comfort food, dagelijkse kost, farfalle, gnocchi sardi, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, linguine, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, rozemarijn, saffraan, sjalot, sjalotten, spaghetti, tomaat, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, venkel, venkelworst, witte wijn, worst, zonnig, zuiders
Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
![Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Gegratineerde-varkenshaas-met-broccolipuree-en-sjalotsaus.jpg)
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Tarbot met spruitjes en mosterdsaus
![Tarbot met spruitjes en mosterdsaus Tarbot met spruitjes en mosterdsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Tarbot-met-spruitjes-en-mosterdsaus.jpg)
Tarbot is een ideale keuze wanneer je vis in de pan bakt: het stevige vlees blijft goed samen (al kan je ook een andere, stevige witte vis voor dit recept gebruiken). In combinatie met spruitjes, spek en een smeuïg mosterdsausje maak je er een heerlijk zondags visgerecht van dat niet te moeilijk noch speciaal is.
Mosselen met chorizo en cider
![Mosselen met chorizo en cider Mosselen met chorizo en cider](https://recepten.be/wp-content/uploads/Mosselen-met-chorizo-en-cider.jpg)
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Tags: appelcider, chili, chilipeper, chorizo, cider, droge cider, fusion, Ierland, Iers, knoflook, kruidig, look, met brood, mosselen, noordzee, peterselie, pikant, pittig, room, sjalot, smaakvol, snel klaar, surf and turf, surf en turf, Varken, varkensvlees, vis, worst, zee
Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)
![Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari) Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Quinoa-gehaktballetjes-uit-de-oven-Sandra-Bekkari.jpg)
Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.
Tags: basilicum, courgette, dieet, gartineren, gegrild, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gezond, gezonde variant, gratin, grillen, Harissa, Italiaanse kruiden, Italië, kaas, kalf, kalfsgehakt, kindvriendelijk, knoflook, kruidig, look, mager, mediterraans, middellandse zee, oven, ovenschotel, passata, pecorino, pittig, prei, quinoa, ras el hanout, rund, Sandra Bekkari, sjalot, tomaten, tomatensaus, vermageren, zomer, zonnig, zuiders
Pangasius met groentepuree (Colruyt)
![Pangasius met groentepuree (Colruyt) Pangasius met groentepuree (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pangasius-met-groentepuree-Colruyt.jpg)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.
Tags: aardappelen, aardappelpuree, aardappelstoemp, alledaags, België, Belgisch, Colruyt, dille, doordeweeks, erwten, erwtjes, groentepuree, kids, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, nootmuskaat, Pangasius, pangasiusfilet, puree, stoemp, tijm, vis, visfilet, wortelen, zee
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
![Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaasje-met-ratatouille-en-rozemarijnpatatjes.jpg)
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Tags: aubergine, chili, chilipeper pittig, courgette, Frankrijk, Frans, gebakken aardappel, gebakken patatjes, groene kruiden, groentesaus, herbes des provence, kruidig, mediterraans, middellandse zee, paprika, patatjes, provençaals, Provençaalse wijze, provence, ratatouille, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatensaus, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, wortel, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
![Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus) Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Linguine-met-scampi-venkel-en-kerstomaat-Jeroen-Meus.jpg)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!
Tags: chili, chilipeper, citroen, dagelijkse kost, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, liguine, olijfolie, pasta, pastaslierten, peterselie, pikant, pittig, scampi, scampi's, smaakvol, venkel, venkelknol, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, zeevruchten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)
![Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe) Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Kotelet-met-bloemkoolstoemp-en-mosterdsaus-Loic-Van-Impe.jpg)
Met doodgewone boerenkost van eigen bodem is niets mis. Ook tv-kok Loïc Van Impe is daar van overtuigd. Daarom presenteert hij in dit klassieke gerecht heerlijke, traditionele kost: een varkenskotelet met bloemkoolstoemp en een smeuïg mosterdsausje.
Tags: alledaags, België, Belgisch, bloemkool, bloemkoolpuree, bloemkoolstoemp, boerenkost, dragon, gewoon, graanmosterd, grootmoeders keuken, kerstomaatjes, kerstomaten, kotelet, koteletten, mosterdsaus, puree, romig, roomsaus, saus, stoemp, trostomaatjes, van bij ons, Varken, varkenskotelet, varkenskoteletten, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag
Orzo met scampi, harissa en dille
![Orzo met scampi, harissa en dille Orzo met scampi, harissa en dille](https://recepten.be/wp-content/uploads/Orzo-met-scampi-harissa-en-dille.jpg)
Voor een verrassend gerecht dat toch alledaags is, volstaat het om met minder gebruikelijke ingrediënten aan de slag te gaan. Dit smakelijke eenpansgerecht combineert een erg fijne pasta (orzo) met scampi en boerenkool in een pittige en kruidige bereiding dankzij flink wat harissa en dille. Verrassend heerlijk, beloofd!
Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)
![Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari) Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Ragout-met-wortelen-bonen-en-gehaktballetjes-Sandra-Bekkari.jpg)
Dit gerecht van Sandra Bekkari is een heerlijk gezond stoofpotje met veel groentjes en fijne gehaktballen voor het hele gezin. Ook wanneer je bezoek ontvangt is het een uitstekende keuze: al het werk kan je netjes op voorhand doen zodat het stoofpotje al staat de pruttelen wanneer je de deur opent.
Tags: aardappelen, boontjes, champignons, éénpansgerecht, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gezond, groene kruiden, groentebouillon, groenterijk, kalfsgehakt, krielaardappelen, krieltjes, kruiden, mager, op voorhand, peterselie, ragout, room, Sandra Bekkari, sjalot, sojaroom, sperziebonen, stoofpotje, stoverij, tuinkruiden, veel groenten, verse kruiden, wortel, wortelen